Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Η «απάντηση» της Αντας στον ΓΑΠ

Μετά την παρουσία του εν διαστάσει συζύγου της στο μιούζικαλ «Mamma Mia» εκείνη απόλαυσε την «Κυρία της νύχτας»

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

Μετά την παρουσία του εν διαστάσει συζύγου της στο μιούζικαλ «Mamma Mia» εκείνη απόλαυσε την «Κυρία της νύχτας»

«Mamma Mia» εσύ; «Κυρία της νύχτας» εγώ.

Καλλιτεχνική ήταν η «απάντηση» που έδωσε η Αντα Παπανδρέου στον εν διαστάσει σύζυγό της Γιώργο Παπανδρέου για την προχθεσινή θεατρική έξοδό του στο μιούζικαλ όπου τον πρώτο λόγο έχει η όμορφη Δέσποινα Βανδή.

Η Αντα παρακολούθησε χθες το βράδυ την επίσημη πρεμιέρα της παράστασης «Η κυρία της νύχτας», θαυμάζοντας τους πρωταγωνιστές Λίνα Σακκά, Οθωνα Μεταξά και Αλέξανδρο Ρήγα. Η σοφιστικέ Αντα έδειχνε χαρούμενη και άνετη στο πλάι του στενού φίλου της, σκηνογράφου Μανώλη Παντελιδάκη.
Μετά, ως συνήθως, ακολούθησαν οι φωτογραφίες των παρασκηνίων, «έτσι για να μπούμε και λίγο στο μάτι του πρώην».

Πάντως, παρά την απόσταση που οι ίδιοι έβαλαν μεταξύ τους, κόβοντας τις γέφυρες, κανείς από τους δυο τους δεν έχει εμφανιστεί δημόσια με πρόσωπο που θα μπορούσε να εγείρει σχόλια. Ακόμη και ο Γιώργος Παπανδρέου, που φέρεται ότι είναι «σχετικώς δεσμευμένος», δεν προκαλεί με τη ζωή του την Αντα, που κρατά επίσης χαμηλότατους τόνους στην καθημερινότητά της.
Λέτε τα πεισματάκια κι οι πολλές πρεμιέρες να ξανανάψουν τα αίματα;

Εδωσε το αίμα του!

040a2949

Ο φίλος μου Νίκος Καρανίκας (φωτό), σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ήταν προς τιμήν του ο μόνος πολιτικός με την ευρεία έννοια που είχε το θάρρος να δώσει αίμα στη χθεσινή αιμοδοσία της Βουλής. «Εκπροσώπησε την κυβέρνηση και όχι μόνο αυτή, αλλά και όλο το Κοινοβούλιο και μπράβο του» σχολίασε ανώτατος υπάλληλος της Βουλής, από τους 130 που είπαν «ναι» στην αιμοδοσία.

karanikas 0

Κανένας άλλος βουλευτής ή ακόμη και συνοδός βουλευτή ή υπουργού από τις φρουρές τους δεν μπήκε στον κόπο να ανταποκριθεί στο κάλεσμα της συγκέντρωσης αίματος. Ούτε ένας. Λίγοι ήταν και οι υπάλληλοι, εάν σκεφτεί κανείς ότι το σύνολό τους φτάνει τα 1.100 άτομα. Ωστόσο η απουσία των βουλευτών καθιστά ακόμη και αυτό το 10% των υπαλλήλων που ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά σημαντικό. Ο Νίκος όμως ήταν εκεί.

■ «Τη φώναζαν Ελισάβετ. Πολλοί φίλοι έλεγαν papakostaότι η ομοιότητά της με τη βασίλισσα της Αγγλίας ήταν παροιμιώδης» λέει στη στήλη, μιλώντας για τη μητέρα της που έφυγε το Σάββατο από τη ζωή, η βουλευτής της Ν.Δ. και πρώην υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα.

