Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

«Ενεργή» ήταν η βόμβα στο Κορδελιό! Πιθανό να υπάρχουν κι άλλες θαμμένες

Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, η «επιχείριση βόμβα» θα κοστίσει περίπου 90.000 ευρώ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ το ερώτημα είναι εάν υπάρχουν και άλλες!

«Ζωντανή» και άκρως επικίνδυνη ήταν η βόμβα του Κορδελιού, όπως αποκαλύπτουν οι πυροτεχνουργοί του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίου Ξηράς (ΤΕΝΞ), οι οποίοι φλέρταραν με τον θάνατο, όταν κατέβηκαν στο σκάμμα στο βενζινάδικο για να την απενεργοποιήσουν.

Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, η «επιχείριση βόμβα» θα κοστίσει περίπου 90.000 ευρώ στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ το ερώτημα είναι εάν υπάρχουν και άλλες!

«Δεν ήταν σχεδόν καθόλου διαβρωμένη, κάτι που σήμαινε ότι έπρεπε να επιχειρήσουμε σε έναν εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και στο εσωτερικό του και θα μπορούσε να πυροδοτηθεί ανά πάσα στιγμή» εξήγησε ο διοικητής του ΤΕΝΞ Θωμάς Δαούτης. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι «όσο η βόμβα ήταν θαμμένη και δεν την πείραζε κανείς, ήταν πάρα πολύ δύσκολο να εκραγεί».

Ο υπολοχαγός του ΤΕΝΞ Στάθης Λαγός, που έπιασε με τα χέρια του τη βόμβα, εκτίμησε από την πλευρά του ότι δεν θα μπορούσε να την πυροδοτήσει μια ισχυρή σεισμική δόνηση, καθώς ήταν σε βαλτώδες και «προστατευμένο» σημείο του εδάφους. Μπορεί ο κίνδυνος να απομακρύνθηκε προς το παρόν, όμως κανείς δεν ξέρει αν η Θεσσαλονίκη δεν θα ξαναζήσει παρόμοιο εφιάλτη από άλλες βόμβες, που πιθανότατα βρίσκονται θαμμένες στα έγκατα του Κορδελιού. Οπως είπε ο αξιωματικός του Στρατού, δεν γνωρίζει αν υπάρχουν θαμμένες και άλλες βόμβες, ωστόσο τα ιστορικά στοιχεία αναφέρουν ότι η ευρύτερη περιοχή βομβαρδίστηκε το 1944.

Μια συνηθισμένη μέρα!

Μπορεί 72.000 κάτοικοι να ξεσπιτώθηκαν για ώρες και πολλοί άλλοι να παρακολουθούσαν με αγωνία τις προσπάθειες εξουδετέρωσης, για τους στρατιωτικούς όμως ήταν μια συνηθισμένη μέρα! Οπως είπαν, το μόνο αξιοσημείωτο της επιχείρησης ήταν ότι έλαβε χώρα μέσα σε κατοικημένη περιοχή. «Εχουμε εκπαιδευτεί ως μονάδα για να αντιμετωπίζουμε τέτοια περιστατικά, οπότε δεν ήταν κάτι που μπορούσε να μας τρομάξει. Το μόνο διαφορετικό, που μας προκάλεσε κάποια προβλήματα, ήταν ότι βρισκόταν μέσα σε κατοικημένη περιοχή, επομένως χρειαζόταν άριστος συντονισμός με όλους τους φορείς για να γίνει η επιχείρηση» ανέφερε ο κ. Λαγός.

ΝΙΚΟΣ ΠΙΤΣΙΑΚΙΔΗΣ

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...