Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Σασμός»: Η Στέλλα μεταφέρεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Στέλλα...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στον ναό των Μουσών στην Ακαδημία Πλάτωνος, σύμφωνα με Ιταλούς ερευνητές, ο...

Τον τάφο του Πλάτωνα υποστηρίζουν ότι εντόπισαν στην Αθήνα...

Η Πιερίδη με το νέο αγόρι της

«Ο έρωτας με έρωτα περνάει» λέει ένα λαϊκό διαχρονικό...

Eβαλε τις «ρίζες» στα Περιβόλια!

Η ΑΕΚ δεν δέχτηκε γκολ για έκτο συνεχές παιχνίδι (0-0 με τον Πλατανιά) και έχει το πάνω χέρι για πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου

Από τον
Γιώργο Σηφάκη

Σε ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι Πλατανιάς και ΑΕΚ έμειναν στο 0-0, αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς. Το θέαμα του παιχνιδιού στα Περιβόλια ήταν εξαιρετικά φτωχό. Μετρημένες στα δάκτυλα οι καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με πολλά λάθη εκατέρωθεν, αλλά και δυνατά μαρκαρίσματα. 

Από τη μια μεριά ο Πλατανιάς, αν και γηπεδούχος, είχε στο μυαλό του πρώτα να κρατήσει το μηδέν στα μετόπισθεν και μετά να ψάξει για κάτι περισσότερο στην επίθεση. Από την άλλη μεριά η ΑΕΚ, έχοντας τη ρεβάνς στο ΟΑΚΑ, είχε ως πρώτη προτεραιότητα να μη δεχτεί γκολ για έκτο συνεχές ματς με τον Χιμένεθ στον πάγκο, κάτι που πέτυχε. Καταλυτικό ρόλο πάντως σε αυτή τη λευκή ισοπαλία έπαιξαν οι δύο τερματοφύλακες.

Η πρώτη μεγάλη στιγμή του αγώνα ανήκε στην ΑΕΚ και ήρθε στο 6’, όταν ο Μπακασέτας έκλεψε την μπάλα από τον Μπανανά, ο Μάνταλος τροφοδότησε με αρκετή δόση τύχης τον Σιμόες, αλλά το σουτ του Πορτογάλου χαφ κόντραρε στα σώματα των αμυνομένων. Η απάντηση του Πλατανιά ήρθε τρία λεπτά αργότερα, με την μπάλα να φτάνει στον Μανούσο μέσα στην περιοχή του Ανέστη ύστερα από κεφαλιά-πάσα του Σίγκνεβιτς, αλλά το σουτ του 29χρονου επιθετικού σταμάτησε στα πόδια του Γιόχανσον και κατέληξε κόρνερ. Το υπόλοιπο πρώτο ημίχρονο κύλησε ως μάχη κέντρου, με πάρα πολλά φάουλ (πάνω από 25) και οφσάιντ, αλλά χωρίς ευκαιρίες για γκολ.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες είχαν από μία καλή στιγμή. Στο 54’ ο Γιορέντε έχασε μεγάλη ευκαιρία και τον μιμήθηκε ο Αραούχο στο 71’. Από κει και πέρα, το 0-0 ήρθε απόλυτα φυσιολογικά. Ο Αντρέ Σιμόες πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και υπήρχαν στιγμές που έδειχνε να παλεύει μόνος του με ολόκληρο το κέντρο του Πλατανιά, επιβεβαιώνοντας ότι όταν είναι σε καλή κατάσταση, είναι χαφ υψηλού επιπέδου. Πολύ κινητικός για τους Κρητικούς ήταν ο Γιώργος Μανούσος, όπως και οι ακραίοι Αποστολόπουλος και Βάντερσον.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Παράσχος): Κοκκάλας, Πριντέτα, Κάργας, Μπανανά, Αποστολόπουλος (89’ Στανισάβλιεβιτς), Βάντερσον, Μαραγκός, Γιορέντε (80’ Μενδρινός), Μουνάφο, Μανούσος (67’ Γιακουμάκης), Σίκνιεβιτς.

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Ανέστης, Ντίντακ, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Βράνιες, Γιόχανσον, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Αραούχο (90’ Μεληκιώτης), Μπακασέτας (64’ Πέκχαρτ), Μάνταλος (85’ Γαλανόπουλος).

«ΤΟ ΦΡΑΚΟ ΕΓΙΝΕ ΦΟΡΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»

Ο Μανόλο Χιμένεθ έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια αλλά όχι από το τελικό αποτέλεσμα: «Πρώτα απ’ όλα, συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη συμπεριφορά τους στο γήπεδο. Το σύστημα είναι το λιγότερο σημαντικό. 

Το μόνο που θέλω εγώ είναι οι παίκτες μου πάντα να επιδιώκουν τη νίκη. Σήμερα έπαιξαν ρόλο πολλοί παράγοντες και θα μπορούσαμε ακόμη και να χάσουμε. Το γήπεδο δεν ευνοεί το να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο, ο αντίπαλος έπαιξε πολύ δυνατά, αλλά η ΑΕΚ ξέρει να βγάζει το φράκο και να βάζει τη φόρμα εργασίας». Ο Παναγιώτης Γκουτσίδης, βοηθός του Γιώργου Παράσχου, τόνισε: «Ηταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι και πολύ ωραίο. Δεν είχε πολλές φάσεις, αλλά υπήρξαν ευκαιρίες που θα μπορούσαν να έχουν βάλει κάποιο γκολ και οι δύο ομάδες. Είναι πολύ σημαντικό για μας που παίξαμε έτσι κόντρα στην ΑΕΚ, που είναι πολύ φορμαρισμένη στα τελευταία παιχνίδια».

H AEK είχε την υποστήριξη περίπου 800 φίλων της στον εκτός έδρας αγώνα Κυπέλλου με τον Πλατανιά, οι οποίοι μάλιστα σήκωσαν ένα μεγάλο πανό με… νόημα. «Δέχεστε παράγκα, μπράβους και νονούς, αλλά όχι οπαδούς» έγραφε το πανό των υποστηρικτών της «Ενωσης» στα Περιβόλια.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...