Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Τα πρώτα μπλόκα

Οι αγρότες άρχισαν από χθες να κόβουν την κυκλοφορία σε εθνικές οδικές αρτηρίες για να αποτρέψουν τα σχέδια της κυβέρνησης

Οι αγρότες άρχισαν από χθες να κόβουν την κυκλοφορία σε εθνικές οδικές αρτηρίες για να αποτρέψουν τα σχέδια της κυβέρνησης

Οι αγρότες βρίσκονται επί ποδός για νέο κύμα κινητοποιήσεων σε ολόκληρη τη χώρα και τα πρώτα μπλόκα για το 2017 είναι γεγονός. Χθες, πρώτη ημέρα που βρέθηκαν στον δρόμο, οι αγρότες της Αιγιάλειας έκλεισαν την εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, στο ύψος του Αιγίου.

Μέλη των τοπικών αγροτικών συνεταιρισμών συγκεντρώθηκαν στις 10.30 το πρωί στην Παναιγιάλεια Ενωση Συνεταιρισμών και εν συνεχεία κατευθύνθηκαν προς τη νέα εθνική οδό, την οποία απέκλεισαν στις 12.30, με την κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό.

Λίγη ώρα νωρίτερα συνάδελφοί τους από τη Θεσσαλία έστησαν το πρώτο μπλόκο στον Τίρναβο, ενώ και στην Ηλεία οι αγρότες ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ τους παραταγμένοι στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου στο ύψος της διασταύρωσης της Αμαλιάδας.

Τα νέα μέτρα

«Εμείς βγαίνουμε στον δρόμο και για να επιτύχουμε λύσεις στα προβλήματά μας, αλλά και να αποτρέψουμε τα νέα μέτρα που έχει στα σκαριά η κυβέρνηση ενάντια στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους» σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας, με τους Λαρισαίους αγρότες να έχουν επίσης παρατάξει τα οχήματά τους στην εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης, στο ύψος της Μελούνας. Από το γεφύρι της Αρτας άρχισε στις 11 το πρωί τις κινητοποιήσεις της η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού.
Περίπου 50 τρακτέρ συγκεντρώθηκαν στο γεφύρι, πραγματοποιώντας στη συνέχεια πορεία στο κέντρο της πόλης και μπλόκο στην Ιόνια Οδό στην έξοδο για Αρτα. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται από χθες σε Λαμία, Χανιά και Ζάκυνθο.

Στη Μακεδονία

Στην τελική ευθεία πριν από το στήσιμο των μπλόκων μπήκαν και οι αγρότες της Θεσσαλονίκης και της κεντρικής Μακεδονίας.
Σήμερα αναμένεται να προχωρήσουν σε γενικές συνελεύσεις προκειμένου να αποφασίσουν τη μορφή των κινητοποιήσεων, ενώ την Πέμπτη το πρωί αναμένεται να στηθεί το πρώτο μεγάλο μπλόκο στα διόδια των Μαλγάρων.
«Εχουμε βγει με τα τρακτέρ στις πλατείες και την Πέμπτη το πρωί θα στήσουμε το μπλόκο στα Μάλγαρα» είπε στη «δημοκρατία» ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Ανεστίδης.

Χθες το πρωί αγρότες της Ημαθίας πραγματοποίησαν πορεία από το κέντρο της πόλης προς τον κόμβο της Κουλούρας. Νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Δημαρχείου.
«Ξεκινάμε να στήνουμε το μπλόκο της Κουλούρας στην Ημαθία και καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να δώσουν δυναμικό “παρών” κατά των μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση και οδηγεί στον αφανισμό του μικρομεσαίου αγρότη και κτηνοτρόφου» επισήμανε ο γενικός γραμματέας του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας Θόδωρας Παπακωνσταντίνου.

Στη δυτική Μακεδονία οι αγρότες θα συναντηθούν την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου προκειμένου να καθορίσουν τις κινήσεις, ενώ στάση αναμονής τηρούν οι αγρότες σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...