Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν και του Γουέστ κερδίζει 28.000 ευρώ για...

Η 10χρονη Νορθ Γουέστ, που στο πλευρό του διάσημου...

Τα «καρφιά» της Μέριλ Στριπ και το ρεκόρ του «La La Land»

Λαμπερή και εκρηκτική η βραδιά, με την ταινία του Ντέιμιεν Σαζέλ να σαρώνει τα (glamorous) cine βραβεία

Ρεκόρ σε συγκομιδή βραβείων, αλλά και σε πολιτικό «τσαμπουκά», σημείωσαν οι φετινές Χρυσές Σφαίρες, τα βραβεία-προάγγελοι των Οσκαρ. Το «La La Land» με πρωταγωνιστές τον Ράιαν Γκόσλινγκ και την Εμα Στόουν είναι πια η πιο βραβευμένη ταινία στην 74ετή ιστορία του θεσμού, αφού πήρε επτά στα επτά βραβεία για τα οποία ήταν υποψήφια, ξεπερνώντας έτσι ταινίες όπως οι «Δόκτορ Ζιβάγκο», «Love Story» και «Νονός».

Ο 36χρονος Γκόσλινγκ αφιέρωσε το δικό του βραβείο στη σύντροφό του Εύα Μέντες, την οποία αποκάλεσε «γλυκιά μου» από τη σκηνή, και στον αδερφό της, που πέθανε πρόσφατα από καρκίνο.

Και η 28χρονη συμπρωταγωνίστριά του, όμως, εμφανώς συγκινημένη όταν παρέλαβε το δικό της βραβείο, μίλησε με δάκρυα στα μάτια για τη σχέση της με τη μητέρα της.

Τo «Moonlight» κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα για το καλύτερο δραματικό φιλμ, ενώ η τηλεοπτική σειρά «The Crown» κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα για την καλύτερη δραματική σειρά, νικώντας το «Game of Thrones».

gtwhgeryhrt 7Το βραβείο, πάντως, της πλέον αμφιλεγόμενης τοποθέτησης ανήκει αναμφισβήτητα στη Μέριλ Στριπ, η οποία στην εξάλεπτη ομιλία της κατακεραύνωσε τον Ντόναλντ Τραμπ, χωρίς καν να τον κατονομάσει, εστιάζοντας στο περιστατικό κατά το οποίο ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ κορόιδεψε τον ανάπηρο ρεπόρτερ Σερτζ Κοβαλέσκι.

«Αυτό το ένστικτο του να θέλουμε να ταπεινώσουμε κάποιον προβλήθηκε ως πρότυπο από κάποιον με δημόσια θέση. Οταν το κάνει αυτό κάποιος ισχυρός, φτάνει σε όλους μας, γιατί σχεδόν δίνει την άδεια σε άλλους ανθρώπους να κάνουν το ίδιο πράγμα» είπε η Στριπ μπροστά στο all star κοινό της.

Αιχμές κατά Τραμπ

«Η έλλειψη σεβασμού προκαλεί ασέβεια, η βία προκαλεί βία» συμπλήρωσε. Η 67χρονη σταρ με τα τρία Οσκαρ, που καταχειροκροτήθηκε από τους καλεσμένους της βραδιάς, οι οποίοι σηκώθηκαν όρθιοι, έγινε αστραπιαία το βασικό θέμα συζήτησης στο twitter, με κάποιους να χαρακτηρίζουν την τοποθέτησή της «θαρραλέα» και κάποιους άλλους «ασέβεια» προς τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ και τους ψηφοφόρους του.

Και, βέβαια, ο πολύ άμεσος σε επίπεδο απαντήσεων στον δημόσιο διάλογο Τραμπ, μέσω του λογαριασμού του στο twitter, έσπευσε να ανταποδώσει το χτύπημα, και μάλιστα ονομαστικά.

«Η Μέριλ Στριπ, μια από τις πιο υπερεκτιμημένες ηθοποιούς του Χόλιγουντ, δεν με ξέρει, αλλά μου επιτέθηκε χθες βράδυ στις Χρυσές Σφαίρες. Είναι ένα δουλικό της Χίλαρι, που έχασε παταγωδώς» έγραψε χαρακτηριστικά.

ΟΙ ΑΜΗΧΑΝΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ

Ο Μπίλι Μπομπ Θόρντον πέρασε… δύσκολα μέχρι να φτάσει στη σκηνή και να παραλάβει το βραβείο του για τον ρόλο του στην τηλεοπτική σειρά «Goliath». Ο 61χρονος χρειάστηκε να περάσει ξυστά από την πρώην αρραβωνιαστικιά του Λόρα Ντερν, η οποία είχε παγωμένη έκφραση όταν συνέβη αυτό. Προφανώς οι δυο τους δεν έχουν φιλιώσει από τότε που την άφησε στα κρύα του λουτρού, για να παντρευτεί την Αντζελίνα Τζολί.

Μ’ ένα πεταχτό φιλί στο στόμα θέλησε ο Ράιαν Ρέινολντς να νικήσει την τυχόν αμηχανία του Αντριου Γκάρφιλντ, όταν παρακολουθούσε την πρώην του Εμα Στόουν να παίρνει βραβείο. Η σύζυγος του Ρέινολντς, η Μπλέικ Λάιβλι, που καθόταν δίπλα τους, δεν μπορούσε να σταματήσει να γελάει, ενώ ο Γκάρφιλντ έδειξε ότι δεν υπήρχε λόγος… παρηγοριάς, καθώς σηκώθηκε όρθιος και καταχειροκρότησε τη Στόουν όταν εκείνη παραλάμβανε το βραβείο της.

Ομως και η Στόουν έζησε τη δική της αμήχανη στιγμή τη βραδιά των βραβείων, και μάλιστα την ώρα που ανακοινωνόταν το βραβείο Σκηνοθεσίας για το «La La Land». H Στόουν, μέσα στον ενθουσιασμό της, έσπευσε να αγκαλιάσει τον σκηνοθέτη Ντέιμιεν Σαζέλ που στεκόταν δίπλα της, ενώ αυτός φιλούσε τη σύντροφό του. Η Εμα Στόουν, όταν κατάλαβε ότι εμπόδιζε την τόσο προσωπική στιγμή, είχε έκφραση τρόμου και σοκ, ενώ δεν σταμάτησε να ζητάει συγγνώμη.

Με τη 49χρονη σύζυγό του Σαμ, σκηνοθέτιδα, γιόρτασε το βραβείο για τον Β’ Ανδρικό Ρόλο στην ταινία «Nocturnal Animals» ο 26χρονος Ααρον Τέιλορ Τζόνσον. Ο Βρετανός ηθοποιός, ο οποίος υποδυόταν τον άξεστο Τεξανό δολοφόνο στη δεύτερη ταινία του Τομ Φορντ, έχει αποκαλύψει ότι χρειάστηκε να καταφύγει σε ψυχολόγο καθώς η προετοιμασία του για αυτόν τον σκοτεινό ρόλο, που σήμαινε κυρίως να παρακολουθεί ντοκιμαντέρ για κατά συρροήν δολοφόνους, του προκάλεσε αϋπνίες, τις οποίες έκανε πάνω από δύο μήνες να ξεπεράσει.

Και επειδή νηστικός σελέμπριτι δεν γλεντάει, ο Ιταλός σεφ Αλμπέρικο Νουντσιάτα από το Σορέντο έδωσε ρεσιτάλ γαστριμαργίας με καλά επιλεγμένες πρώτες ύλες, που μεταμορφώθηκαν σε πιάτα χάρμα οφθαλμών και ουρανίσκων. Η «χρυσή» σαλάτα είχε μια
ποικιλία από γευστικά λαχανικά, ξηρούς καρπούς, κατσικίσιο τυρί και εσπεριδοειδή, ενώ τα πιάτα είχαν και κρέας (φιλέ μινιόν) αλλά και ψάρι (πέρκα), που σερβιρίστηκαν με ριζότο, άγρια μανιτάρια και τούφες μπρόκολου. Τα επιδόρπια ήταν δε πασπαλισμένα με… σκόνη χρυσού.

