Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Ηρθα κοντά στον Θεό!

«Οταν ήμουν στην Εντατική, ‘‘είδα’’ όλη μου τη ζωή. Τώρα νιώθω ευλογημένος»
Η εξομολόγηση του Θάνου Πλεύρη που «φλέρταρε» με τον θάνατο
«Μόλις ‘‘ξύπνησα’’, είχα στο χέρι μου περασμένο ένα κομποσκοίνι! Δεν ξέρω ποιος το έβαλε, αλλά ένιωσα τρομερή ανακούφιση»

Τρία πράγματα θυμάται ο Θάνος Πλεύρης από τη στιγμή που συνήλθε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιατρικού Κέντρου έχοντας ξεπεράσει τον κίνδυνο για τη ζωή του. Το πρώτο είναι ένα κομποσκοίνι που βρέθηκε τυλιγμένο στο χέρι του χωρίς να ξέρει ποιος το έβαλε, το δεύτερο μια εικόνα του αγίου Γεωργίου στην οποία καρφώθηκε το βλέμμα του. Το τρίτο ήταν τα μάτια της γυναίκας του Λένας, της αδελφής του Φαίνιας και των αγαπημένων του προσώπων, που αγωνιούσαν και προσεύχονταν για εκείνον όσο έδινε μάχη με τον θάνατο.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗ
Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς

«Αυτό που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι τη στιγμή που “ξύπνησα” και είδα στο χέρια μου περασμένο ένα κομποσκοίνι, το οποίο μπορεί να μην ξέρω ποιος μου το πέρασε, ωστόσο με συνόδευσε σε όλη αυτή την ιστορία. Και μόνο που το είδα αισθάνθηκα τρομερή ανακούφιση. Εκανα τον σταυρό μου και πίστεψα πως όλα θα πάνε καλά» εξομολογείται στην «Espresso» ο 39χρονος δικηγόρος, που είδε τη ζωή του να παίζεται κορόνα γράμματα, και συνεχίζει:

«Οι γιατροί στη δική μου περίπτωση έκαναν το καλύτερο δυνατό και τους μνημονεύω γι’ αυτό. Οταν, όμως, φτάσαμε στο σημείο που ο οργανισμός μου έπρεπε να αντιδράσει στη θεραπεία, εκεί πιστεύω πως με βοήθησε ο θείος παράγοντας. Δεν θεωρώ πως όλα λύνονται από τον Θεό, αλλά σε μια δύσκολη περίπτωση, όπου οι γιατροί έχουν κάνει το καλύτερο και φτάνουν να μιλούν για πιθανότητες, εκεί θεωρώ πως παρεμβαίνει αυτή η δύναμη, που δίνει λύσεις».

f4 dsc 9665 0

«Αισθάνομαι ευλογημένος»

Μέσα από αυτή την περιπέτεια που στιγμάτισε για πάντα τη ζωή του ο Θάνος Πλεύρης ήρθε ακόμα πιο κοντά στον Θεό: «Θέλω ο κόσμος μέσα από τη δική μου περίπτωση να πάρει θάρρος και να μη χάνει στιγμή την ελπίδα του, όταν βρίσκεται σε μια παρόμοια κατάσταση. Αισθάνομαι ευλογημένος τώρα πια.

Στην Εντατική έκανα πολλές σκέψεις και πραγματικά συνδέθηκα πολλές φορές με τον Θεό μέσα από την προσευχή μου. Είμαι άνθρωπος που πιστεύει πνευματικά και όχι κοινωνικά. Το θείο για μένα πρέπει να το απασχολείς γι’ αυτά που δεν μπορείς να ελέγξεις, όχι απαραίτητα για να βρεις δουλειά, να βγάλεις λεφτά, να πας καλά επαγγελματικά. Εγώ ζητώ πάντα να έχω την υγεία μου πρώτα απ’ όλα και μετά να είναι κοντά μου, ώστε να δυναμώνω την πίστη μου» αναφέρει ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αποκαλύπτει:

«Εχω κάνει τα τάματά μου, τα οποία και θα πραγματοποιήσω μέσα στο επόμενο διάστημα. Οχι, όμως, στη λογική της ανταποδοτικής σχέσης ή της ευγνωμοσύνης, αλλά επειδή το αισθάνομαι. Το θέλει η ψυχή μου, θα το κάνω με χαρά, με γεμίζει».

