Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Αυξημένος κίνδυνος αναπηρίας για πρόωρα βρέφη

Η προωρότητα, που ορίζεται ως η γέννηση πριν από...

Ανδρουλάκης και Δούκας ήπιαν τον «καφέ της ειρήνης» στο δημαρχείο της...

«Ανακωχή» για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη και...

«Secret song»: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα κι επιστρέφει με νέα επεισόδια!

Το μεγαλύτερο τηλεοπτικό event της ελληνικής τηλεόρασης, που καθήλωσε και συγκίνησε πάνω...

Βαρύς ο πέλεκυς για τον 21χρονο που το 2021 βίασε τη 18χρονη...

Σε φυλάκιση πέντε ετών καταδικάστηκε προχθές κατά πλειοψηφία από...

«Πυρ» στην Εκκλησία από γονείς καλόγερου

Η αγωγή των 2.000.000 ευρώ και ο 43χρονος Γιώργος που έγινε πατέρας Ιουστίνος! «Παγίδευσαν τον γιο μου» λέει η μητέρα του

Την «κορυφή» της Κυπριακής Εκκλησίας και τον γενικό εισαγγελέα της Μεγαλονήσου θέλουν να στείλουν στο «σκαμνί» οι γονείς ενός 43χρονου, αξιώνοντας αποζημίωση ύψους 2.000.000 ευρώ, επειδή, όπως υποστηρίζουν, παγίδεψαν τον γιο τους Γιώργο να βάλει τα ράσα και τον κατακρατούν, εδώ και χρόνια, σε μοναστήρι παρά τη θέλησή του!

ΑΠΟ ΤΗ
ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

Η αγωγή, που ξεκίνησε να εκδικάζεται στο Επαρχιακό Δικαστήριο της Λευκωσίας και θα συνεχιστεί στις 14 Φεβρουαρίου, έχει προκαλέσει σάλο στην τοπική κοινωνία. Και αυτό γιατί οι γονείς του καλόγερου «πυροβολούν» τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο, τον μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο, τον ηγούμενο της Μονής Μαχαιρά Επιφάνειο και τον γενικό εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη. Μάλιστα, στρέφονται ακόμη και κατά του πρώην ηγουμένου του μοναστηριού, αρχιμανδρίτη Αρσενίου, ο οποίος σκοτώθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 2004 μαζί με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο, όταν κατέπεσε το ελικόπτερο Σινούκ που τους μετέφερε στο Αγιον Ορος!

«Μαμά, είδα τον δαίμονα!» και άλλες φράσεις που προκάλεσαν ανατριχίλα υποστήριξαν οι γονείς, Φρίξος και Μαρία Θεοδούλου, ότι τους είπε ο γιος τους, ο οποίος -όπως λένε- πήγε στη μονή παρά τη θέλησή του. Οπως αποκάλυψαν ενώπιον των δικαστών η εκπαιδευτικός και ο σύζυγός της, ο «γολγοθάς» τους ξεκίνησε το 2002, όταν ο -28χρονος τότε- γιος τους Γιώργος τούς γνωστοποίησε ότι θα παρατούσε τις σπουδές του στις οικονομικές επιστήμες για να γίνει μοναχός, παίρνοντας το όνομα Ιουστίνος.

«Εισχώρησαν ύπουλα στη ζωή του»

«Ο μητροπολίτης Λεμεσού και ο ηγούμενος της Μονής Μαχαιρά μπήκαν στη ζωή του γιου μου και διάβρωσαν όλες τις ενέργειες και τις αποφάσεις του. Εισχώρησαν τόσο ύπουλα στη ζωή του, που επηρέασαν όλη τη μετέπειτα εξέλιξή της και τον απομάκρυναν από την οικογένειά του – και όχι μόνο. Τον έστρεψαν ριζικά εναντίον της οικογένειάς του και έπαψε πια να είναι ο εαυτός του, αλλά ένα προϊόν δικό τους» υποστήριξε στην κατάθεσή της η Μαρία Θεοδούλου και πρόσθεσε: «Ο γιος μου ήταν τότε 28 ετών. Ηταν πολύ δυναμικός, δραστήριος και κοινωνικός, με πολλά ενδιαφέροντα. Ηταν γλεντζές, με αίσθηση του χιούμορ, η ψυχή της παρέας, και του άρεσαν η πυγμαχία, το κυνήγι, η σκοποβολή και οι καταδύσεις. Δεν είχε καμιά σχέση με τη θρησκεία και είχε σοβαρό δεσμό με μια κοπέλα, με την οποία σχεδίαζαν να παντρευτούν. Ολα αυτά, όμως, ανατράπηκαν όταν ο γέροντας (σ.σ.: μητροπολίτης Αθανάσιος) μπήκε στη ζωή του. Αρχισε να εξομολογείται κάθε εβδομάδα και κοινωνούσε».

Σύμφωνα με την ίδια, από τότε τα πράγματα άρχισαν να γίνονται ακόμη χειρότερα. «Εκείνον τον καιρό είχε αρχίσει και το μεταπτυχιακό του, αλλά έδειξε μια απότομη μεταστροφή προς την Εκκλησία. Νήστευε υπερβολικά και τον Απρίλιο του 2002 έμεινε όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα στη Μονή Μαχαιρά. Οταν γύρισε, ήταν αλλαγμένος, τρομοκρατημένος και πανικόβλητος».

