Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

«Σασμός»: H Μαρίνα με τη γιαγιά Ειρήνη συμφιλιώνονται

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Θοδώρα...

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Από εξάρα σε εξάρα η ΑΕΚ, τρεις ροπαλιές ο Ολυμπιακός

Η «Ενωση» διέλυσε και τη Βέροια! Πρίγιοβιτς, Ενρίκε έσωσαν τον ΠΑΟΚ

Επιμέλεια
Χάρης Δάντσης

Καυτή ΑΕΚ, πετούσε φωτιές χθες και συνέτριψε 6-0 τη Βέροια στο ΟΑΚΑ για τη 19η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Η «Ενωση» πέτυχε τα πέντε γκολ στο πρώτο ημίχρονο, με τους Χριστοδουλόπουλο (12′), Λαμπρόπουλο (15′), Μάνταλο (25′), Τομάς (αυτογκόλ, 36′) και Βράνιες (40′), ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Χριστοδουλόπουλος πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό τέρμα στο 89′.

Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχής… εξάρα (μετά το 6-0 επί του Λεβαδειακού στο Κύπελλο) για το σύνολο του Μανόλο Χιμένεθ, που δείχνει να ανεβάζει ταχύτητα στην πιο κρίσιμη περίοδο του πρωταθλήματος. Περιθώρια για στραβοπατήματα δεν έχουν οι «κιτρινόμαυροι» προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της συμμετοχής στα πλέι οφ και στην Ευρώπη της επόμενης περιόδου. Από την άλλη, στον… πάτο της βαθμολογίας παρέμεινε η «βασίλισσα του Βορρά». 

frqetgwtΣημειώνεται ότι πριν από την έναρξη της αναμέτρησης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ Μίλτο Παπαποστόλου και Γιώργο Πετρίδη που έφυγαν από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες.

■ Στην Τούμπα ήταν «ωραίοι» οι νέοι
Γκολ και θέαμα στην Τούμπα, με νικητή τον ΠΑΟΚ (3-2 επί του Αστέρα Τρίπολης). Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τον «Δικέφαλο του Βορρά» ήταν οι νεοαποκτηθέντες Πρίγιοβιτς και Πέδρο Ενρίκε, οι οποίοι με τα γκολ που πέτυχαν (στο 70′ και στο 84′ αντίστοιχα) έδειξαν με το… καλημέρα ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην «ασπρόμαυρη» επίθεση. Οι αξιόμαχοι Αρκάδες προηγήθηκαν με τον Μανιά στο 18′, ο οποίος πέτυχε και το άλλο γκολ της ομάδας του. Σε 1-1 είχε ισοφαρίσει ο Σάκχοφ στο 28′.

«Μετά το γκολ ξυπνήσαμε, αντιδράσαμε, ισοφαρίσαμε και είχαμε και άλλες ευκαιρίες. Συνεχίζουμε, έχουμε μεγάλες απαιτήσεις για το Κύπελλο» τόνισε ο Βλάνταν Ιβιτς, ενώ ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος δήλωσε: «Ο ΠΑΟΚ είναι σε εξαιρετική κατάσταση, παίζει κάθετο ποδόσφαιρο, παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο. Από την αρχή της χρονιάς ήταν σε αυτόν τον δρόμο, απλώς εδώ και πάρα πολύ καιρό καταφέρνει και παίρνει τα αποτελέσματα. Οποτε έχασε αποτέλεσμα δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη. Θεωρώ ότι η πρώτη ομάδα που δικαιούταν να πάρει κάτι μέσα στην Τούμπα ήμασταν εμείς».

 Πέτυχε «Βιάνα» στο Καραϊσκάκη
Με σβηστές μηχανές ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0 χθες τον Ηρακλή στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και πλησίασε ακόμη περισσότερο στον (44ο) τίτλο. Με τον Βιάνα να σκοράρει (την ημέρα των 22ων γενεθλίων του) από τα αποδυτήρια, στο 2′ με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ του Σεμπά, το παιχνίδι κρίθηκε… νωρίς. Το 2-0 έκανε ο Ελιουνούσι στο 42′, ενώ το τελικό σκορ υπέγραψε ο ορεξάτος Φορτούνης στο 56′.

