Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

«Βόμβες» Βασιλειάδη για την «παράγκα» στο ποδόσφαιρο και τη «μαύρη τρύπα» της ΕΠΟ

Ο υφυπ. Αθλητισμού μίλησε στη Βουλή για το όργιο διαφθοράς και τη μαύρη τρύπα 15.000.000 €

Από τον
Γιώργο Σηφάκη

Μορφή χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι «βόμβες» που έριξε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης στη Βουλή για το όργιο διαφθοράς στην ΕΠΟ και στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο κ. Βασιλειάδης, απαντώντας χθες σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Αννας Καραμανλή, αναφέρθηκε στη μαύρη τρύπα στα οικονομικά της ομοσπονδίας (μισθολόγιο που φτάνει τα 300.000.000 ευρώ και μέσος μισθός στην ΕΠΟ 5.000 ευρώ!), κάνοντας λόγο για… σκελετούς στις ντουλάπες της ομοσπονδίας.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε ακόμη για την παράγκα, τη διαιτησία και τη σχέση της με την ομοσπονδία, τονίζοντας: «Οι παθογένειες του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι γνωστές σε όλους και απαιτούνται διαφάνεια, συναίνεση, σύνεση και σύμπνοια. Η προσωρινή διοικούσα επιτροπή ανέλαβε λόγω των παθογενειών της ΕΠΟ. Και αυτό είναι αποτέλεσμα όχι μόνο της FIFA και της UEFA, αλλά και της ελληνικής Πολιτείας που εκκίνησε τη διαδικασία και έθεσε το θέμα στους διεθνείς οργανισμούς. Στην ΕΠΟ μιλάμε για τζίρους 300.000.000 ευρώ. Και τώρα βρίσκουν έλλειμμα 15.000.000! Πού πήγαν αυτά τα εκατομμύρια χωρίς να πέσει ένα ευρώ στις ενώσεις; Ούτε ένα γήπεδο 5×5 δεν έφτιαξε».

Ακόμη και οι δικές της εγκαταστάσεις φτιάχτηκαν με χρήματα της FIFA και της UEFA» ανέφερε ο Γιώργος Βασιλειάδης, για να γίνει πιο καυστικός στη συνέχεια: «Η διοικούσα επιτροπή έχει προχωρήσει. Εχει ολοκληρωθεί ο κανονισμός πειθαρχικού ελέγχου και δεοντολογίας. Και έχουν βρει, από ό,τι ξέρω, ανήκουστα πράγματα που συνέβαιναν! Οι άνθρωποι βρίσκονται σε πανικό από τα νούμερα και τους σκελετούς που βρίσκουν μέσα στις ντουλάπες της ΕΠΟ! Καταργήθηκε πια η μονοετής παραγραφή αδικημάτων. Αυτό ήταν πιο προκλητικό και από τον νόμο περί ευθύνης υπουργών που έφερε η προηγούμενη διοίκηση και έριχνε στο καλάθι των αχρήστων υποθέσεις δεκάδων εκατομμυρίων που έρχονται στο φως. Σχετικά με τη θητεία της προσωρινής διοικούσας επιτροπής, αυτή είναι μέχρι τις 31 Μαΐου. Στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί το έργο της μέχρι τότε. Η συγγραφή του καταστατικού ξεκινάει τώρα. Εχουν τελειώσει οι βασικοί κανονισμοί λειτουργίας. Διά της ανωμαλίας προσπαθούμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα, την οποία δεν εξασφάλισαν οι προηγούμενες διοικήσεις, πολλές φορές ηθελημένα ή λόγω του θεσμικού πλαισίου. Σας βόλευε να έχουμε μισθοδοσία που έχει εξαιρεθεί από το ενιαίο μισθολόγιο, όπως συμβαίνει με την ΕΠΟ! Μιλάμε για μισθολόγιο που φτάνει τα 300.000.000! Μην κάνουμε τώρα τους τιμητές, όταν έχουμε μέσο μισθό στην ΕΠΟ 5.000 ευρώ! Οσο για τη διαιτησία, η επαγγελματική ισχύει στη Μεγάλη Βρετανία. Δεν μπορεί να είναι casus belli σε άλλες χώρες. Tο θέμα είναι ο εναγκαλισμός της διαιτησίας με την ΚΕΔ, που στην ουσία είναι η ίδια η ΕΠΟ. Οταν η ΕΠΟ ασκεί πίεση και καθορίζει την ΚΕΔ, τότε θα ζήσουμε όσα ζήσαμε και σίγουρα θα υπάρχουν πάντα υποψίες. Πρέπει να υπάρξει ένα σωστό θεσμικό πλαίσιο. H FIFA και η UEFA αντιμετωπίζουν το πρόβλημα σε συνεργασία με την ομοσπονδία και την κυβέρνηση, για να πάμε σε μια κανονικότητα και να μη διατηρούμε τις όποιες παράγκες. Οσον αφορά το εκλογικό σύστημα στην ΕΠΟ, υπάρχει μια δεδομένη κόντρα με τη FIFA και την UEFA. Ο νέος αθλητικός νόμος ήταν σε διαβούλευση έως τις 9 Δεκεμβρίου. Σκοπός μας είναι μέσα στον Μάρτιο, και σε κάθε περίπτωση πριν από το Πάσχα, να τον έχουμε καταθέσει».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...