Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Που χάθηκε η Τζοβάνα Φραγκούλη

Η εκπομπή «Πες το και θα γίνει» και η συνάντηση με τη Lady D
Οι αποδράσεις στη Μύκονο και η «σιωπή» για τα προσωπικά της

Η Τζοβάνα Φραγκούλη, αδερφή της πρώτης Ελληνίδας παραγωγού Λιάνας Πατέρα, «γεννήθηκε» μέσα στο θέαμα, και μάλιστα πήρε το πρώτο βάπτισμα σε ηλικία δύο ετών! Σήμερα προτιμά να μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και να μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες βρέθηκε και στην ορκωμοσία του Ντόναλντ Τραμπ. Παρόλο που έχει κάνει πιστό φίλο της τον φακό και σύμμαχό της τον… χρόνο, δεν ασχολείται με τη showbiz εδώ και πολλά χρόνια.

Η Τζοβάνα μπήκε από μικρή στα… βάσανα. Κινηματογραφικά, για παράδειγμα, τη βρίσκουμε στο καστ μιας από τις θρυλικές και αγαπημένες μελό ταινίες, στον «Λουστράκο», με πρωταγωνιστή το επίσης παιδί-θαύμα εκείνης της εποχής Βασίλη Καΐλα. Στη μικρή οθόνη και στο σαλόνι των τηλεθεατών εισέβαλε με τη σειρά «Η αλεπού και ο μπούφος», που προβαλλόταν από την ΕΡΤ2, δίπλα στον Γιώργο Κωνσταντίνου και τον Γιάννη Βούρο το 1987.

Πραγματοποίηση των ευχών

Ηταν μια οικογενειακή κομεντί που γνώρισε μεγάλη επιτυχία, με εκείνη να υποδύεται μια πανέξυπνη γυναίκα η οποία ερωτεύτηκε έναν μάλλον αγαθό άνδρα. Ωστόσο, η καλύτερη τηλεοπτική στιγμή της, με την οποία έγινε πολύ αγαπητή στο παιδικό κοινό της κρατικής τηλεόρασης, ήταν η εκπομπή «Πες το και θα γίνει», μέσα από την οποία πραγματοποιούσε τις ευχές των μικρών φίλων της. Οταν το συγκεκριμένο πρόγραμμα έκανε τον κύκλο του στην ΕΡΤ2, η δαιμόνια Τζοβάνα επανήλθε, αυτή τη φορά στο Mega, το 1995. Τότε είχε την ευκαιρία να συναντήσει προσωπικότητες, όπως η πριγκίπισσα Νταϊάνα, ο τότε Πάπας και η Μάργκαρετ Θάτσερ, ενώ, για χάρη μιας παιδικής επιθυμίας, βρέθηκε στα γυρίσματα της θρυλικής παραγωγής «Τόλμη και γοητεία».

Ηταν 24 Οκτωβρίου 1996 όταν η παρουσιάστρια αποφάσισε να πραγματοποιήσει την επιθυμία της οκτάχρονης τότε Κωνσταντίνας Παρασκευοπούλου να συναντήσει την Νταϊάνα στο ξακουστό ανάκτορο του Κένσινγκτον, στο πλαίσιο της εκπομπής της. Μάλιστα, όσοι είδαν έπειτα από τόσα χρόνια το βιντεοσκοπημένο υλικό του επεισοδίου, αλλά και το backstage, αναφέρουν ότι ίσως ήταν η πρώτη φορά που η αγαπημένη γαλαζοαίματη των Βρετανών έδειχνε τόσο χαλαρή και ξέγνοιαστη. «Εκείνο που θυμάμαι χαρακτηριστικά είναι το αυθόρμητο χαμόγελό της.

Ηταν από τις σπάνιες φορές που το άφηνε μέσα από την καρδιά της να βγει προς τα έξω» είχε πει τότε στην «Espresso» η Τζοβάνα Φραγκούλη, η οποία κάθε φορά που έβλεπε την επιθυμία ενός παιδιού να γίνεται πραγματικότητα χαιρόταν διπλά. Αυτό φαινόταν από το πλατύ χαμόγελο που ήταν ζωγραφισμένο στα χείλη της.

«Η συνάντησή μου με την Νταϊάνα έγινε σε μια στιγμή πολύ κρίσιμη για την υγεία μου, μετά την εγχείρησή μου στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό. Αν ζούσε ακόμα, πάλι την ίδια θα επιθυμούσα να γνωρίσω» μας είχε δηλώσει η Κωνσταντίνα Παρασκευοπούλου, η οποία, ωστόσο, είχε απογοητευτεί, γιατί περίμενε να δει την πριγκίπισσα με υπέρλαμπρο φόρεμα, όπως εκείνα των παραμυθιών, ενώ εκείνη εμφανίστηκε με κομψό ροζ ταγέρ. Να πούμε, μάλιστα, ότι σχεδόν έναν χρόνο πριν από τον τραγικό θάνατο της Lady D η Τζοβάνα Φραγκούλη είχε την ευθύνη και την επιμέλεια του τελικού αποτελέσματος του βιβλίου «Νταϊάνα, η πριγκίπισσα των παιδιών», που κυκλοφόρησε σε Αγγλία και Αμερική, με κείμενα της συγγραφέως Κατερίνας Πλουμιδάκη.

Μέσα από το «Πες το και θα γίνει», ωστόσο, η Φραγκούλη σύστησε στο κοινό πολλούς μετέπειτα δημοφιλείς ανθρώπους της εγχώριας showbiz, όπως η Δέσποινα Βανδή και ο Χρήστος Φερεντίνος, ενώ η δημοφιλία της την «έσπρωξε» να ασχοληθεί με τα κοινά, βάζοντας υποψηφιότητα στον Δήμο Πειραιά με τη Νέα Δημοκρατία.

Παρέα με φίλους της

Πλέον όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, αφού η Τζοβάνα προτιμά την ηρεμία και τη ζωή μακριά από τα φώτα των τηλεοπτικών πλατό. Μάλιστα, όταν βρίσκεται στην Ελλάδα περνά μεγάλο μέρος του χρόνου της στη Μύκονο, το αγαπημένο της νησί, όπου φιλοξενεί αγαπημένους φίλους.
Μεγάλη αγάπη της είναι η φωτογραφία, ενώ επίσης λατρεύει να μαγειρεύει νόστιμες συνταγές για τους αγαπημένους της ανθρώπους και παίρνει πάντα το βραβείο της τέλειας οικοδέσποινας. Οσο για την προσωπική ζωή της; Η παρουσιάστρια φροντίζει εδώ και πολλά χρόνια να την κρατά μόνο για εκείνη και το στενό περιβάλλον της. Αν και είναι εξοικειωμένη με τα social media και κυρίως με το facebook, προτιμά να κάνει «ουδέτερες» αναρτήσεις, κρατώντας απλά την επικοινωνία με τους φίλους και τους γνωστούς της, δίχως να αποκαλύπτει τα «εν οίκω» της.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...