Ο Ελληνας σεφ που κατέκτησε με τον μουσακά την Αίγυπτο!

Ο σεφ Δημήτρης Κουτσονικόλας εργάζεται εδώ και 14 χρόνια σε αλυσίδα ξενοδοχείων στο Κάιρο και έχει καταφέρει να γίνει πρεσβευτής της ελληνικής κουζίνας στη Μέση Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Κουτσονικόλας εργάζεται εδώ και 14 χρόνια σε αλυσίδα ξενοδοχείων στο Κάιρο και έχει καταφέρει να γίνει πρεσβευτής της ελληνικής κουζίνας στη Μέση Ανατολή

Με «όπλα» του τον… μουσακά αλλά κυρίως το «μεράκι να προσφέρω Ελλάδα», όπως λέει, διαπρέπει στην Αίγυπτο ένας Αγρινιώτης!f2 192

Ο «σεφ Ντιμίτρι», όπως αποκαλούν τον Δημήτρη Κουτσονικόλα στη χώρα του Νείλου, βρίσκεται στο Κάιρο εδώ και 14 χρόνια, εργάζεται σε αλυσίδα ξενοδοχείων και έχει καταφέρει να γίνει πρεσβευτής της ελληνικής κουζίνας στη Μέση Ανατολή!

Ο Ελληνας σεφ έχει υπό την επίβλεψή του 183 Αιγυπτίους μάγειρες και βοηθούς που αποτελούν, όπως λέει, τη δεύτερη οικογένειά του. Ο ίδιος είναι χαμηλών τόνων, αφήνοντας να τον κρίνουν οι πελάτες, οι οποίοι τον περασμένο Οκτώβριο τον ανέδειξαν ως τον σεφ που σερβίρει το καλύτερο πρωινό στο «Ramses Hilton». Εκεί, μπροστά στον Νείλο, οι επισκέπτες τρώνε υπό τους ήχους της άρπας μιας Αιγύπτιας μουσικού η οποία, μεταξύ άλλων, παίζει και ελληνικές μελωδίες, όπως «Τα παιδιά του Πειραιά»!

Σύμφωνα με τον Ελληνα αρχιμάγειρα, ο οποίος έχει διακριθεί ως «Σεφ της χρονιάς στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική» για το 2014, οι Αραβες λατρεύουν την ελληνική κουζίνα και ζητούν επίμονα συγκεκριμένα πιάτα και κυρίως μουσακά! «Στην Αίγυπτο ο μουσακάς λέγεται “μουσα-ά”, αλλά δεν είναι ακριβώς αυτό που φτιάχνουμε στην Ελλάδα» λέει ο κ. Κουτσονικόλας. Και συνεχίζει: «Η μεγάλη μου χαρά είναι να προσφέρω τις ελληνικές γεύσεις και μυρωδιές σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα σε κείνους που επιζητούν μόνιμα το καλό ελληνικό φαγητό». Οπως αποκαλύπτει, μάλιστα, στο ξενοδοχείο θα ανοίξει ελληνικό στέκι στον πιο ψηλό όροφο του ουρανοξύστη!

Η μακρά σταδιοδρομία του σεφ, που έχει εμφυσήσει την αγάπη του για τη μαγειρική και στον γιο του Κωνσταντίνο (τελειώνει φέτος τις σπουδές του στη Διοίκηση Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων στη Γαλλία), ξεκίνησε πριν από περίπου 40 χρόνια, όταν άφηνε το χωριό Καστράκι Αγρινίου για να μπει στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Αθήνας. Βγήκε δεύτερος μεταξύ των συμφοιτητών του και ξεκίνησε μία διεθνή καριέρα:

«Θυμάμαι ότι οι πέντε πρώτοι της σχολής επέλεγαν τα ξενοδοχεία στα οποία ήθελαν να δουλέψουν. Εκείνη τη χρονιά, που βγήκα δεύτερος, ο πρώτος επέλεξε το “Μεγάλη Βρεταννία” και εγώ επέλεξα το “Χίλτον” της Αθήνας. Και ήταν σημαδιακό, καθώς όπως συμβαίνει εδώ και 40 χρόνια, συνεχίζω και δουλεύω στην ίδια αυτή μεγάλη αλυσίδα ξενοδοχείων».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