Πριβέ club το κτίριο «κόσμημα»!

Σε λέσχη μόνο για λίγους και εκλεκτούς φιλοδοξεί να μετατρέψει την ιστορική βίλα Ζαρντινίδη ο Ιβάν Σαββίδης

Σε λέσχη μόνο για λίγους και εκλεκτούς φιλοδοξεί να μετατρέψει την ιστορική βίλα Ζαρντινίδη ο Ιβάν Σαββίδης

Κλειστό κλαμπ μόνο για λίγους και εκλεκτούς φιλοδοξεί να δημιουργήσει ο Ιβάν Σαββίδης σε ακόμη ένα ιστορικό κτίριο της Θεσσαλονίκης που έχει περιέλθει στην κατοχή του. Η ιδιωτική λέσχη, στην οποία μετατρέπει την πασίγνωστη βίλα Ζαρντινίδη, ένα κτίριο-κόσμημα για την ανατολική Θεσσαλονίκη, φαίνεται πως θα δίνει τη δυνατότητα μόνο σε ισχυρούς να διαβούν το κατώφλι της.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΙΤΣΙΑΚΙΔΗ

Μόλις πριν από λίγες ημέρες το υπουργείο Πολιτισμού άναψε το «πράσινο φως», μέσω της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Εργων, εγκρίνοντας την αρχιτεκτονική μελέτη για την αποκατάσταση και τη νέα χρήση της βίλας σε prive κλαμπ. Εφόσον λειτουργήσει στα σχετικά πρότυπα, αναμένεται να είναι ένας χώρος συνάντησης «δυνατών» με κοινά ενδιαφέροντα και πιθανότατα με συνδρομή, οι οποίοι θα επιδιώκουν να γίνουν μέλη του χάρη στο πρεστίζ που θα τους προσδίδει.

Τσάι, σκάκι, εκθέσεις

Συνήθως στις λέσχες αυτές δεν επιτρέπεται σε κανένα μη μέλος η είσοδος, εξασφαλίζοντας στους εκλεκτούς τη δυνατότητα να πίνουν ανενόχλητοι το τσάι τους, να παίζουν σκάκι ή να απολαμβάνουν εκθέσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου. Το συγκεκριμένο κτίριο (στο παρελθόν έχει λειτουργήσει και ως κέντρο διασκέδασης!) έχει περιβάλλον που θυμίζει αντίστοιχες λέσχες, οι οποίες λειτουργούν στην Αθήνα αλλά και στο εξωτερικό. Στη μελέτη περιλαμβάνεται και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, που αποτελεί ουσιαστικά έναν κήπο με «άρωμα» ανακτόρου!

Η σχετική απόφαση για τη νέα χρήση του κτιρίου επισημαίνει ότι «δεν προκαλείται αλλοίωση της μορφής του διατηρητέου κτιρίου και της φυσιογνωμίας του περιβάλλοντα χώρου του, ενώ, επιπρόσθετα, διασφαλίζεται η προστασία και ανάδειξη αμφότερων, όπως και των πλησιόχωρων διατηρητέων κτιρίων της Βίλας Αλλατίνη και του οικιστικού συγκροτήματος Ουζιέλ».

Η περιοχή έχει χαρακτηριστεί από τη δεκαετία του ’80 από το υπουργείο Πολιτισμού «έργο τέχνης που χρειάζεται ειδική κρατική προστασία», ενώ ειδικά η βίλα Ζαρντινίδη θεωρείται ότι αποτελεί «ένα πολύ ενδιαφέρον δείγμα εκλεκτικιστικής αρχιτεκτονικής». Ο Ιβάν Σαββίδης έγινε ο νέος κάτοχος της βίλας το 2013, πληρώνοντας περίπου 2.700.000 ευρώ. Οσο για το κόστος της αποκατάστασης και της αξιοποίησης του κτιρίου, υπολογίζεται να κυμανθεί μεταξύ 2.500.000 και 3.000.000 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Θα γίνουμε Βηρυτός! Κρυψώνες της Χεζμπολάχ γεμάτες με νιτρικό αμμώνιο στην Ελλάδα;

Η Χεζμπολάχ έχει αποθήκες με το εκρηκτικό χημικό που τίναξε στον...

Δημήτρης Παρίσης: Κυκλοφόρησε digital από την Heavenmusic το νέο του τραγούδι «Τέσσερα λεπτά»

Ένας νέος ανερχόμενος καλλιτέχνης με μια πολύ ζεστή φωνή έρχεται για...

Διατροφικές επιλογές για καλύτερες επιδόσεις την νέα σχολική χρονιά

Από την Μελίνα Σ. Καριπίδου, MSc, Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Επιστημονική Συνεργάτιδα...

Η εισαγγελέας πρότεινε την καταδίκη του Αιμίλιου Κοτσώνη για αυτουργία στην υπόθεση του ναρκόπλοιου «Noor 1»

Καταπέλτης για τον ρόλο του Αιμίλιου Κοτσώνη, πρώην στελέχους του Ολυμπιακού...