«Ηταν φορτωμένος δαίμονες»

«Μόλις τον αντίκρισα, κατάλαβα ότι κάτι κακό είχε συμβεί. Τα μάτια του ήταν γεμάτα φόβο και αγωνία. Οι γείτονες με ρωτούσαν τι έπαθε ο Γιώργος. Ηταν φοβισμένος, φορτωμένος δαίμονες. Ηρθε και μου είπε ότι είδε τον δαίμονα. Τον αγκάλιασα και του είπα: “Μη φοβάσαι, γιε μου. Οι μανάδες μπορούν να τα βάζουν και με τους δαίμονες”. Ζούσαμε μια κόλαση» κατέθεσε ταραγμένη η μητέρα του και συνέχισε: «Τον Ιούλιο του 2007 διέκοψε το διδακτορικό του και μας ανακοίνωσε ότι ήταν έτοιμος να ακολουθήσει τον μοναχισμό. “Ηρθε η κλήση” μας είπε, και αυτό του το είχε διαβεβαιώσει ο γέροντας. Ηταν ολόχλομος, με τον τρόμο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του, ίδρωνε, έτρεμε και ήταν πανικοβλημένος. Ηταν φανερό ότι πονούσε. Προσπάθησα να του μιλήσω, αλλά δεν με άκουγε, ήταν ανένδοτος».

Η μητέρα υποστήριξε ακόμα ότι κάποια στιγμή επικοινώνησε με τον γέροντα, ο οποίος της είπε ότι το παιδί της ήταν ενήλικας και μπορούσε να αποφασίσει μόνος του για τη ζωή του. Σύμφωνα με τη γραπτή δήλωση της Μαρίας Θεοδούλου, «ο γέροντας με μεθοδευμένες ενέργειες αποδυνάμωσε την προσωπικότητα του Γιώργου (πατέρας Ιουστίνος) και με πλασματικές εμπειρίες καλλιέργησε δαίμονες και στη συνέχεια παρουσιάσθηκε σαν μέντορας, σαν δάσκαλος, σαν άγιος, για να διαλύσει μέσω της τυφλής υπακοής τους δαίμονες που ο ίδιος έσπειρε για να πετύχει αργά και μεθοδευμένα τη διάλυση της ταυτότητας, της σκέψης και της λογικής, και να επιβάλει τον δικό του τρόπο σκέψης. Αυτό που είδα στον γιο μου δεν ήταν πορεία προς την αγιοσύνη».

Δεν κάνουν βήμα πίσω και ζητούν την ελευθερία του παιδιού τους

Με την αγωγή τους οι γονείς του μοναχού Ιουστίνου (κατά κόσμον Γιώργος Θεόδουλος) διεκδικούν αποζημίωση ύψους 2.000.000 ευρώ και ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα κάνουν ούτε βήμα πίσω, εάν δεν υπάρξει βεβαίωση από ειδική επιτροπή επιστημόνων ότι ο γιος τους συνειδητά βρίσκεται στη μονή!

Επίσης, ζητούν δήλωση του δικαστηρίου ότι είναι αντίθετες με το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «οι πρόνοιες του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου, σύμφωνα με τις οποίες ο καλόγερος δεν μπορεί να αποχωρήσει από το μοναστήρι, παρά μόνο αν υπάρξει αποχρών λόγος, δεν δικαιούται προσωπική περιουσία και είναι υποχρεωμένος να διανείμει την περιουσία του ή να τη μεταβιβάσει».

Τέλος, ο Φρίξος και η σύζυγός του Μαρία Θεοδούλου ζητούν έκδοση δικαστικών διαταγμάτων που να διατάσσουν τους εναγομένους να αφήσουν ελεύθερο τον γιο τους, που διαμένει στη Μονή Μαχαιρά. fqrfrwefrΟι γονείς επιτίθενται συγκεκριμένα στον μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο (φωτό) λέγοντας ότι προσηλύτισε το παιδί τους και πως στο μοναστήρι επιβάλλεται στρατιωτικού τύπου περιορισμός ατομικών ελευθεριών! Η αγωγή στρέφεται και εναντίον του γενικού εισαγγελέα ως εκπροσώπου της Πολιτείας.

«Αυτοί οι άνθρωποι κατάφεραν με παράνομες μεθόδους να διαβρώσουν όλες τις ενέργειες και αποφάσεις του γιου μου. Δεν θέλω να διασύρω το παιδί μου και δεν έχω τίποτα εναντίον του γιου μου» υποστήριξε η εκπαιδευτικός Μαρία Θεοδούλου κατά την αντεξέτασή της από τον δικηγόρο του μητροπολίτη Μάριο Χαρτζιώτη. Εκείνος από την πλευρά του απάντησε ότι όσα κατέθεσε η γυναίκα για τον μητροπολίτη «είναι αναληθή συμπεράσματα και ψεύδη για έναν άνθρωπο που ούτε καν γνωρίζει. Αν ο πατέρας Ιουστίνος αποφασίσει να φύγει από εκεί που είναι, θα φύγει και κανένας άλλος δεν θα το καταφέρει».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...