Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Πού χάθηκε η Νικολέττα Βλαβιανού

► Ο γάμος με έναν κούκλο «Βίκινγκ» και η μονάκριβη κόρη της Μαρία
► Οι δεκάδες σειρές και ο «σημαδιακός» ρόλος στο πλευρό του Π. Χαϊκάλη

Το όνειρό της Νικολέττας Βλαβιανού μέσα στην επόμενη δεκαπενταετία είναι να εγκαταλείψει την Αθήνα και να μετακομίσει στην Κρήτη, με μόνη προϋπόθεση να παίρνει σύνταξη! Η γνωστή ηθοποιός, που λατρεύει τη θάλασσα και αρχίζει τα μπάνια της νωρίς την άνοιξη, το μόνο που ζητάει για τον εαυτό της είναι η ηρεμία, αφού υπηρετεί την κωμωδία για τρεις δεκαετίες και στο βιογραφικό της φιγουράρουν εκατοντάδες πρωταγωνιστικοί ρόλοι σε επιτυχημένα τηλεοπτικά σίριαλ και θεατρικές παραστάσεις.

ΑΠΟ ΤΗ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Συν βέβαια και οι τρεις σημαντικότεροι ρόλοι της ζωής της, ως μαμά, μπαμπάς και γυναίκα καριέρας, αφού μεγαλώνει μόνη της μια κόρη, την 25χρονη σήμερα Μαρία.

«Αγρια τα πράγματα. Δεν υπάρχει καμία βοήθεια από το κράτος. Ο,τι λεφτά βγάζεις πρέπει να τα δίνεις σε νταντάδες. Η γυναίκα είναι σε χειρότερη μοίρα ακόμα και από την γκέι κοινότητα» είχε σχολιάσει σε συνέντευξή της αναφερόμενη στις δυσκολίες που αντιμετώπισε για να μεγαλώσει το μοναχοπαίδι της. Μπριόζα, φλογερή κοκκινομάλλα, με απίστευτο χιούμορ, ταλαντούχα, αγαπητή στον καλλιτεχνικό χώρο, σπουδαία φίλη και αδέσμευτη, η Νικολέττα Βλαβιανού υπήρξε παντρεμένη για δύο χρόνια με έναν κούκλο Νορβηγό, που την έκανε μαμά και ήταν σαν να της χάρισε τον ουρανό με τ’ άστρα μαζί. «Ο άντρας μου ήταν Βίκινγκ και κούκλος. Στη Σταδίου μάς σταματούσαν στον δρόμο στην ψύχρα να μας ρωτήσουν αν είναι ξένος ηθοποιός! Ηταν δέκα χρόνια μεγαλύτερός μου. Ζήσαμε μια ωραία εφηβεία όσοι προλάβαμε τα μέσα της δεκαετίας του ’80, που μπορούσαμε να ταξιδεύουμε άνετα σε όλα τα νησιά, make love not war, δεν υπήρχαν τα AIDS και λοιπά. Μείναμε μαζί δύο χρόνια και κάτι, γιατί δεν άντεξα στη Νορβηγία. Δεν μπορούσα καθόλου, γι’ αυτό γύρισα» είχε εξομολογηθεί μιλώντας για την προσωπική της ζωή. Τηλεοπτικά έχουμε να τη δούμε από το 2014, όταν συμμετείχε στη σειρά «Δικαίωση» του Mega, ωστόσο στο θέατρο γνωρίζει την αποθέωση και όσα χρόνια εργάζεται δεν έλειψε ούτε μία σεζόν από το σανίδι.

