Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Σάρκες και λαμαρίνες

Τέσσερα κορίτσια και η μητέρα της μίας, νεκρά ύστερα από φοβερό τροχαίο.

Λες και ο αδίστακτος Μολώχ… ζήλεψε τα νιάτα και το χαμόγελό τους και έτσι μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα «κούρσεψε» τη ζωή τους. Μετά από μια τρελή πορεία του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν τέσσερα 16χρονα κορίτσια (οι τρεις ήταν αθλήτριες της τοπικής ομάδας βόλεϊ του Α.Ο. Αγίου Στεφάνου) και η μητέρα της μιας από αυτές, σάρκες και λαμαρίνες έγιναν «ένα» στην άσφαλτο! Μια σκηνή που έκοψε την ανάσα όλων όσοι βρέθηκαν μετά το «μπαμ» που άκουσαν στον τόπο του δυστυχήματος στον Αγιο Στέφανο, εκεί όπου  γράφτηκε ο θλιβερός επίλογος της ζωής τους.

Οι Αρχές και οι συγγενείς των αδικοχαμένων ψυχών ψάχνουν τώρα την άκρη του αιματοβαμμένου κουβαριού που θα τους οδηγήσει στις συνθήκες που οδήγησαν σε αυτή την ανείπωτη τραγωδία. Με δάκρυα στα μάτια και ένα αναπάντητο «γιατί» στο πρόσωπό τους, συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές συρρέουν τα τελευταία 24ώρα στο σημείο όπου συνέβη το τροχαίο δυστύχημα τα ξημερώματα του Σαββάτου. Απαρηγόρητοι όλοι, ακόμη αρνούνται να πιστέψουν πως το μεγάλο αποχαιρετιστήριο πάρτι που είχαν ετοιμάσει μετατράπηκε σε έναν άγριο εφιάλτη.

Νωπές είναι ακόμα οι μνήμες όταν οι τέσσερις κολλητές φίλες, η Σία, η Κάτια, η Μαρία-Ειρήνη και η Μαρίνα, τους αποχαιρετούσαν και τους εύχονταν καλό καλοκαίρι μετά τη μεγάλη γιορτή. Ηταν η στιγμή που όλες μαζί έφυγαν και επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο της 41χρονης μητέρας του ενός κοριτσιού που θα τις πήγαινε στα σπίτια τους. Η κακιά στιγμή, όμως, ήταν αρκετή για να κόψει άδικα και πολύ σκληρά το νήμα της ζωής τους.

Η ώρα ήταν 3.00 τα ξημερώματα όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε η 41χρονη γυναίκα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ακολούθησε μια ξέφρενη πορεία στην οδό Τραπεζούντος. Το αυτοκίνητο προσέκρουσε -όπως έδειξαν οι έρευνες των αστυνομικών- αρχικά σε σταθμευμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο και στη συνέχεια χτύπησε πάνω σε μια μάντρα με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει, να απογειωθεί σχεδόν και να βρεθεί με τον «ουρανό» στο οδόστρωμα. Σύντομα ο δρόμος γέμισε από άνδρες της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ.

Σοκαριστική και ανατριχιαστική είναι η μαρτυρία του ιδιοκτήτη του σπιτιού στην οδό Τραπεζούντος 39, στον φράχτη του οποίου «καρφώθηκε» το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η 41χρονη οδηγός με τις τέσσερις ανήλικες. 

«Είδαμε τουμπαρισμένο το αυτοκίνητο, πάνω στα κάγκελα υπήρχε ένα παιδί και ένα άλλο παιδί ήταν μέσα στον κήπο!» αναφέρει συγκλονισμένος περιγράφοντας τη στιγμή της ασύλληπτης τραγωδίας και προσθέτει: «Ακουσα έναν πάρα πολύ δυνατό θόρυβο, νομίζαμε πως ήταν σεισμός, αλλά δυστυχώς ήταν αυτό το δυστύχημα. Το ένα παιδί που ήταν μέσα στον κήπο ζούσε».

