Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Θρίλερ κατασκοπίας στην καρδιά της Αθήνας

«Στη φάκα» Κινέζος κατάσκοπος (;) σε πολυτελές ξενοδοχείο της Αθήνας! Ο 52χρονος καταζητούνταν στις ΗΠΑ με την κατηγορία της αγοράς διαβαθμισμένου στρατιωτικού υλικού

«Στη φάκα» Κινέζος κατάσκοπος (;) σε πολυτελές ξενοδοχείο της Αθήνας! Ο 52χρονος καταζητούνταν στις ΗΠΑ με την κατηγορία της αγοράς διαβαθμισμένου στρατιωτικού υλικού

Επίκεντρο ενός θρίλερ κατασκοπίας, που μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από τις σελίδες μυθιστορήματος του μετρ του είδους Τζον Λε Καρέ, έγινε την περασμένη εβδομάδα η Αθήνα, όπου εκτυλίχθηκε ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη ενός Κινέζου που καταζητούνταν στις ΗΠΑ με την κατηγορία της αγοράς διαβαθμισμένου στρατιωτικού υλικού!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Oλα άρχισαν από την ενημέρωση που παρείχε η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) στις ελληνικές Αρχές, ζητώντας να εντοπιστεί και να τεθεί υπό παρακολούθηση ένας 52χρονος Κινέζος, ο οποίος φέρεται ότι χρησιμοποιεί ως βιτρίνα νόμιμη ναυτιλιακή εταιρία της χώρας του για να αγοράσει μια απόρρητη στρατιωτική συσκευή.

Πρόκειται για μια εξελιγμένη κεραία μέγιστης εμβέλειας με τα παρελκόμενά της, η οποία έχει τη δυνατότητα να υποκλέπτει διαβαθμισμένα στρατιωτικά μηνύματα, ακόμα κι αν είναι κωδικοποιημένα, να τα αποκωδικοποιεί και να ενημερώνει τον χρήστη της για την πηγή προέλευσής τους. Ο ύποπτος Κινέζος, για τον οποίο υπάρχουν βάσιμες υποψίες πως λειτουργούσε για λογαριασμό μυστικής υπηρεσίας, φέρεται ότι εντόπισε το απόρρητο υλικό στις ΗΠΑ και ήλθε σε επαφή με τους κατάλληλους ανθρώπους, με τους οποίους έκλεισε την αγορά με αντίτιμο μερικές δεκάδες εκατομμύρια δολάρια!

Οι αμερικανικές Αρχές δεν ενημέρωσαν τις ελληνικές για τα πρόσωπα με τα οποία ήλθε σε επαφή ο κατηγορούμενος. Ζήτησαν, όμως, την παρέμβασή τους, επειδή γνώριζαν ότι ο Κινέζος συμφώνησε με τον άνθρωπο που του εξασφάλισε την κεραία να συναντηθούν σε πολυτελές ξενοδοχείο της Αθήνας, αρχικά για να δει το υλικό. Αν συμφωνούσαν στην αγορά, τα χρήματα θα κατατίθεντο σε τραπεζικό λογαριασμό και η παράδοση θα γινόταν σε άγνωστο μέχρι στιγμής σημείο ή χώρα.

Υπό διακριτική παρακολούθηση

Η ενημέρωση για τη συνάντηση δόθηκε από την NSA στην Ασφάλεια Αττικής και την υπόθεση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος, που έχει εμπειρία στον χειρισμό ειδικών υποθέσεων. Από τη στιγμή που οι έμπειροι Ελληνες αστυνομικοί έλαβαν τις πληροφορίες από τους συνδέσμους τους στην πρεσβεία των ΗΠΑ και το κλιμάκιο των Αμερικανών πρακτόρων που είχε φτάσει στην Ελλάδα, κατάφεραν άμεσα να εντοπίσουν τον 52χρονο Κινέζο και να τον θέσουν υπό διακριτική παρακολούθηση.

Την περασμένη Πέμπτη οι αστυνομικοί ακολούθησαν τον ύποπτο μέχρι το πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο των Αθηνών, όπου είχε κλείσει το ραντεβού για να εξετάσει και να εγκρίνει το υλικό. Μόλις βγήκε από το ξενοδοχείο, αφού είχε πλέον συμφωνήσει στην αγορά της κεραίας, του πέρασαν χειροπέδες. Την επόμενη κιόλας ημέρα οι αμερικανικές Αρχές κατέθεσαν επίσημο αίτημα για την έκδοση του Κινέζου στη χώρα τους, η οποία μάλλον θα γίνει άμεσα, καθώς ο 52χρονος δεν είχε προβεί σε κάποιο αδίκημα στην Ελλάδα για να κρατηθεί εντός συνόρων.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...