Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Τα ‘σπασε στα Grammy ο «τυφώνας» Αντέλ

Κέρδισε και τα πέντε βραβεία στα οποία ήταν υποψήφια και έσπασε στη μέση αυτό του «Αλμπουμ της Χρονιάς» για να το προσφέρει στην Μπιγιονσέ

Κέρδισε και τα πέντε βραβεία στα οποία ήταν υποψήφια και έσπασε στη μέση αυτό του «Αλμπουμ της Χρονιάς» για να το προσφέρει στην Μπιγιονσέ

Η βραδιά των Grammy 2017 ήταν η βραδιά της. Σάρωσε η Αντέλ, κερδίζοντας και τα πέντε βραβεία Grammy στις μεγαλύτερες κατηγορίες, στις οποίες ήταν υποψήφια.

Τιμήθηκε με τα βραβεία Καλύτερης Ποπ Σόλο Ερμηνείας, Καλύτερου Ποπ Ακουστικού Αλμπουμ, Τραγουδιού, Ηχογράφησης και Αλμπουμ της Χρονιάς.

2gettyimages 635007206

Στη διάρκεια της τρίωρης βραδιάς η Αντέλ, εκτός από μια αισθαντική εκτέλεση της επιτυχίας της «Hello», τραγούδησε στο αφιέρωμα για τον Τζορτζ Μάικλ, αντιμετωπίζοντας κάποια προβλήματα με τη μη λογοκριμένη εκτέλεση του «Αll this bulls**t conversation». Αληθινή και ανθρώπινη, αφότου έβρισε και απολογήθηκε, ζήτησε να ξαναρχίσει το τραγούδι από την αρχή, με ένα ολόκληρο στάδιο να την επευφημεί.

Κατά τη βράβευσή της η Αντέλ παραδέχτηκε πως παντρεύτηκε τον άντρα της ζωής της και πατέρα του τετράχρονου γιου της, λέγοντας πως είναι η έμπνευσή της, και ευχαρίστησε θερμά τον ατζέντη της, που στάθηκε δίπλα της όπως δεν στάθηκε ποτέ ο πατέρας της. Ωστόσο, αν τα βραβεία της είναι ενδεικτικά του αυθεντικού μουσικού ταλέντου της, αυτό που έμαθε χθες ο κόσμος είναι πως πρόκειται για μια γενναιόδωρη γυναίκα που δεν διστάζει να αναγνωρίσει και να προσπαθήσει να διορθώσει ό,τι θεωρεί λάθος.

Συγκίνηση

Είχε μόλις παραλάβει το βραβείο Ηχογράφησης της Χρονιάς, όταν ανακοινώθηκε πως το Grammy στην κατηγορία το Αλμπουμ της Χρονιάς απονεμόταν στο δικό της «25». Μουδιασμένη και έκπληκτη, ανέβηκε να το παραλάβει, λέγοντας πως δεν μπορεί να δεχτεί αυτό το βραβείο.

«Είμαι πολύ σεμνή και ευγνώμων, αλλά η καλλιτέχνιδα της ζωής μου είναι η Μπιγιονσέ». Υμνώντας το ίνδαλμά της και το άλμπουμ «Lemonade», συνέχισε χαρακτηρίζοντάς το «μεγαλειώδες, μελετημένο, υπέροχο, με ψυχή». Ενώ κοιτούσε κατάματα την Μπιγιονσέ συνέχισε να της πλέκει το εγκώμιο, τονίζοντας: «Ο τρόπος που κάνεις εμένα και τους φίλους μου να αισθανόμαστε, τους έγχρωμους φίλους μου να αισθάνονται, είναι τόσο ενθαρρυντικός. Συγκινείς την ψυχή μου κάθε μέρα εδώ και 17 χρόνια και σε λατρεύω. Σ’ αγαπώ, πάντα σ’ αγαπούσα και πάντα θα σ’ αγαπώ».

Και κατέληξε με αγανάκτηση: «Πίστευα πως ήταν η χρονιά της, τι στο… πρέπει να κάνει για να κερδίσει;» Και σπάζοντας το βραβείο στη μέση προκειμένου να το μοιραστεί με το ίνδαλμά της, δεν έκανε μόνο την Μπιγιονσέ να δακρύσει, αλλά σύσσωμο το Staples Center του Λος Αντζελες να μην μπορεί να κρατήσει τη συγκίνησή του καταχειροκροτώντας την.