Η Πηνελόπη Παπακώστα, η 80χρονη μαμά της βουλευτού, έπαθε βαρύ έμφραγμα: «Εφυγε όρθια, όπως ήθελε. Το μόνο που είπε στον πατέρα μου ήταν “να προσέχεις τα παιδιά”. Υπήρξε δυναμική προσωπικότητα και ήταν η ψυχή του γραφείου μου μέχρι την τελευταία στιγμή» λέει η Κατερίνα.

■ «Συλλάβαμε» την κομψή Κατερίνα Μάρκου να συζητά με συναδέλφους της από την κεντροαριστερή πτέρυγα για τις πολιτικές εξελίξεις της περιόδου.
Εκείνο όμως που περιμένουν οι «πολιτικοί μνηστήρες» είναι πού θα γείρει η πλάστιγγα για την ανεξάρτητη βουλευτή και τη στέγη που ίσως αναζητήσει.

 Πηγαδάκια και  «στήσιμο»

stisimo

Γερό στήσιμο «έφαγαν» χθες οι βουλευτές από τον πρωθυπουργό. Νωρίς τον περίμεναν, πολύ αργά ήρθε. Λογικό ήταν τα «πηγαδάκια» να φουντώσουν στην αναμονή. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Νίκος Φίλης συζητούσαν επί ώρα χθες στο καφενείο της Βουλής και δη στο καπνιστήριο.

Θεριακλής, βλέπετε, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, που λίγο αργότερα, μιλώντας για τη σχέση διαπλοκής και μίντια, είπε καθαρά ότι τα γιουσουφάκια, τα καρακόλια και οι Βεληγκέκες πρέπει να περιοριστούν στη σκιά σε σχέση με την ενημέρωση.
Στην παρέα τους προστέθηκε και ο επίκαιρος -λόγω δραχμής- πρώην υπουργός Νίκος Ξυδάκης. Εκεί ήταν από νωρίς το μεσημεράκι, περιμένοντας τον πρωθυπουργό που θα επέστρεφε από τη Σερβία.

Γιώργος Σταθάκης, Τασία Χριστοδουλοπούλου, Νίκος Φίλης και οι φίλοι τους συζητούσαν και κάπνιζαν. Αλλωστε στις μέρες μας «το καπνίζειν εστί φιλοσοφείν», πόσο μάλλον όταν τον Αλέξη Τσίπρα τον ανέμεναν στις πέντε και εμφανίστηκε στις οκτώ.

(!)

tsakalotos

Επεισόδιο ενδοσυριζαίικο έγινε την ώρα που κατέβαινε από το βήμα ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ανέβαινε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ο υπουργός Οικονομικών από τα πίσω έδρανα άρχισε να φωνάζει στον Νίκο Βούτση να του δώσει τον λόγο:
«Δεν ξέρετε τι λέει ο Κανονισμός; Θέλω τον λόγο».

«Οχι, δεν μπορείτε τώρα, κ. Τσακαλώτε» απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής, και ο εκνευρισμένος Ευκλείδης Τσακαλώτος επανέλαβε: «Είστε απαράδεκτος. Απαράδεκτος».
Βούτσης: «Οταν απευθύνεστε στο προεδρείο, δεν θα μιλάτε έτσι».

Στο μεταξύ, από κάτω η Ν.Δ. έκανε καζούρα ακούγοντάς τους και ο Αδωνις φώναζε γελώντας: «Ανακαλέστε!»

Κους κους για την ποιητική συλλογή

Θεματάκι για κουτσομπολιό στο ρεστοράν έγινε η νέα ποιητική συλλογή του αντιπροέδρου της Βουλής Τάσου Κουράκη, που παρουσιάστηκε παρουσία πρωτοκλασάτων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Τα «αιδοία» του Κουράκη «τίμησαν» με την παρουσία τους η Ολγα Γεροβασίλη, ο Νίκος Καρανίκας, ο Νίκος Παππάς, ο Δημήτρης Μάρδας και άλλοι. Οι βουλευτές σχολίαζαν μεταξύ τους, χαμογελώντας. Ο αντιπρόεδρος, όμως, απτόητος. 

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...