Ο Μπέντο προτίμησε ακόμη μία φορά τη διάταξη 4-2-3-1, επαναφέροντας τον Μποτία στο «ερυθρόλευκο» κέντρο της άμυνας και χρησιμοποιώντας τον Ρομαό σε ρόλο αντι-Μιλιβόγεβιτς. Μόνο που ο έμπειρος μέσος των Πειραιωτών θα κριθεί στα επόμενα, πιο δύσκολα παιχνίδια που ακολουθούν σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Από την πλευρά του, ο «Γηραιός» προσπάθησε να πετύχει το γκολ της τιμής (είχε δύο καλές ευκαιρίες, στο 69′, όταν ο Μποτία έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή, και ένα λεπτό αργότερα, όταν την κεφαλιά του Κούρου εξουδετέρωσε ο Καπίνο), όμως δεν τα κατάφερε.

■ Εκτέλεση από θέση οφσάιντ
Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος του ΠΑΣ Γιάννινα στο… χωράφι των «Ζωσιμάδων», όμως έμεινε στο 1-1. Οι «πράσινοι» βράζουν με την προχθεσινή διαιτησία του Τζήλου και των βοηθών του Δημητριάδη, Καρατζίκα, κυρίως για το γκολ-οφσάιντ του Κόντε στο 31΄ (ισοφάρισε για τον Παναθηναϊκό ο Μπεργκ στο 56΄). 

«Το διαιτητικό τρίο στα Γιάννενα έχει διαπράξει ξεκάθαρη αλλοίωση αποτελέσματος τόσο με την κατακύρωση του αντικανονικού (οφσάιντ) γκολ των γηπεδούχων και με τη μη αποβολή του ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ Καρανίκα, που χτύπησε με τον αγκώνα τον Μπεργκ στο πρώτο ημίχρονο, όσο και με τις λανθασμένες υποδείξεις οφσάιντ εις βάρος ποδοσφαιριστών μας και τον μη καταλογισμό πέναλτι για χέρι εντός περιοχής στο δεύτερο ημίχρονο» ανέφερε αρχικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ, προσθέτοντας: «Είναι ντροπή να βλέπουμε τέτοιες διαιτησίες στη Σούπερ Λίγκα και η ΚΕΔ πρέπει επιτέλους να λάβει τα μέτρα της για αυτήν την κατάσταση».

■ Ισοπαλία σαν ήττα στον Κάμπο
Το παιχνίδι… ζωής ή θανάτου ΑΕΛ – Κέρκυρα ολοκληρώθηκε χωρίς νικητή (1-1) και άφησε τους γηπεδούχους με το παράπονο. Αλλωστε οι «βυσσινί» προηγήθηκαν στο 80′ με τον Ναζλίδη, όμως τέσσερα λεπτά αργότερα δέχτηκαν το γκολ της ισοφάρισης με κεφαλιά του Νίκιτς (84′).

«Είναι ένα κακό αποτέλεσμα για εμάς. Θέλαμε τη νίκη για να ηρεμήσουμε» δήλωσε ο κόουτς της ΑΕΛ Σάκης Τσιώλης προσθέτοντας για τη μικρή προσέλευση του κόσμου στο AEL FC Arena: «Υπάρχει εσωστρέφεια. Πάνω απ’ όλα η ΑΕΛ για τον δύσκολο αγώνα της παραμονής. Να δούμε τι μας ενώνει, πού είναι η ΑΕΛ και όχι ό,τι μας χωρίζει, και να τελειώσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα με αυτή την κατάσταση. Να φτάσουμε στον στόχο και μετά να δούμε όλα τα άλλα». 

Ο κόουτς των νησιωτών Μιχάλης Γρηγορίου δήλωσε ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα υποστηρίζοντας ακόμη ότι «στους 30-32 βαθμούς θα κριθεί η παραμονή».

■ «Σφαλιάρα» και επιστροφή Σα Πίντο
Επιστροφή στις νίκες (ύστερα από δύο ήττες) για τον Παναιτωλικό, που επικράτησε 2-0 του Ατρομήτου στο Αγρίνιο το Σάββατο. Οι Μαρκόφσκι (12′) και Μουνιός (76′) πέτυχαν τα γκολ των Αγρινιωτών που… υποχρέωσαν τον Γιώργο Κορακάκη προς την έξοδο. Εξάλλου, οι Περιστεριώτες μετρούν τρεις ήττες και δύο ισοπαλίες στα τελευταία πέντε παιχνίδια.

Οι δύο πλευρές έλυσαν κοινή συναινέσει τη συνεργασία τους και το τιμόνι του Ατρομήτου θα αναλάβει ο Ρικάρντο Σα Πίντο. «Είμαι πίσω στην Ελλάδα, είναι επίσημο! Πάμε, Ατρόμητε» έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πορτογάλος τεχνικός. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι και η προηγούμενη απόλυση προπονητή στον Ατρόμητο, εκείνη του Τραϊανού Δέλλα τον περασμένο Σεπτέμβριο, ήταν ξανά μετά το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Μάλιστα και τότε τα «καναρίνια» είχαν κερδίσει 2-0 (στο Περιστέρι). Μετά τη φετινή ήττα από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο είχε αποχωρήσει και ο Μοράις από τον πάγκο της ΑΕΚ.

