Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο «ξερακιανός» με το καλάσνικοφ

Κάμερα ασφαλείας «έπιασε» τον παρ’ ολίγον μακελάρη που άνοιξε πυρ εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, αλλά και έναν συνεργό του

Η κάμερα ασφαλείας ενός καταστήματος στη συμβολή των οδών Αραχώβης και Χαριλάου Τρικούπη στα Εξάρχεια έχει καταγράψει καθαρά τον παρ’ ολίγον μακελάρη (καθώς και ακόμη έναν συνεργό του) που πυροβόλησε με ψυχραιμία εναντίον των ανδρών των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ!

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για έναν «ξερακιανό» άνδρα κανονικού αναστήματος, ο οποίος φορούσε σκούφο χαμηλωμένο ως τα μάτια, ενώ το υπόλοιπο πρόσωπό του ήταν καλυμμένο με «μπαλακλάβα», όπως αυτές των μοτοσικλετιστών.

Μαζί του, όταν άνοιξε πυρ με το καλάσνικοφ στηρίζοντας στον ώμο του το πτυσσόμενο κοντάκι, ήταν και ένα δεύτερο ψηλότερο άτομο. Στα πλάνα φαίνεται να έχει μονίμως το χέρι του στην τσέπη, προφανώς κρατώντας πιστόλι για το ενδεχόμενο που οι αστυνομικοί θα προσπαθούσαν να απαντήσουν στους πυροβολισμούς του συνεργού του. Από την ανάλυση του οπτικού υλικού και την αποκωδικοποίηση της διαδρομής που ακολούθησαν οι δύο άγνωστοι οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν πως πέρασαν μπροστά από τη διμοιρία, όταν προσέγγισαν το σημείο της επίθεσης!

Επειτα, στάθηκαν στη γωνία Αραχώβης και Χ. Τρικούπη, όπου ο «ξερακιανός» τράβηξε από το μπουφάν του το καλάσνικοφ, στο οποίο είχε προσαρμόσει σκοπευτικό, και άνοιξε πυρ. Οταν θεώρησαν πως είχαν ολοκληρώσει την «αποστολή» τους, οι δράστες έφυγαν γοργά προς την πλατεία Εξαρχείων. Μάλιστα, εκτιμάται ότι δεν απομακρύνθηκαν από εκεί, καθώς στην ευρύτερη περιοχή άρχισαν αμέσως έρευνες των αστυνομικών.

Από τη σωματοδομή του οπλοφόρου οι ειδικοί της Αντιτρομοκρατικής υποπτεύονται συγκεκριμένο αντιεξουσιαστή, του οποίου τα ίχνη έχουν χαθεί την τελευταία διετία, καθώς δεν συμμετέχει στις διεργασίες και τις κινητοποιήσεις του χώρου. Ωστόσο, αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, καθώς παρόμοια σωματοδομή έχουν χιλιάδες άνθρωποι.

Στο μεταξύ, το γενετικό υλικό του 37χρονου αρχιληστή που συνελήφθη στη Νέα Σμύρνη λίγη ώρα μετά τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα ανιχνεύτηκε στη ληστεία τράπεζας στη Μαλεσίνα, για την οποία η Αντιτρομοκρατική υποστηρίζει πως τη διέπραξαν η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη μαζί με άλλη μια γυναίκα και έναν άνδρα. Η Αντιτρομοκρατική θεωρεί εδώ και χρόνια τον συγκεκριμένο άνθρωπο (από την εποχή που ήταν 20 ετών) τον βασικό προμηθευτή όπλων της νέας γενιάς τρομοκρατίας! Κατά πληροφορίες, οι έρευνες για τον 37χρονο που διεξάγονται με τη συνεργασία της Ασφάλειας οδηγούν στην κατεύθυνση ότι η ποινική δράση του συνδέεται με ένοπλες οργανώσεις.

Η βαλλιστική εξέταση έδειξε Επαναστατική Αυτοάμυνα

Η βαλλιστική εξέταση επιβεβαίωσε ότι η οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα βρίσκεται πίσω από την επίθεση εναντίον των αστυνομικών των ΜΑΤ που φρουρούσαν τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, το πρωί της Τρίτης. Αυτό προκύπτει από την έρευνα που έκαναν οι ειδικοί των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. στις βολίδες του υποπολυβόλου καλάσνικοφ, οι οποίες τρύπησαν το παρμπρίζ της κλούβας και τραυμάτισαν ελαφρά τον 34χρονο αστυνομικό, πατέρα τριών παιδιών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., το συγκεκριμένο καλάσνικοφ αποτελεί και όπλο «σφραγίδα» της οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα και έχει χρησιμοποιηθεί επίσης στην προηγούμενη επίθεση κατά των γραφείων του ΠΑΣΟΚ στις 24 Μαΐου 2014, αλλά και στην επίθεση με πυροβολισμούς κατά του κτιρίου της οδού Φιλικής Εταιρείας 14, όπου στεγάζεται η πρεσβεία του Μεξικού, στις 31 του περασμένου Ιουλίου. Το προτελευταίο χτύπημα της συγκεκριμένης οργάνωσης είχε γίνει τον Νοέμβριο του 2016 στην πρεσβεία της Γαλλίας με χειροβομβίδα, η έκρηξη της οποίας είχε προκαλέσει τον τραυματισμό του αστυνομικού φρουρού. 

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...