Η «καυτή» εμφάνιση της εγκύου ποπ σταρ

4 84

Η εμφάνιση της εγκυμονούσας Μπιγιονσέ τη βραδιά των Grammy χαρακτηρίστηκε «βασιλική» και συγκλονιστική από τον Τύπο και τα κοινωνικά δίκτυα. Υποψήφια για εννέα βραβεία Grammy, θεωρούνταν φαβορί για το εμβληματικό «Lemonade». Ελαβε μόλις δύο, για το καλύτερο άλμπουμ στην κατηγορία urban contemporary και για το καλύτερο μουσικό βίντεο, ενώ αποδέχθηκε και το… μισό που της χάρισε η Αντέλ.3 161 Αυτό που κέρδισε αναμφισβήτητα ωστόσο ήταν οι εντυπώσεις για την ερμηνεία και τη διπλή σκηνική παρουσία της.

Η πρώτη εμφάνισή της ήταν σε μια ψυχεδελική εισαγωγή μέσω ολογραμματικού βίντεο, με θέμα τη γυναικεία χειραφέτηση, υπό τους στίχους των ποιημάτων από το «Lemonade». Ξυπόλυτη, φορώντας ένα χρυσό μεταλλικό μπικίνι με αλυσίδες να αγκαλιάζουν τη φουσκωμένη κοιλιά της και ένα στέμμα, σαν άλλη θεά του Ηλιου, η 35χρονη τραγουδίστρια έκοψε την ανάσα ανάμεσα στη μητέρα και την πεντάχρονη κόρη της

Στη συνέχεια, στη ζωντανή εμφάνισή της, φορώντας το ίδιο στέμμα και μια αποκαλυπτική, διάφανη και ολοκέντητη χρυσή τουαλέτα, η τραγουδίστρια έδωσε ένα απίστευτο σόου χωρίς να κουνηθεί ρούπι από το πάτωμα ή την καρέκλα της!

Στην κορύφωση της προετοιμασίας των εννέα λεπτών της εμφάνισής της απαιτήθηκαν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τέσσερις ημέρες με ασταμάτητες πρόβες, ώστε να είναι τέλεια ενορχηστρωμένα τα ακροβατικά που συνόδευαν τη χορογραφία από δύο ντουζίνες χορευτές.

Παραλαμβάνοντας συγκινημένη τα βραβεία της, η Μπιγιονσέ δεν παρέλειψε να δώσει και μια αμυδρή πολιτική χροιά, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι να δείχνουμε στα παιδιά κάθε φυλής «όμορφες εικόνες» και πως είναι ζωτικό να μαθαίνουμε από τα λάθη του παρελθόντος, αλλά και να αναγνωρίζουμε την τάση μας να επαναλαμβάνουμε τα λάθη μας.

5 46

Αρωμα ελληνικό με τη Μελίνα Ματσούκας7melina matsoukas

Η ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτρια Μελίνα Ματσούκας (φωτό) ποζάρει στο κόκκινο χαλί της 59ης τελετής απονομής των μουσικών βραβείων Grammy. Η 36χρονη, η οποία στο παρελθόν κέρδισε βραβείo Grammy για το μουσικό βίντεο του «We Found Love» της Ριάνα, φέτος υπέγραψε τη σκηνοθεσία του video clip του τραγουδιού «Formation» της Μπιγιονσέ. Μπορεί το «Formation» να μην κέρδισε κάποιο βραβείο, ωστόσο το άλμπουμ στο οποίο περιλαμβάνεται το τραγούδι κέρδισε το βραβείο του καλύτερου αστικού σύγχρονου άλμπουμ.

Σάρωσε μετά θάνατον ο Μπόουι 

Το «κύκνειο άσμα» του Ντέιβιντ Μπόουι, το άλμπουμ «Blackstar», κέρδισε και στις πέντε κατηγορίες στις οποίες ήταν υποψήφιο: του καλύτερου ροκ τραγουδιού, ροκ ερμηνείας, εναλλακτικού άλμπουμ, ενορχήστρωσης και ηλεκτρονικής/μηχανικής εκτέλεσης μη κλασικής. Αξίζει να σημειωθεί πως στη διάρκεια της ζωής του ο μεγάλος καλλιτέχνης δεν είχε κερδίσει ποτέ (!) Grammy, πλην ενός για το σύνολο του έργου του το 2006 και για ένα βίντεο το 1985.

Στις υπόλοιπες βραβεύσεις ο ράπερ Τσανς έλαβε δύο προσωπικά βραβεία, του καλύτερου ραπ άλμπουμ για το «Coloring Book» και του νέου καλλιτέχνη, ενώ από κοινού με τους Λιλ Γουέιν και 2Τσέινζ βραβεύτηκε για την καλύτερη ραπ εκτέλεση. Ο ράπερ Ντρέικ βραβεύτηκε για την καλύτερη ραπ/σανγκ εκτέλεση και το καλύτερο ραπ τραγούδι για το «Hotline Bling» και η Σολάνζ για την καλύτερη R&B εκτέλεση με το «Cranes in the sky».

