Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Φινάλε για τη μεγάλη κυρία της TV

«Εφυγε» χθες τα ξημερώματα η Κέλλυ Σακάκου! Βρισκόταν σε ακινησία λόγω εγχείρησης στο ισχίο, ενώ έδινε μάχη με τη νόσο του Πάρκινσον

«Εφυγε» χθες τα ξημερώματα η Κέλλυ Σακάκου! Βρισκόταν σε ακινησία λόγω εγχείρησης στο ισχίο, ενώ έδινε μάχη με τη νόσο του Πάρκινσον

Κυρίες και κύριοι, καλησπέρα σας, στη συνέχεια του προγράμματός μας θα σας μεταφέρουμε μια δυσάρεστη είδηση: η Κέλλυ Σακάκου δεν υπάρχει πια, έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής, σε ηλικία 73 ετών, αφήνοντας πίσω της μεγάλο κενό στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

f3 136Η είδηση του θανάτου της πασίγνωστης παρουσιάστριας, που υπηρέτησε για 30 χρόνια την ΕΡΤ, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, καθώς ήταν λίγοι εκείνοι που γνώριζαν ότι τους τελευταίους μήνες ανέβαινε τον δικό της γολγοθά.

Η Κέλλυ βρισκόταν σε ακινησία λόγω μιας εγχείρησης που είχε κάνει στο ισχίο της, ενώ πολλά προβλήματα λέγεται ότι της είχε δημιουργήσει και η νόσος του Πάρκινσον. Η χαριστική βολή για εκείνη ήρθε τον περασμένο Ιούλιο, όταν πέθανε ο σύζυγός της, ο ηθοποιός Σπύρος Φασιανός.

Η Κέλλυ Σακάκου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη. Οταν ήταν μικρή ήθελε να γίνει δικαστικός, διότι είχε ανεπτυγμένο το αίσθημα της δικαιοσύνης, και φιλόλογος, επειδή αγαπούσε πάντοτε την ελληνική γλώσσα. Τελικά, επέλεξε τον δρόμο της ηθοποιίας με προτροπή μιας καθηγήτριάς της στην Ευαγγελική Σχολή Νέας Σμύρνης, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα.

Σπούδασε στη δραματική σχολή Κατσέλη και στη συνέχεια δούλεψε για ένα διάστημα ως ηθοποιός, ακολουθώντας τον θίασο του Κώστα Βουτσά και της Σμαρούλας Γιούλη στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επιστρέφοντας από την περιοδεία οι στόχοι της άλλαξαν. Δήλωσε συμμετοχή σε έναν διαγωνισμό για τηλεπαρουσιάστριες στην ΕΡΤ και την επέλεξαν μαζί με άλλες τέσσερις κοπέλες ανάμεσα σε οκτακόσιες που είχαν κάνει αίτηση.

Η καριέρα της

«Η πρώτη μου μέρα στο πλατό ήταν πολύ άσχημη. Είχα φοβερό τρακ. Με βάλανε να καθίσω σ’ ένα γραφείο και να πω κάτι. Θυμάμαι ότι χτυπούσε δυνατά η καρδιά μου. Απέναντι, στο control room, ήταν μαζεμένοι πολλοί άνθρωποι και περίμεναν να με δουν. Μάλιστα, όταν τελείωσα κανένας δεν μου είπε μπράβο, ούτε ακόμη και στα ψέματα για να με εμψυχώσει» δήλωσε η ίδια σε μια από τις τελευταίες συνεντεύξεις της στην «Espresso», πριν από ενάμιση χρόνο.

f1 87 f4 98
Κάπως έτσι άρχισε η πολυετής καριέρα της. Λαμπερή, κομψή, φίνα, με ωραίο λόγο και απαράμιλλο στιλ μεσουράνησε για τρεις δεκαετίες στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, παρουσιάζοντας από εκπομπές λογοτεχνίας και μουσικής στο Δεύτερο και Τρίτο Πρόγραμμα μέχρι τηλεοπτικές παραγωγές, με συνεντεύξεις των μεγάλων καλλιτεχνικών ονομάτων της εποχής. Στα 80s και τα 90s υπήρξε πρότυπο για πολλές γυναίκες, που αντέγραφαν φανατικά το ντύσιμο και τα χτενίσματά της. Εγινε όμως και αντικείμενο του πόθου για πολλούς, οι οποίοι της έκαναν μέχρι και προτάσεις γάμου διά αλληλογραφίας!

f2 178

Οπως αποκάλυψε η ίδια στην «Espresso» τον Ιούλιο του 2015 είχε δεχτεί μέχρι απειλές για τη ζωή της από έναν φανατικό θαυμαστή της. «Μου έστειλε κάποιος ένα γράμμα, στο οποίο μου έλεγε πως θέλει να με δει. Δεν απάντησα, φυσικά. Μετά έλαβα ένα ανώνυμο γράμμα που έλεγε: “Θα βρεθείς με μία σφαίρα στο πόδι”. Εγώ όμως κατάλαβα από τον γραφικό χαρακτήρα πως ήταν ο ίδιος και πήγα στην Αστυνομία και το τελείωσα το πράγμα» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά. Η κηδεία της θα γίνει αύριο στο νεκροταφείο της Νέας Σμύρνης.

Η τελευταία τηλεοπτική εμφάνισή της

Η Κέλλυ Σακάκου είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις ανθρώπων της showbiz που κατάφεραν να διαφυλάξουν σε ποσοστό 100% την προσωπική τους ζωή. Αν και ήταν γνωστό ότι είχε έναν ευτυχισμένο γάμο με τον ηθοποιό Σπύρο Φασιανό, αδελφό του γνωστού ζωγράφου Αλέκου Φασιανού, ήταν πάγια τακτική τους ν’ αποφεύγουν τα φλας. Η αποχώρησή της από την ΕΡΤ βρήκε την Κέλλυ να εξερευνά τα «λημέρια» της ιδιωτικής τηλεόρασης, όπου διέγραψε κι εκεί μια πετυχημένη πορεία για περίπου μία δεκαετία.

Τα τελευταία χρόνια απείχε από το γυαλί, αν και δεν της έλειπαν οι προτάσεις. Η ίδια προτιμούσε να εκφράζει τις απόψεις της για τα θέματα που την απασχολούσαν μέσα από το blog της, το www.kellysakakou.gr, ή το facebook. Η τελευταία τηλεοπτική εμφάνισή της ως παρουσιάστρια καταγράφηκε το 2013, σε μια εκπομπή του Mega με τα καλύτερα προγράμματα των 20 χρόνων του σταθμού. 

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...