Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, 2022

«Κεραμίδα» 1.700.000€ στην Καίτη Γαρμπή για φοροδιαφυγή

Μπορεί να έχει τραγουδήσει το «Μια καρδιά από ατόφιο...

Δωρεά «Μαϊμού» απο Κώστα Λούλη στην «Κιβωτό του Κόσμου»

To κουτί της Πανδώρας άνοιξε και πλέον οι αποκαλύψεις...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου

ΚΡΙΟΣ: Εάν θέλετε πραγματικά να αναδιοργανωθείτε, τώρα είναι η...

Πιο ακριβοπληρωμένη της Victoria’s Secret η Ζιζέλ

Όταν μια καλλονή γίνει «άγγελος» της Victoria's Secret, δεν...

«Εις υγείαν» από το κελάρι του βυθού!

Δεκάδες φιάλες κρασιού, που ωρίμαζαν από το 2011 σε βάθος 25 μέτρων χωρίς φως και οξυγόνο, ανασύρθηκαν από τη θάλασσα της Σαντορίνης και «βγήκαν» στην αγορά

weteea 1Στη Σαντορίνη βρίσκεται ένα υποβρύχιο κελάρι με δεκάδες φιάλες κρασιού, οι οποίες ωριμάζουν σε βάθος 25 μέτρων, χωρίς φως και οξυγόνο, αλλά με μοναδική «συντροφιά» τα… ψαράκια. Το κελάρι ανοίγει κάθε πέντε χρόνια για να αναδυθεί από τον βυθό ο Θαλασσίτης!

ΑΠΟ ΤΗ
ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

Συνολικά 520 φιάλες εσοδείας 2011 ανασύρθηκαν (σώες!) πριν από λίγα 24ωρα και το αποτέλεσμα αυτής της σπάνιας διαδικασίας ωρίμανσης είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση γευσιγνωσίας, που πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιανουαρίου στον πολυχώρο Pirée.

Ο Βυθισμένος Θαλασσίτης 2011 της Gaia Wines προέρχεται από την παραδοσιακή ποικιλία ασύρτικο της Σαντορίνης και είναι το μοναδικό κρασί στην Ελλάδα που παλαιώνεται κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. weteea 2Ο γνωστός οινοποιός Γιάννης Παρασκευόπουλος κινήθηκε στα πρότυπα του Chateau Larrivet Haut- Brion, το οποίο πειραματίστηκε με την παλαίωση ενός βαρελιού με κρασί του 2009, βυθίζοντάς το μερικώς στη θάλασσα.

Η συγκεκριμένη μέθοδος κατατάσσει την εταιρία μεταξύ των μόλις δέκα οινοποιείων παγκοσμίως που έχουν τολμήσει αυτό το εγχείρημα. Η ιστορία του Βυθισμένου Θαλασσίτη αρχίζει το 2009, όταν η εταιρία αποφάσισε να επιχειρήσει έναν νέο τρόπο παλαίωσης, χωρίς την παρουσία οξυγόνου.

Ιδανικό περιβάλλον

Με συνεχείς δοκιμές και συγκρίσεις, οι συνθήκες βελτιώθηκαν, η διαδικασία εξελίχθηκε και η θάλασσα της Σαντορίνης αποδείχθηκε ιδανικό περιβάλλον για την εξέλιξη ενός ήδη επιτυχημένου λευκού κρασιού σε ένα παλαιωμένο κρασί, με ώριμη και μεστή γεύση. Ο Θαλασσίτης 2011 διαθέτει λαμπερό χρώμα και δροσερά αρώματα, χωρίς ίχνος οξείδωσης, γεγονός που οφείλεται στην υποθαλάσσια παλαίωσή του. Από τις 520 φιάλες που ήρθαν πάλι στο φως, 211 αριθμημένες φιάλες διατίθενται πλέον στο εμπόριο από επιλεγμένες κάβες και εστιατόρια.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Αποζημίωση 43.000.000 ευρώ για άδικη φυλάκιση

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εντυπωσιακή η μητέρα Έλληνα πρωταγωνιστή

Η όμορφη κυρία δεν είναι κάποια διάσημη ηθοποιός ή...

Το παράπονο του Σπύρου Ιωάννου: «Έμαθα ότι ο γιος μου παντρεύτηκε από το facebook»

Ο Σπύρος Ιωάννου εξέφρασε το παράπονό του καθώς είδε...

Γιάννης Τουλουπιάδης: Πέθανε ο πρώην σύζυγος της Μπέλλας Αδαμοπούλου

Μποέμ, ευγενής, από «τα καλύτερα παιδιά» της παλαιάς αθηναϊκής...

«Ψυχοκόρη» στον ΑΝΤ1 η κόρη του Γιώργου Κιμούλη

Η κόρη του Γιώργου Κιμούλη, Μαριάννα πρωταγωνίστρια στον ΑΝΤ1!...

Δήμητρα Παπαδήμα: «Έχω πει άπειρες φορές “τέλος” στη σχέση μας, ο Γιάννης δεν το λέει»

Η Δήμητρα Παπαδήμα παραχώρησε μια πολύ όμορφη συνέντευξη στην...

Η μικρούλα είναι πρωταγωνίστριας πετυχημένης σειράς που κάνει «πάταγο» αυτή τη σεζόν

Το όμορφο κοριτσάκι της φωτογραφίας είναι πρωταγωνίστριας πετυχημένης σειράς...