Τα «έξυπνα όπλα» της απιστίας

Νέες εφαρμογές για κινητά εξαφανίζουν τα «στοιχεία» από τα παραστρατήματα των «άτακτων» συντρόφων

Η εποχή που μπορούσε κανείς να ανακαλύψει αν «το άλλο του μισό» το μοιραζόταν και με άλλους ή άλλες, ψαχουλεύοντας στα κρυφά το κινητό, έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Τώρα η τεχνολογία προσφέρει σε όποιους και όποιες έχουν δεύτερη ερωτική φωλιά ένα ολόκληρο «οπλοστάσιο» εφαρμογών για smartphones, με τις οποίες μπορούν να κρύψουν τα ίχνη του παραστρατήματός τους.

Το τελευταίο που θα φανταζόταν κανείς βλέποντας το ταίρι του να κουνάει πέρα δώθε το κινητό είναι ότι επικοινωνούσε μέσω μηνυμάτων με το «άλλο πρόσωπο» και εκείνη τη στιγμή διέγραφε τα μηνύματα. Αυτό ακριβώς κάνει η εφαρμογή Fox Private Message, η οποία ενεργοποιείται αυτόματα με το κούνημα του κινητού, διαγράφοντας τα sms.

Μάλιστα, ο χρήστης μπορεί να καταχωρίσει στην εφαρμογή κάποιον αριθμό ως ιδιωτικό, έτσι ώστε οποιοδήποτε μήνυμα λάβει από αυτόν να μην εμφανίζεται στην καρτέλα των μηνυμάτων, αλλά στην εφαρμογή.

Ποιος θα σκεφτόταν να ανοίξει την αριθμομηχανή στο κινητό για να ανακαλύψει «απαγορευμένες φωτογραφίες»; Κι όμως, αυτό ακριβώς κάνει η εφαρμογή Private Photo, το εικονίδιο της οποίας είναι ολόιδιο με εκείνο της αριθμομηχανής.

Ακόμη κι αν πατηθεί το εικονίδιο, η εφαρμογή δεν επιτρέπει την είσοδο, εκτός και αν χρησιμοποιηθεί ο κατάλληλος κωδικός. Αποτελεί δε την τέλεια κρυψώνα, καθώς η εφαρμογή διασφαλίζει ότι οι κρυφές φωτογραφίες δεν θα εμφανιστούν ποτέ στην κλασική «συλλογή φωτογραφιών» του κινητού.

Οσοι θέλουν να είναι σίγουροι ότι το άλλο πρόσωπο δεν θα τηλεφωνήσει τη στιγμή που είναι με τον επίσημο δεσμό τους χρησιμοποιούν την εφαρμογή Tiger Text. Κάθε φορά που θα προσπαθεί να τηλεφωνήσει η εφαρμογή θα παίζει το μήνυμα ότι το κινητό βρίσκεται «εκτός λειτουργίας».

Επιτρέπει, επίσης, στον χρήστη να κρύψει τα sms του. Οι άπιστοι μπορούν να μαθαίνουν πότε το ταίρι τους έχει αρχίσει να τους υποπτεύεται και προσπαθεί να ψάξει το κινητό τους. Τέλος, η εφαρμογή Nosy Trap βγάζει φωτογραφία με την μπροστινή κάμερα κάθε φορά που κάποιος προσπαθεί να ανοίξει το κινητό.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