Πίστη και ελπίδα

Αυτό το διάστημα ο κ. Πλεύρης έχει προγραμματίσει ομιλίες σε συνέδρια και ημερίδες, με τις οποίες θα βρεθεί στο πλευρό ατόμων που πάσχουν από δύσκολες ασθένειες, με στόχο να ενισχύσει την πίστη και την ελπίδα τους. «Εχω δεχτεί πάνω από 200 e-mails μέσα σε λίγες ημέρες, από άτομα που τα ίδια ή συγγενείς τους αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις. Για τον λόγο αυτόν ετοιμάζουμε μια ημερίδα, όπου θα μιλήσω για το συγκεκριμένο θέμα.

f5 dsc 9627

Το βασικό τάμα που έχω κάνει στο μυαλό μου είναι να βοηθήσω ανθρώπους που έχουν βρεθεί ή θα βρεθούν στην ίδια θέση με μένα και δεν έχουν την τύχη να μπορούν να αντιμετωπίσουν άμεσα την κατάσταση, σε μια ιδιωτική κλινική με τους καλύτερους γιατρούς. Αυτό που θα επιδιώξω μέσα από όλη αυτή την ιστορία είναι όπου κι αν βρεθούν οι άνθρωποι αυτοί να έχουν την καλύτερη αντιμετώπιση» λέει και συμπληρώνει:

«Οσο δίνεις δημοσιότητα σε ένα περιστατικό στο οποίο η Ελλάδα παρουσιάζει δυστυχώς τραγικά νούμερα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες τόσο υποχρεώνεις και την Πολιτεία να λάβει τα μέτρα, προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση. Η χώρα μας σε ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις βρίσκεται πάνω από το 10%, όταν η Ευρώπη είναι στο 5%-6%. Αυτή η διαφορά είναι ανθρώπινες ψυχές, που σημαίνει πως πάνω από 10 στους 100 θα βρεθούν σε μια παρόμοια κατάσταση! Μιλάμε για ένα σοβαρό νούμερο, γι’ αυτό και θα κάνουμε τα πάντα για να βάλουμε ένα λιθαράκι, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να έχουν τις ίδιες πιθανότητες στη ζωή που είχα κι εγώ».

«Ηθελα να πάνε όλα καλά για να  δω ξανά ανθρώπους που αγαπώ»

Κάθε φορά που το μυαλό του γυρίζει στις δύσκολες στιγμές που πέρασε, ο Θάνος Πλεύρης θυμάται τα πάντα ως τη στιγμή που βρέθηκε σε καταστολή. «Μπήκα αρχικά για μια εγχείρηση στο γόνατο και όλα πήγαν καλά. Δύο εβδομάδες μετά έπρεπε να κάνω μια προγραμματισμένη παρακέντηση, αλλά την επόμενη μέρα άρχισα να ανεβάζω πυρετό. Ως αποτέλεσμα ήταν να πάθω τη λοίμωξη, που δυστυχώς ήταν τόσο επιθετική, ώστε προκάλεσε σηπτικό σοκ.

Εκεί κατάλαβα πως μου συμβαίνει κάτι σοβαρό, ωστόσο, όταν μου είπαν “διασωληνώνεσαι γιατί τα πράγματα είναι επικίνδυνα”, εκεί πραγματικά είπα πως όλα κρέμονται από μια κλωστή. Ζούμε από τύχη, γι’ αυτό πρέπει να δίνουμε αξία σε κάθε μας στιγμή. Πέρασε μεμιάς από το μυαλό μου όλη μου η ζωή.

Σκεφτόμουν τη γυναίκα μου, τα παιδιά μου, τους ανθρώπους που αγαπώ. Ηθελα να πάνε όλα καλά, ώστε να τους δω ξανά. Δεν ήθελα να φύγω έτσι ξαφνικά» αναφέρει και εξηγεί: «Εχω συνειδητοποιήσει τι μου έχει συμβεί, αλλά ως μετατραυματικό σοκ θα έλεγα πως μου έχει μείνει κάτι. Ειδικά τις στιγμές που αισθάνομαι αγχωμένος απ’ όσα με απασχολούν, εκεί έρχονται όσα πέρασα, με αποτέλεσμα να παρατάω τα πάντα και να ηρεμώ. Ο Μέγας Αλέξανδρος έλεγε κάτι πολύ σπουδαίο: “Ευγνωμονώ τους θεούς που μου στέλνουν ασθένειες ή τραυματισμό, γιατί εκεί θυμάμαι πως είμαι άνθρωπος”».


04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...