Ο χαμός του πατέρα της

Η Νικολέττα Βλαβιανού γεννήθηκε στη Νέα Σμύρνη, αλλά δεν γνώρισε πατέρα. Πέθανε όταν εκείνη ήταν τριών μηνών και το έμαθε όταν έγινε μόλις πέντε χρονών από συμμαθητές της στο σχολείο. «Μεγάλωσα χωρίς μπαμπά, δεν έχω αδέρφια, τίποτα, τελευταία των Βλαβιανών. “Εφυγε” από θρομβώσεις σε ηλικία 33 χρονών. Στην αρχή μού το έκρυβαν και μου έλεγαν ότι λείπει σε ταξίδι στην Αγγλία. Γι’ αυτό είχα πολύ μεγάλο δέσιμο με τη μάνα μου και όταν “έφυγε” το 2008 έπαθα διάφορα ψυχολογικά» έχει πει. Τελειώνοντας το σχολείο έδωσε εξετάσεις και πέρασε στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Παντείου. Το έμφυτο ταλέντο της, η τσαχπινιά, ο επαγγελματισμός και η πειθαρχία που είχε από μικρό παιδί την οδήγησαν και στη δραματική σχολή, όπου σπούδασε υποκριτική, και το 1985 μας συστήθηκε μέσα από την ιστορική σειρά της ΕΡΤ «Η ζωή του Αττίκ», σε σενάριο του Αλέκου Σακελλάριου και με πρωταγωνιστές τον Μίμη Χρυσομάλλη και την Κατερίνα Μαραγκού. Βέβαια, το εισιτήριο που της άνοιξε την πόρτα στο καλλιτεχνικό στερέωμα ήρθε μέσα από την κωμική σειρά «Χάι Ροκ» το 1992 και κατόπιν η μία επιτυχία διαδεχόταν την άλλη: «Ο Πέτρος και τα κορίτσια του», «Οι απαράδεκτοι», «Χάλι Εντ», «Θα μιλήσεις με τον δικηγόρο μου», «Ο ιός του πατέρα», «Κωνσταντίνου και Ελένης», «Η ώρα η καλή», «Μου το κρατάς μανιάτικο», «Οι στάβλοι της Εριέττας Ζαΐμη», «Η πολυκατοικία», «Με τα παντελόνια κάτω», «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα», αλλά και στις «7 θανάσιμες πεθερές» και στη «10η εντολή» του Πάνου Κοκκινόπουλου.

Στην «Πολυκατοικία» υποδύθηκε την αγαπημένη του Παύλου Χαϊκάλη, ωστόσο οι δύο ηθοποιοί στο παρελθόν ήταν ζευγάρι και στη ζωή. «Ημασταν μαζί έναν χρόνο. Είχαμε σχέση στα… νιάτα μας! Τώρα είμαστε φίλοι. Εχουμε παίξει μαζί και στο θέατρο. Η σχέση μας δεν μπορούσε να συνεχιστεί. Τώρα έχουμε μόνο πλάκα και γελάμε πολύ» είχε αποκαλύψει η ηθοποιός παλαιότερα.

Στο σανίδι

Θεατρικά η Νικολέττα Βλαβιανού συμμετείχε σε πολλές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, μεταξύ των οποίων «Ο Σέντσας» σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου, «Θανάτω Θάνατον» του Νίκου Μαστοράκη, αλλά και «Εκκλησιάζουσες» με τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο, στις «Θεσμοφοριάζουσες», «Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ», «Θεοδώρα, η αγία των φτωχών», σε απίστευτους μονολόγους, ενώ φέτος πρωταγωνιστεί στην ξεκαρδιστική παράσταση «Βάφ’ τα μαύρα», σε κείμενο και σκηνοθεσία Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα.

Η κόρη της Μαρία επιθυμεί να ακολουθήσει τα βήματά της. Οπως λέει η Νικολέττα, της έδωσε το όνομα της Παναγίας, αφού την είχε τάξει.

«Είχα πάει να πεθάνω. Είχα πάθει θρομβώσεις στον έβδομο μήνα. Ημουν στη Νορβηγία. Υπήρξαν επιπλοκές πριν αλλά και μετά, στον τοκετό. Τρεις φορές πήγαμε να παραδώσουμε πνεύμα, αλλά δεν μας θέλανε, μας επέστρεψαν. Τη Μαρία με όλη μου την ψυχή την έταξα στην Παναγία της Τήνου», είχε αποκαλύψει στο παρελθόν η Βλαβιανού. Τι λέει όμως για την επιθυμία της κοπέλας να ασχοληθεί με την υποκριτική; «Δυστυχώς, έχει δείξει ενδιαφέρον για τη δουλειά του ηθοποιού. Λέω “δυστυχώς”, γιατί είναι πολύ δύσκολο επάγγελμα και όχι αυτό που φαίνεται. Πολλά παιδιά που μπαίνουν στον χώρο στην αρχή χαίρονται και μετά “γεια σας”, φεύγουν πολύ γρήγορα» τονίζει, ενώ αποκαλύπτει πως η Μαρία έχει κλίση και στα εικαστικά. «Ζωγραφίζει ωραία. Οπως καταλαβαίνετε, θα πέσουν πολλά λεφτά σε αυτή την οικογένεια» αναφέρει η μπριόζα ηθοποιός.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...