 «Πάνθηρες» έτοιμοι για την Ευρώπη
Τα όνειρα για την Ευρώπη συνεχίζονται στην Πλατεία μετά τη νίκη 2-0 του Πανιωνίου επί της Ξάνθης. Ο Κόρμπος στο 22′ άνοιξε το σκορ και ο Μπεν με πέναλτι στο 67′ πέτυχαν τα γκολ των «κυανέρυθρων», οι οποίοι διατηρήθηκαν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Από την άλλη, οι ακρίτες, που για περισσότερο από ένα ημίχρονο αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα (42′) του Ντε Λούκας, φωνάζουν για τη φάση του πέναλτι του Πανιωνίου. 

Ο Μαχμούτοβιτς ανατράπηκε (οριακά) εκτός περιοχής από τον Καρασαλίδη στο 65′, όμως ο Σιδηρόπουλος θεώρησε ότι η παράβαση ήταν εντός περιοχής και έδειξε την άσπρη βούλα. Δοκάρι για την Ξάνθη, που παρέμεινε στην 4η θέση με 32 βαθμούς είχε στο 86′ ο Πιτσέλι.

Μελισσανίδης: «Αυτή είναι η ομάδα που θέλουμε να βλέπουμε»

«Αυτή είναι η ΑΕΚ και έτσι θέλουμε να τη βλέπουμε. Πιστεύω ότι θα βρούμε τον δρόμο μας και θα συνεχίσουμε έτσι» ήταν το μήνυμα του Δημήτρη Μελισσανίδη μετά την εμφατική νίκη της ΑΕΚ επί της Βέροιας, ξεκαθαρίζοντας για το θέμα του γηπέδου: «Περιμένουμε να πάρουμε την άδεια». 

Από την πλευρά του, ο κόουτς της «Ενωσης» Μανόλο Χιμένεθ επεσήμανε: «Το πιο δύσκολο και σημαντικό ήταν να κερδίσω την εμπιστοσύνη των ποδοσφαιριστών και πιστεύω ότι τώρα το διασκεδάζουν, βλέποντας ότι αποδίδει». Για το αν σκέφτεται από τώρα το ματς της 21ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό (19/2 στο ΟΑΚΑ), ξεκαθάρισε ότι «υποχρέωσή μου είναι να σκέφτομαι παιχνίδι με παιχνίδι. Πρώτα από σεβασμό προς την ΑΕΚ, μετά από σεβασμό προς τους αντιπάλους. Οταν έρθει η ώρα για το ματς με τον Ολυμπιακό, θα το σκεφτούμε». Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη φορά που η ΑΕΚ κέρδισε 6-0 σε αγώνα πρωταθλήματος ήταν στις 12 Ιανουαρίου του 2003 κόντρα στην Παναχαϊκή.

Μπέντο: «Μετά το 3ο γκολ έπεσε η απόδοσή μας»

Καμπανάκι Μπέντο στους παίκτες του! «Στο πρώτο ημίχρονο δείξαμε όρεξη. Κάναμε κάποια λάθη, αλλά ήμασταν επιθετικοί και δυναμικοί. Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκινήσαμε και πάλι με όρεξη, όμως μετά το τρίτο γκολ έπεσε η απόδοσή μας. Επιτρέψαμε στον αντίπαλο να εκμεταλλευτεί την οπισθοχώρησή μας.

Και αυτό δεν μου άρεσε. Θα πρέπει να παίζουμε με την ίδια φιλοσοφία και την ίδια όρεξη καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα. Είναι κάτι που δουλεύουμε για να το διορθώσουμε» τόνισε ο τεχνικός του Ολυμπιακού μετά το 3-0 επί του Ηρακλή. 

«Από τη στιγμή που μείναμε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ, φοβηθήκαμε το παιχνίδι. Δεν αξίζαμε να πάρουμε κάτι περισσότερο» παραδέχθηκε από τη δική του μεριά ο προπονητής του «Γηραιού» Σάββας Παντελίδης. Στο μεταξύ, το κλίμα στο Καραϊσκάκη ήταν φορτισμένο χθες, μία ημέρα μετά την τέλεση του ετήσιου μνημοσύνου, όπου το «παρών» έδωσε σύσσωμη η οικογένεια του πειραϊκού συλλόγου, για την τραγωδία της Θύρας 7 (8/2/81).

gqeerg

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387

{{-PCOUNT-}}30{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...