Στο σημείο μέσα σε ελάχιστα λεπτά βρέθηκαν ασθενοφόρα τα οποία παρέλαβαν τα πέντε θύματα και τα μετέφεραν στο ΚΑΤ. Οπως αποδείχτηκε, οι τρεις 16χρονες και η 41χρονη μητέρα πέθαναν ακαριαία στον τόπο του δυστυχήματος, ενώ το τέταρτο κορίτσι πέθανε λίγο αργότερα στο ΚΑΤ, αφού έφερε πολλαπλά τραύματα.

Τα τέσσερα κορίτσια ήταν πάντα μαζί, αχώριστες φίλες από τα πρώτα κιόλας σχολικά τους χρόνια. Οι τρεις από αυτές, μάλιστα, ήταν αθλήτριες της τοπικής ομάδας βόλεϊ του Α.Ο. Αγίου Στεφάνου, το προεδρείο του οποίου εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Συγκλονισμένο το Δ.Σ. του ΠΑΣΑΠ εκφράζει τη βαθιά του οδύνη και τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους συγγενείς των άτυχων τριών 16χρονων αθλητριών του Αθλητικού Ομίλου Βόλεϊ Αγίου Στεφάνου, Κατερίνας Παρίση, Σίας Καραστεργίου, Μαρίνας Πρίφτη, της 16χρονης φίλης τους και της 41χρονης μητέρας της, που τα ξημερώματα έφυγαν αναπάντεχα από τη ζωή σε τροχαίο δυστύχημα στη λεωφόρο Τραπεζούντος στον Αγιο Στέφανο, καθώς επέστρεφαν από χοροεσπερίδα».5f99f85h75

Θρήνος στο Facebook

«Πού να ήξερα ότι σε έβλεπα τελευταία φορά εκείνο το Σάββατο στη βάφτιση. Να ξέρεις ότι θα είσαι πάντα στην καρδιά μου. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Καλό ταξίδι και πάλι, άγγελέ μου…».

«Γιατί μας άφησες τόσο νωρίς, κοριτσάκι μου όμορφο; Γιατί;»

«Οσοι σε νοιάστηκαν… θα σε θυμούνται, κοριτσάκι μου. Καλό ταξίδι σου ευχόμαστε».

«Πεθαίνει μόνο ό,τι ξεχνιέται».

«Τίποτα δεν μπορεί να γεμίσει το κενό που άφησαν αυτά τα πλάσματα. Καλό ταξίδι. Δεν θα σας ξεχάσω ποτέ»

Αυτά είναι μερικά από τα συλλυπητήρια μηνύματα που έγραψαν στους «τοίχους» των αδικοχαμένων κοριτσιών στο Facebook όσοι τις γνώριζαν. Η κηδεία της Σίας Καραστεργίου θα γίνει την Τετάρτη, στις 5.00 μ.μ., στην Ανοιξη. Για τη Μαρίνα Πρίφτη, που η οικογένειά της επιθυμεί να ταφεί στην πατρίδα της την Αλβανία, τα σχολεία του Αγίου Στεφάνου -σε συνεργασία με τον δήμο Διονύσου- έκαναν τα πάντα ώστε να συγκεντρωθεί το ποσό που χρειάζεται για τη μεταφορά της σορού. Από στόμα σε στόμα, αλλά και μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης έκαναν έκκληση ώστε να βρεθεί το συντομότερο το ποσό που χρειάζεται.

«Η οικογένεια της νεαρής κοπέλας Μαρίνας Πρίφτη επιθυμεί να γίνει η κηδεία και η ταφή του άτυχου κοριτσιού στην πατρίδα του, την Αλβανία, δίχως όμως να έχει την οικονομική δυνατότητα για τη μεταφορά της. Το Γυμνάσιο Αγίου Στεφάνου και ο δήμος Διονύσου καλούν οποιονδήποτε μπορεί να συνεισφέρει οικονομικά στη μεταφορά του άτυχου κοριτσιού», αναφέρουν στο μήνυμά τους.

ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...