Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

«Εις υγείαν» από το κελάρι του βυθού!

Δεκάδες φιάλες κρασιού, που ωρίμαζαν από το 2011 σε βάθος 25 μέτρων χωρίς φως και οξυγόνο, ανασύρθηκαν από τη θάλασσα της Σαντορίνης και «βγήκαν» στην αγορά

weteea 1Στη Σαντορίνη βρίσκεται ένα υποβρύχιο κελάρι με δεκάδες φιάλες κρασιού, οι οποίες ωριμάζουν σε βάθος 25 μέτρων, χωρίς φως και οξυγόνο, αλλά με μοναδική «συντροφιά» τα… ψαράκια. Το κελάρι ανοίγει κάθε πέντε χρόνια για να αναδυθεί από τον βυθό ο Θαλασσίτης!

ΑΠΟ ΤΗ
ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

Συνολικά 520 φιάλες εσοδείας 2011 ανασύρθηκαν (σώες!) πριν από λίγα 24ωρα και το αποτέλεσμα αυτής της σπάνιας διαδικασίας ωρίμανσης είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση γευσιγνωσίας, που πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιανουαρίου στον πολυχώρο Pirée.

Ο Βυθισμένος Θαλασσίτης 2011 της Gaia Wines προέρχεται από την παραδοσιακή ποικιλία ασύρτικο της Σαντορίνης και είναι το μοναδικό κρασί στην Ελλάδα που παλαιώνεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. weteea 2Ο γνωστός οινοποιός Γιάννης Παρασκευόπουλος κινήθηκε στα πρότυπα του Chateau Larrivet Haut- Brion, το οποίο πειραματίστηκε με την παλαίωση ενός βαρελιού με κρασί του 2009, βυθίζοντάς το μερικώς στη θάλασσα.

Η συγκεκριμένη μέθοδος κατατάσσει την εταιρία μεταξύ των μόλις δέκα οινοποιείων παγκοσμίως που έχουν τολμήσει αυτό το εγχείρημα. Η ιστορία του Βυθισμένου Θαλασσίτη αρχίζει το 2009, όταν η εταιρία αποφάσισε να επιχειρήσει έναν νέο τρόπο παλαίωσης, χωρίς την παρουσία οξυγόνου.

Ιδανικό περιβάλλον

Με συνεχείς δοκιμές και συγκρίσεις, οι συνθήκες βελτιώθηκαν, η διαδικασία εξελίχθηκε και η θάλασσα της Σαντορίνης αποδείχθηκε ιδανικό περιβάλλον για την εξέλιξη ενός ήδη επιτυχημένου λευκού κρασιού σε ένα παλαιωμένο κρασί, με ώριμη και μεστή γεύση. Ο Θαλασσίτης 2011 διαθέτει λαμπερό χρώμα και δροσερά αρώματα, χωρίς ίχνος οξείδωσης, γεγονός που οφείλεται στην υποθαλάσσια παλαίωσή του. Από τις 520 φιάλες που ήρθαν πάλι στο φως, 211 αριθμημένες φιάλες διατίθενται πλέον στο εμπόριο από επιλεγμένες κάβες και εστιατόρια.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...