Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει...

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Πέννες με πέστο βασιλικού από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν γίνει ήδη 41 καταγγελίες για ενδοσχολική βία...

Σοβαρές αλλαγές στα σχολεία, που θα οδηγήσουν στην ισχυροποίηση...

Αποτύπωμα στη σκανδάλη της καραμπίνας δείχνει ότι ο 36χρονος σκότωσε τη...

Επιβεβαιώθηκε η δολοφονία της 63χρονης γυναίκας από τον ίδιο...

Ενας χρόνος γεμάτος λάμψη!

Οι ελληνικές ιπποδρομίες γιόρτασαν τα πρώτα γενέθλιά τους! «Το 2016 ήταν απλώς η αρχή του μέλλοντος» δήλωσε ο πρόεδρός τους Ντάμιαν Κόουπ

Από τον
Χάρη Δάντση

rqwefrMε μια λαμπρή εκδήλωση και εκλεκτούς προσκεκλημένους, η Ιπποδρομίες Α.Ε., μέλος του ομίλου ΟΠΑΠ, γιόρτασε το Σάββατο τη συμπλήρωση του πρώτου έτους λειτουργίας της βραβεύοντας και τους πολυνίκεις του 2016.

«Η χρονιά που πέρασε, με αποκορύφωμα το 70ό ελληνικό ντέρμπι, ήταν απλώς η αρχή του μέλλοντος, που ελπίζω ότι θα είναι λαμπρό για το σημαντικό αυτό κομμάτι του ομίλου ΟΠΑΠ» τόνισε ο πρόεδρος των ελληνικών ιπποδρομιών Ντάμιαν Κόουπ, προσθέτοντας: «Οπως ενδεχομένως γνωρίζετε, είμαι από το Ηνωμένο Βασίλειο. Εκεί οι ιπποδρομίες είναι το δεύτερο μεγαλύτερο άθλημα κι ένα από τα αρχαιότερα με ιστορία πολλών αιώνων. Ως εκ τούτου είμαι ιδιαίτερα περήφανος που έχουμε στην Ελλάδα έναν ιππόδρομο που πληροί τις υψηλές προδιαγραφές ορισμένων από τους μεγαλύτερους ιπποδρόμους παγκοσμίως». Ο α΄ αντιπρόεδρος της Ιπποδρομίες Α.Ε. Σπύρος Φωκάς υποστήριξε από την πλευρά του: «Το 2016 ήταν μια καλή, ελπιδοφόρος χρονιά. Διοργανώσαμε 293 ιπποδρομίες στο πλαίσιο 46 ιπποδρομιακών συγκεντρώσεων, ενώ μοιράστηκαν έπαθλα συνολικής αξίας 2.200.000 ευρώ. Εχουμε ένα εξαιρετικό ιπποδρόμιο, από τα καλύτερα στην Ευρώπη, μέσα σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, και όλοι οι κατά καιρούς ξένοι επισκέπτες και προσκεκλημένοι μας εξεπλάγησαν και ενθουσιάστηκαν με το μέγεθος και την ποιότητα που διαθέτουμε στην Ελλάδα». Ο β’ αντιπρόεδρος των ελληνικών ιπποδρομιών Οδυσσέας Χριστοφόρου επεσήμανε: «Στους 12 μήνες που πέρασαν οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε όλοι μας ήταν πολλές. Η αλλαγή σελίδας δεν ήταν εύκολη και οι προκλήσεις μεγάλες, όμως η σκληρή δουλειά για την αναγέννηση των ελληνικών ιπποδρομιών πιάνει ήδη τόπο».

tgwrgrsd

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε όλη η οικογένεια της ιπποδρομίας, ο πρόεδρος της Φιλίππου Ενώσεως της Ελλάδος Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, σπουδαίες προσωπικότητες από τον χώρο του αθλητισμού, όπως οι Δημήτρης Διαμαντίδης, Μιχάλης Κακιούσης, Γιάννης Σιούτης, Φανή Χαλκιά, Μίμης Δομάζος, αλλά κι αρκετοί καλλιτέχνες (Λευτέρης Πανταζής, Θοδωρής Μαραντίνης, Νίκος Μακρόπουλος, Βάνα Μπάρμπα), βραβεύοντας τους κορυφαίους του 2016.

Οι κορυφαίοι

Τη χρονιά που ολοκληρώθηκε ξεχώρισαν και βραβεύτηκαν οι εξής: Ιδιοκτήτες: Στάβλοι Θεοδωράκη (23 νίκες), Στάβλοι Καλαμαριάς, Στάβλοι Ιπποτράστ. Προπονητές: Χρήστος Κουβαράς (59 νίκες), Παναγιώτης Θεολόγου, Χάρης Χαραλάμπους. Αναβάτες: Παναγιώτης Δημητσάνης (69 νίκες), Κώστας Ματσοράκης, Εντιόν Τσέλα. Πολυνίκης ιπποπαραγωγός: Ιπποφορβείο Ελιάς (13 νίκες). Μαθητευόμενος αναβάτης: Μάριος Κουμπαράκος (5 νίκες). Πολυνίκης ίππος: Σαχ Σεχραγιάρ (10 νίκες). Βραβεύτηκε και ο αναβάτης-θρύλος Θανάσης Σωτηρόπουλος.

gasffdg

Δείτε παρακάτω όλες τις φωτογραφίες:

Φωτό: Βαγγέλης Μασσιάς

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...