Ρομπότ σε «ρόλο» μπαρίστα!

Cafe στο Σαν Φρανσίσκο δίνει την ευκαιρία στους πελάτες του να απολαύσουν με hi-tech τρόπο το ρόφημά τους!

Οταν παραγγέλνετε το πρωί καφέ, εκτός από την ουρά, δεν αντέχετε και την ευγενική διάθεση του μπαρίστα για ψιλή κουβεντούλα;

Οι πελάτες του νέου Cafe X στο Σαν Φρανσίσκο απολαμβάνουν, όταν παραγγέλνουν τον καφέ τους, ησυχία αντίστοιχη με αυτή που επικρατεί σε βιβλιοθήκη, καθώς αυτός που τους σερβίρει δεν είναι άνθρωπος, αλλά ένας ρομποτικός βραχίονας, που όμως ξέρει από καλό καφέ.

Οι πελάτες δεν έχουν παρά να πληκτρολογήσουν το ρόφημα που επιθυμούν, τη γεύση, αλλά και την κατηγορία του καφέ πάνω σ’ ένα πληκτρολόγιο ή στην οθόνη αφής. Με αυτόν τον τρόπο η παραγγελία στέλνεται στο ρομπότ που, με τον Mitsubishi βραχίονά του έξι αξόνων, πιάνει την κούπα, ρίχνει μέσα λίγο σιρόπι και το τοποθετεί μπροστά σ’ ένα από τα χαρμάνια επιλογής, όπου τρίβονται οι κόκκοι και στη συνέχεια στο ειδικό σκεύος για το γάλα αφρό, σε περίπτωση που η παραγγελία είναι για καπουτσίνο. Σε 22 με 55 δευτερόλεπτα, όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ της «Wall Street Journal», ο βραχίονας κατεβάζει την κούπα σ’ ένα υδραυλικό βάθρο, που βγάζει τον καφέ από το κιόσκι «όπως βγαίνει το Μπατμομπίλ από τη Σπηλιά του Μπάτμαν»! Οσο για το κόστος, αυτό είναι μικρό απ’ ό,τι τα αντίστοιχα ροφήματα μεγάλης και πολύ γνωστής πολυεθνικής αλυσίδας καφέ. Από γεύση ο δημοσιογράφος της αμερικανικής εφημερίδας που δοκίμασε δίνει στον ρομποτικό μπαρίστα Α παρά κάτι.

Με τον ίδιο τρόπο

Ως θετικό αναφέρει ότι το μηχάνημα φτιάχνει τον καφέ με τον ίδιο τρόπο κάθε φορά, ωστόσο, όπως επισημαίνει, η πείρα ενός κανονικού μπαρίστα δεν μπορεί να υποκατασταθεί, τουλάχιστον ακόμα, με κάποιον αλγόριθμο. Επίσης, προς το παρόν ο ρομποτικός μπαρίστα δεν μπορεί να κάνει τα χαριτωμένα σχεδιάκια πάνω στον αφρό του καφέ. Και σε αυτήν την περίπτωση διευκρινίζεται ότι δεν μπορεί προς το παρόν.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτοκαθαρίζεται σε μεγάλο βαθμό, κάτι που οι ιδιοκτήτες έπρεπε να αποδείξουν στο υγειονομικό του Σαν Φρανσίσκο, προκειμένου να του δώσει άδεια λειτουργίας ως… κινητού εστιατορίου, αν και δεν μετακινείται.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