Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χειροθέτησε τον ευεργέτη Νικόλαο Πατέρα σε Αρχοντα...

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος τελέστηκε σήμερα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού...

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 19 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΕίστε έτοιμοι να μπείτε στη διαδικασία να εξισορροπήσετε τις...

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

Τριπλό (!) «ντου» μέσα σε 24 ώρες

Οι σπείρες που αρπάζουν τα χρηματοκιβώτια από επιχειρήσεις «χτύπησαν» σε Θήβα, Οινόφυτα, Σχηματάρι

Αλωνίζουν σε Αττική και περιφέρεια οι δύο σπείρες που αρπάζουν χρηματοκιβώτια από μεγάλες επιχειρήσεις και αποτελούνται η μία από Ρομά και η άλλη από ομογενείς από την πρώην ΕΣΣΔ, όπως έχει αποκαλύψει η «Espresso». Μάλιστα, χθες η δεύτερη συμμορία πραγματοποίησε δύο διαδοχικές επιθέσεις σε εταιρίες στη Θήβα και στα Οινόφυτα!

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, στις 3.30 τα ξημερώματα έξι άτομα, τα οποία επέβαιναν σε αγροτικό φορτηγάκι και σε ένα κλεμμένο τζιπ, μπήκαν στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας μπισκότων Παπαδοπούλου στην περιοχή Μάδαρο της Θήβας και ακινητοποίησαν τους δύο φύλακες του εργοστασίου με την απειλή κοντόκαννης καραμπίνας και ενός καλάσνικοφ.

Στη συνέχεια ερεύνησαν τα γραφεία του λογιστηρίου, αναζητώντας το χρηματοκιβώτιο, το οποίο τελικά δεν κατάφεραν να εντοπίσουν. Υστερα από αυτό οι δράστες άρπαξαν από τους δύο φύλακες όσα χρήματα είχαν στις τσέπες τους, περίπου 300 ευρώ, και διέφυγαν από την περιοχή.

Ακινητοποίησαν τον φύλακα

Στη συνέχεια η ίδια συμμορία των ομογενών ληστών εισέβαλε στις 4.30 τα ξημερώματα με το τζιπ στις εγκαταστάσεις της αλευροποιίας Μύλοι Ασωπού, στην περιοχή των Οινοφύτων. Οι κακοποιοί ακινητοποίησαν με την απειλή των όπλων τους τον φύλακα και εισέβαλαν στα γραφεία του λογιστηρίου, όπου ανακάλυψαν το χρηματοκιβώτιο που έψαχναν. Το φόρτωσαν στο βαρύ όχημα και διέφυγαν από την περιοχή.

Οταν λίγη ώρα αργότερα ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικές υπηρεσίες, άρχισαν άμεσα αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα στις 5.45 το πρωί να βρεθεί σε ερημική περιοχή στην Ιπποκράτειο Πολιτεία ολοσχερώς καμένο το τζιπ που είχαν χρησιμοποιήσει οι κακοποιοί. Οπως αποδείχθηκε, είχε κλαπεί το πρωί της Τρίτης από περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που έχουν αναλάβει ένα μεγάλο μέρος των ερευνών εκτιμούν ότι δεν τα κλέβουν τα ίδια τα μέλη της σπείρας τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν, αλλά άλλη συμμορία, που δρα παράλληλα και ασχολείται αποκλειστικά με τις κλοπές ώστε να τα διαθέτουν αντί αμοιβής στους κακοποιούς.

Στο μεταξύ, ένοπλη ληστεία σημειώθηκε και τα ξημερώματα της Τρίτης στις εγκαταστάσεις της Septona στο Σχηματάρι. Σύμφωνα με πληροφορίες, πέντε κουκουλοφόροι μπήκαν στις εγκαταστάσεις και με την απειλή κυνηγετικών όπλων ακινητοποίησαν τον φύλακα. Στη συνέχεια έκλεψαν το χρηματοκιβώτιο και διέφυγαν με φορτηγάκι.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...