Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Δραματικές εξελίξεις στην υπόθεση Παντελίδη

Η μητέρα του άτυχου τραγουδιστή ζητά τη δίωξη της Φρόσως (για ανθρωποκτονία από αμέλεια) και της Μίνας (για ψευδορκία)

Εναν ογκώδη φάκελο με τα πορίσματα των τεχνικών συμβούλων (γενετιστής, μηχανολόγος, ιατροδικαστές) που είχε διορίσει η οικογένεια του Παντελή Παντελίδη για να διερευνήσουν τις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος της 18ης Φεβρουαρίου 2016 παρέδωσε χθες το μεσημέρι στον εισαγγελέα η μητέρα του τραγουδιστή. Η Αθηνά Παντελίδου, ταυτόχρονα με το υπόμνημά της, στρέφεται κατά των συνεπιβάτιδων του γιου της στο μοιραίο τζιπ Φρόσως Κυριάκου και Μίνας Αρναούτη.

ΑΠΟ ΤΗ
ΡΟΥΛΑ ΚΟΥΣΚΟΥΡΗ

Οι εξελίξεις είναι δραματικές, καθώς, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, η μητέρα του Παντελίδη ζητάει να ασκηθούν ποινικές διώξεις για ανθρωποκτονία από αμέλεια και ψευδορκία σε βάρος της Φρόσως και για t245yh 1ψευδορκία σε βάρος της Μίνας. «Το μοναδικό που με ενδιαφέρει είναι να μάθω όλη την αλήθεια. Θέλω να σέβονται τη μνήμη του γιου μου» είπε στην «Espresso» η Αθηνά Παντελίδου, ενώ σε δήλωσή τους οι δικηγόροι της οικογένειας Χαράλαμπος Λυκούδης και Ελένη Κολοβού ανέφεραν: «Ηρθε η ώρα της εισαγγελικής Αρχής. Αναμένουμε με ανυπομονησία και βαθιά πίστη στην ελληνική Δικαιοσύνη τα αποτελέσματα της αξιολόγησης του συνόλου του αποδεικτικού υλικού. Κατατέθηκε το συλλεγέν από την οικογένεια και τους τεχνικούς της συμβούλους αποδεικτικό υλικό, προκειμένου να συμβάλουμε στην αποκάλυψη της αλήθειας και στις πραγματικές περιστάσεις του τροχαίου, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο Παντελής Παντελίδης. Η οικογένεια προσεγγίζει το δυστυχές συμβάν με την προσήκουσα ευαισθησία και τον απαιτούμενο σεβασμό. Αυτό επιζητεί από όλους».

Κατάθεση στον εισαγγελέα

Μέσα στα επόμενα 24ωρα ο εισαγγελέας θα καλέσει για κατάθεση τις δύο κοπέλες και ο ίδιος θα αποφασίσει εάν θα ασκήσει ποινικές διώξεις για τα συγκεκριμένα πλημμελήματα και, άρα, εάν η υπόθεση θα οδηγηθεί στη δικαστική αίθουσα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έως αργά το βράδυ της Παρασκευής οι δικηγόροι της Φρόσως και της Μίνας, Χρήστος Ασπρος και Ιωάννης Κωλέττης, αντίστοιχα, δεν είχαν ενημερωθεί για το περιεχόμενο των μηνύσεων.

Ολους αυτούς τους μήνες (και ενώ ειδικά τις τελευταίες ημέρες είναι σε εξέλιξη ένας διαδικτυακός «πόλεμος», με αινιγματικές ή και ευθείες αναρτήσεις, μεταξύ της Μίνας και της Αθηνάς Παντελίδου), η οικογένεια του 32χρονου τραγουδιστή περίμενε από τους τεχνικούς συμβούλους της να ολοκληρώσουν την αυτοψία-έρευνά τους και να παραδώσουν τα πορίσματά τους. Οι γονείς του Παντελίδη πήραν στα χέρια τους σημαντικά στοιχεία. Μεταξύ άλλων, όπως έχει αποκαλύψει η «Espresso», ο γενετιστής – μοριακός βιολόγος Γιώργος Φιτσιάλος, στο 26σέλιδο πόρισμά του, αναφέρει ότι στη θέση του συνοδηγού βρέθηκε αποκλειστικά και μόνο DNA του τραγουδιστή, ενώ στη θέση του οδηγού εντοπίστηκε και βιολογικό υλικό γυναίκας: «Στο τιμόνι έγιναν επτά δειγματοληψίες. Δυστυχώς, οι πέντε είχαν αίμα, πράγμα που δεν μας δίνει πληροφορία για το ποιος οδηγούσε εκείνη τη στιγμή, δεδομένου ότι το αίμα εναποτίθεται μεταγενέστερα, κατόπιν του δυστυχήματος. t245yh 3Αρα, πάμε στις δύο δειγματοληψίες που είχαν επιθηλιακά κύτταρα, τα οποία μας δείχνουν ποιος είχε έρθει σε επαφή με το τιμόνι εκείνη την περίοδο. Σε αυτές βρίσκουμε πράγματι και δεύτερο άτομο, πέρα από τον Παντελίδη».

