Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Η Πασχαλίδου στο σανίδι

Από τον Πόντο στο Gothenburg! H αυτοβιογραφική «Οδύσσεια της Αλεξάνδρας» κατακτά το θεατρικό κοινό της Σουηδίας με πρωταγωνίστρια την ίδια

Από τον Πόντο στο Gothenburg! H αυτοβιογραφική «Οδύσσεια της Αλεξάνδρας» κατακτά το θεατρικό κοινό της Σουηδίας με πρωταγωνίστρια την ίδια

Μετά τη δημοσιογραφία, τη συγγραφή βιβλίων και την παρουσίαση τηλεοπτικών εκπομπών, η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου (κολλητή φιλενάδα της Ελενας Παπαρίζου) κατακτά τώρα και το θεατρικό σανίδι, φέρνοντας εις πέρας ακόμη μια επαγγελματική πρόκληση.

Από τον ΗΛΙΑ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑ

Την περασμένη Παρασκευή έκανε πρεμιέρα στο Εθνικό Θέατρο Gothenburg παρουσιάζοντας για πρώτη φορά στο σουηδικό κοινό ένα θεατρικό έργο που έγραψε η ίδια με τίτλο «Η Οδύσσεια της Αλεξάνδρας». Πρόκειται για μια παράσταση με 25μελή θίασο, που αναφέρεται στην πολλαπλή κρίση της Ευρώπης, εστιάζοντας όμως κυρίως στην Ελλάδα, ενώ μέσα από αυτήν αποκαλύπτεται και η προσωπική ιστορία της Αλεξάνδρας από τα φτωχικά παιδικά χρόνια της στην Κοκκινιά του Κιλκίς ως τη Σουηδία, όπου ζει σήμερα έχοντας διαγράψει μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία.

Χορεύοντας κότσαρι

Το έργο έχει έντονο ποντιακό άρωμα, αφού η Αλεξάνδρα -ως γνωστόν- έλκει την καταγωγή της από τον Πόντο. Σύμφωνα με πληροφορίες από την ιστοσελίδα www.pontosnews.gr, η ελληνικής καταγωγής δημοσιογράφος και συγγραφέας δίδαξε τους συνεργάτες της να χορεύουν τον παραδοσιακό ποντιακό χορό κότσαρι για τις ανάγκες του θεατρικού έργου.

Σε κάποιες σκηνές, μάλιστα, η Αλεξάνδρα είναι ντυμένη με παραδοσιακή ποντιακή φορεσιά και μιλάει για τους παππούδες της από τον Καύκασο και την Τραπεζούντα, τα ποντιακά τραγούδια που έλεγαν, αλλά και για την ιστορία της οικογένειάς της γενικότερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Πασχαλίδου ασχολείται με την ηθοποιία. Πριν από 10 χρόνια η ελληνικής καταγωγής παρουσιάστρια και συγγραφέας είχε πάρει μέρος στην κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος του Στιγκ Λάρσον «Το κορίτσι με το τατουάζ», δίνοντας σάρκα και οστά στον χαρακτήρα μιας ρεπόρτερ. Ο ρόλος δεν ήταν φυσικά κόντρα, αλλά η ίδια είχε δείξει ότι διαθέτει ικανότητες και στην υποκριτική.

Φαίνεται όμως ότι το καλλιτεχνικό μικρόβιο υπάρχει γενικότερα στην οικογένεια της Πασχαλίδου, αφού με την τέχνη της υποκριτικής ασχολείται κατά διαστήματα και η μητέρα της Χρυσούλα Δαμιανίδου. Οπως είχε αποκαλύψει η Αλεξάνδρα σε συνέντευξή της τον Μάρτιο του 2016, η 70χρονη σήμερα μαμά της υποδυόταν μια νησιώτισσα γιαγιά στο μιούζικαλ «Mamma Mia!», το οποίο παιζόταν με μεγάλη επιτυχία πέρυσι κάθε βράδυ στην ελληνική ταβέρνα του ιδρυτή του θρυλικού συγκροτήματος των ABBA Bjorn Ulvaeus στη Στοκχόλμη.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...