Τα φλας στο ανανεωμένο Μπραντ Πιτ

gtwhgeryhrt 6

Τον πολύ παλιό και πολύ καλό του εαυτό θύμιζε ο Μπραντ Πιτ στην παρουσίαση των βραβείων και αυτό επικροτήθηκε και με το παραπάνω από τους συναδέλφους του, οι οποίοι τον χειροκρότησαν ζητωκραυγάζοντας.

Ο 53χρονος, που περνάει δύσκολα εξαιτίας του επεισοδιακού διαζυγίου του με την Αντζελίνα Τζολί, παρουσίασε την ταινία «Moonlight» καλοκουρεμένος, ξεπρησμένος και ωραία ξυρισμένος. «Ποτέ δεν έδειχνε καλύτερος» έγραψε ένας από τους χρήστες του twitter, ενώ άλλος αστειεύτηκε ότι μοιάζει και στην πραγματικότητα στον Μπέντζαμιν Μπάτον, αφού δείχνει καλύτερος μεγαλώνοντας. Πάντως, ως καλός ηθοποιός έκρυβε καλά την ένταση που φέρεται ότι του προκαλεί η στάση της πρώην συζύγου του, με ένα πλατύ και λαμπερό χαμόγελο.

Δείτε παρακάτω τους νικητές

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

Κινηματογράφος:

Καλύτερη κωμωδία και μουσική κωμωδία: «La La Land» του Ντέιμιεν Σαζέλ, που θριάμβευσε αποσπώντας επτά βραβεία για επτά υποψηφιότητες και καταγράφοντας ρεκόρ τιμητικών διακρίσεων.

Καλύτερη δραματική ταινία: «Moonlight» του Μπάρι Τζένκινς.

Καλύτερος ηθοποιός σε δραματική ταινία: Κέισι Αφλεκ για την ερμηνεία του στο «Μάντσεστερ δίπλα από τη θάλασσα».

Καλύτερη ηθοποιός σε δραματική ταινία: Ιζαμπέλ Ιπέρ στην ταινία «Elle».

Καλύτερος ηθοποιός σε κωμωδία: Ράιαν Γκόσλινγκ στο «La La Land».

Καλύτερη ηθοποιός σε κωμωδία: Εμα Στόουν στο «La La Land».

Καλύτερος β’ ανδρικός ρόλος: Ααρον Τέιλορ-Τζόνσον στο «Nocturnal Animals».

Καλύτερος β’ γυναικείος ρόλος: Βαϊόλα Ντέιβις στο «Fences».

Βραβείο σκηνοθεσίας: Ντέιμιεν Σαζέλ για το «La La Land».

Καλύτερη ξένη ταινία: «Elle» (Γαλλία) του Πολ Βερχόφεν.

Καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων: «Zootopie» (Ζωούπολη) των Μπάιρον Χάουαρντ και Ριτς Μουρ.

Τηλεόραση:

Καλύτερη δραματική σειρά: «The Crown» του Πίτερ Μόργκαν.

Καλύτερος ηθοποιός σε δραματική σειρά: Μπίλι Μπομπ Θόρντον στο «Goliath».

Καλύτερη ηθοποιός σε δραματική σειρά: Κλερ Φόι στο «The Crown».

Καλύτερη κωμική σειρά / μιούζικαλ: «Atlanta» του Ντόναλντ Γκλόβερ.

Καλύτερος ηθοποιός σε κωμική σειρά: Ντόναλντ Γκλόβερ στο «Atlanta».

Καλύτερη ηθοποιός σε κωμική σειρά: Τρέισι Ελις Ρος στο «Black-ish».

Καλύτερη μίνι σειρά / τηλεοπτική ταινία: «American Crime Story» των Σκοτ Αλεξάντερ και Λάρι Καρατσέφσκι.

Καλύτερος ηθοποιός σε μίνι σειρά / τηλεοπτική ταινία: Τομ Χίντλεστον στο «The Night Manager».

Καλύτερη ηθοποιός σε μίνι σειρά / τηλεοπτική ταινία: Σάρα Πόλσον στο «American Crime Story».

{{-PCOUNT-}}47{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...