Εύρημα-σοκ

Επιπλέον, ένα εύρημα-σοκ αποκάλυψε ο ιατροδικαστής Κωνσταντίνος Ανδρέου, καθώς στην έκθεσή του (που συνυπογράφουν ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Φίλιππος Κουτσάφτης και ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης) αναφέρεται ότι ο τραγουδιστής είχε κακώσεις που δεν προκλήθηκαν από την ανατροπή του τζιπ αλλά νωρίτερα! «Σύμφωνα με τα εργαστηριακά και τα νεκροτομικά ευρήματα, το ποσοστό αλκοόλης που ανιχνεύθηκε στο αίμα και στα ούρα του ήταν τόσο υψηλό, που μπορούσε να προκαλέσει ακόμα και κώμα. Με δεδομένο ότι ο Παντελίδης έπασχε από χρόνια μυοκαρδιοπάθεια με επηρεασμένη καρδιακή παροχή, πιθανόν να βρισκόταν σε καταπληξία. Δηλώνω κατηγορηματικά και υπογράφω και στην έκθεσή μου ότι ο Παντελής Παντελίδης ήταν στη θέση συνοδηγού» έχει πει ο κ. Ανδρέου.

Ερωτήματα προκαλεί το πεταμένο κλειδί

Ενα από στοιχεία που παραμένει αδιευκρίνιστο και προκαλεί βασανιστικά ερωτήματα στην οικογένεια Παντελίδη είναι η φωτογραφία που περιλαμβάνεται στην έκθεση πραγματογνωμοσύνης (200 σελίδων) της t245yh 2Τροχαίας Ελληνικού, η οποία δείχνει το κλειδί (φωτό) του μοιραίου τζιπ πεταμένο στον δρόμο, αρκετά μέτρα από το σημείο της τραγωδίας. «Δεν ήταν στη μίζα του αυτοκινήτου. Ποιος πέταξε έξω το κλειδί και για ποιον λόγο;» διερωτάται το περιβάλλον του Παντελή Παντελίδη από τη στιγμή που είδε την υπ’ αριθμόν 273 φωτογραφία των πραγματογνωμόνων.

Οπως αποκάλυψε η «Espresso» την περασμένη Τετάρτη, η λεζάντα που συνοδεύει την επίμαχη φωτογραφία των ειδικών της Τροχαίας Ελληνικού αναφέρει συγκεκριμένα: «Φωτ.: Νο 273. Το κλειδί του ΙΚΥ – 4245 ΙΧΕΑ, στην τελική του θέση». Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι πραγματογνώμονες δεν δίνουν εξήγηση για το πώς βρέθηκε το κλειδί εκτός του οχήματος.

Να σημειωθεί, άλλωστε, ότι ορισμένα στοιχεία της έκθεσης πραγματογνωμοσύνης της Τροχαίας, που ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του 2016, για το δυστύχημα έχει αντικρούσει με το δικό του πόρισμα ο διπλωματούχος μηχανολόγος μηχανικός Αναστάσιος Δέδες, ο οποίος διορίστηκε ως τεχνικός σύμβουλος από τους γονείς του τραγουδιστή. Τα δικά του συμπεράσματα από την έρευνα έχουν συμπεριληφθεί στον φάκελο που κατέθεσε χθες η μητέρα του τραγουδιστή στον αρμόδιο εισαγγελέα.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...