Ως καλύτερο R&B τραγούδι αναδείχθηκε το «Lake by the οcean» του Μάξγουελ, ενώ ως καλύτερο R&B άλμπουμ το «Lalah Hathaway Live» της Λάλα Χάθαγουεϊ. Το «Don’t let me down» των Τσεϊνσμόκερς βραβεύτηκε ως το καλύτερο χορευτικό κομμάτι και το άλμπουμ «Skin» του Αυστραλού Flume ως το καλύτερο χορευτικό/ηλεκτρονικό. Οι Megadeth έλαβαν το βραβείο της καλύτερης μέταλ εκτέλεσης για το «Dystopia», ενώ ο Τιμ ΜακΓκρο του καλύτερου κάντρι τραγουδιού για το «Humble and Kind».

✱ Η Ριάνα δεν κατάφερε να χωνέψει με τίποτα ότι ήταν η Μπιγιονσέ που κέρδισε το βραβείο Grammy για το καλύτερο αστικό σύγχρονο άλμπουμ, και όχι εκείνη. Ενώ η Μπιγιονσέ ανέβαινε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο, η Ριάνα τη σνόμπαρε, βάζοντας στα χείλη της κραγιόν. Μπορεί, βέβαια, να είχαν ξεραθεί και τα χείλη της από το αλκοόλ που ρουφούσε καθ’ όλη την τελετή από κρυστάλλινο φλασκί που είχε μαζί της.

✱ Αφθονο γέλιο σκόρπισε ο παρουσιαστής της βραδιάς Τζέιμς Κόρντεν με τη φάρσα που διοργάνωσε κατά την είσοδό του στη σκηνή. Αρχικά, ο αυτόματος μηχανισμός που έπρεπε να τον ανεβάσει στην κορυφή σκάλας υποτίθεται ότι μπλόκαρε στη μέση, οπότε ο ευτραφής Κόρντεν χρειάστηκε να καταβάλει προσπάθεια για να ανέβει μόνος του. Στη συνέχεια ενώ κατέβαινε τα σκαλοπάτια έπεσε σε… τρύπα και όταν προσπάθησε τρίτη φορά να τα κατέβει, γλίστρησε κατρακυλώντας.

✱ Ενα τεχνικό πρόβλημα παραλίγο να χαλάσει την εμφάνιση των Metallica και της Lady Gaga. Ενώ ο Τζέιμς Χέτφιλντ άρχισε να τραγουδάει το «Moth Into Flame» η φωνή του δεν ακουγόταν, καθώς δεν λειτουργούσε το μικρόφωνο. Εκείνος, όμως, δεν τα έχασε και πήγε δίπλα στη Lady Gaga για να μοιραστούν το δικό της μικρόφωνο. Παρά το τεχνικό πρόβλημα, δεν πτοήθηκαν προκαλώντας ενθουσιασμό, ενώ η τραγουδίστρια έκανε και βουτιά πάνω στο κοινό.

✱ Τροφή στις φήμες που τη θέλουν να είναι ζευγάρι με τον ατζέντη της Κρίστιαν Καρίνο έδωσε η Lady Gaga. Αμέσως μετά την τελετή απονομής των βραβείων Grammy εθεάθησαν να πηγαίνουν μαζί στο πάρτι που διοργανώθηκε στο club Peppermint, καθισμένοι στο πίσω μέρος λιμουζίνας. Οι φήμες για πιθανή σχέση τους άρχισαν να κυκλοφορούν πριν από μία εβδομάδα, έπειτα από κοινή selfie που δημοσίευσε η τραγουδίστρια λίγο πριν από το Super Bowl.

✱ Αντιδράσεις και κόντρες έφεραν τα Grammy. O ράπερ Κέντρικ Λαμάρ σχολίασε πως δεν μπορούσε να πιστέψει ότι η Μπιγιονσέ έχασε το βραβείο του Αλμπουμ της Χρονιάς από την Αντέλ. Από την άλλη, όταν ο παραγωγός του σόου Κεν Ερλιχ άφησε να εννοηθεί ότι ο Φρανκ Οσιαν δεν έδωσε το «παρών» επειδή παλιότερη εμφάνισή του ήταν κακή, ο Οσιαν σχολίασε ότι δεν τον ενδιέφερε να εμφανιστεί, επειδή η απόκτηση ενός βραβείου που προβάλλεται στην τηλεόραση δεν τον βαφτίζει επιτυχημένο.

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}32{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παντρεύτηκε η Δήμητρα Αλεξανδράκη

Η Δήμητρα Αλεξανδράκη αποκάλυψε live πως έχει παντρευτεί. Ηταν...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Θανάσης Κουρλαμπάς: Αυτή είναι η γλυκύτατη σύζυγός του

Ο Θανάσης Κουρλαμπάς είναι από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς...