Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Eραστές βορείων προαστείων

Γυναίκες με υψηλό εισόδημα ψάχνουν «τούρμπο» ερωτικό σύντροφο για super sex

Γυναίκες με υψηλό εισόδημα ψάχνουν «τούρμπο» ερωτικό σύντροφο για super sex

Ανατροπές στην ερωτική συμπεριφορά των Ελληνίδων φέρνει η παρατεταμένη shutterstock 514793320οικονομική κρίση, καθώς νέα έρευνα από το Ανδρολογικό Ινστιτούτο δείχνει ότι αυτό που θέλουν οι γυναίκες είναι κυρίως ασφάλεια και πίστη από τον σύντροφό τους, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τους γυμνασμένους κοιλιακούς!

Ειδικά οι γυναίκες των δυτικών προαστίων Αττικής αποζητούν καλό εραστή σε ποσοστό μόλις 20%, σε αντίθεση με εκείνες (άνω του 50%) στα βόρεια προάστια που ψάχνουν για «αξέχαστο» κρεβάτι!

Η έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, ανήμερα του αγίου Βαλεντίνου, αφορά τα αποτελέσματα της μακροχρόνιας μελέτης του ινστιτούτου για τις προτιμήσεις και τις επιλογές των σημερινών Ελληνίδων αναφορικά με την ερωτική ζωή τους.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε τρεις φάσεις (2008, 2013 και 2016) σε δείγμα 600 γυναικών ηλικίας από 25 έως 45 χρόνων, μέσης και ανώτερης μόρφωσης. Στο δείγμα επιλέχτηκαν γυναίκες από τα δυτικά και τα βόρεια προάστια με μηνιαία εισοδήματα έως 1.000 ευρώ και άνω των 2.000 ευρώ, αντίστοιχα.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο ρομαντισμός έχει δώσει τη θέση του στον ρεαλισμό ως κριτήριο επιλογής συντρόφου. Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι οι γυναίκες με χαμηλότερα εισοδήματα αναζητούν κυρίως την ασφάλεια, ενώ δηλώνουν σε ποσοστό μόλις λίγο πάνω από 20% ότι τις ενδιαφέρει η καλή σεξουαλική ζωή.

Αντίθετα, οι γυναίκες των βορείων προαστίων, με τα υψηλότερα εισοδήματα, εξακολουθούν σε ποσοστό άνω του 50% να θεωρούν την καλή ερωτική ζωή βασικό συστατικό της σχέσης τους. Ωστόσο, ακόμη κι αυτές έχουν επηρεαστεί από τη γενικευμένη ανασφάλεια και θέλουν ο σύντροφός τους να τις κάνει να αισθάνονται ασφαλείς.

«Τα βασικά ένστικτα»

dsfsdf 2

«Τα κριτήρια επιλογής ερωτικών συντρόφων δεν είναι αυτά του Βαλεντίνου, όπου το ροζ και το κόκκινο κρύβουν τα βασικά ένστικτα επιλογής και επιβίωσης» σχολιάζει ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης και προσθέτει:
«Η ανώμαλη προσγείωση στην πραγματική οικονομία έκανε τις γυναίκες να σκεφτούν πως οι πρίγκιπες δεν υπάρχουν στα σούπερ μάρκετ και πως ασφαλής επιλογή είναι η σιγουριά, η εμπιστοσύνη και η αμοιβαία εκτίμηση, βάζοντας στο χρονοντούλαπο τον έρωτα, που συνήθως δεν γεμίζει τα άδεια στομάχια».

Το σαδομαζοχιστικό sex καταπολεμά το στρες!

fdfs

Το σεξ αλά «50 αποχρώσεις του Γκρι» μπορεί να φαντάζει ταμπού, ωστόσο κάνει καλό σε ψυχή και σώμα. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν ειδικοί, οι οποίοι -επικαλούμενοι παλιότερες σχετικές έρευνες- τεκμηριώνουν τα διάφορα οφέλη του σαδομαζοχιστικού σεξ, όπως αυτό της καταπολέμησης του στρες.
Ερευνα του 2009 έδειξε ότι τόσο οι «αφέντες» όσο και οι «σκλάβοι» έχουν συστηματικά χαμηλότερα επίπεδα κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, στον οργανισμό τους έπειτα από τέτοια σεξουαλική δραστηριότητα. Επιπλέον, σύμφωνα με τη δρα Σάντρα Λα Μοργκέζ από τη Νέα Υόρκη, ειδικό σε θέματα σεξ, αυτού του είδους η επαφή μπορεί να προκαλέσει αίσθηση ευεξίας, επειδή η δραστηριότητα ενεργοποιεί το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπου, δηλαδή το δέρμα, το οποίο επηρεάζει έντονα τον εγκέφαλο.

Κακοποίηση

Ερευνα του 2013 έδειξε ότι οι συμμετέχοντες σε σαδομαζοχιστικό σεξ είναι λιγότερο νευρωτικοί, πιο εξωστρεφείς και επηρεάζονται λιγότερο από την απόρριψη. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι ήταν πιο επίμονοι.

Συνήθως το σαδομαζοχιστικό σεξ συνδέεται με κακοποίηση, ωστόσο οι ψυχολόγοι και οι ψυχοθεραπευτές επισημαίνουν ότι δεν είναι αυτός ο κανόνας. «Υπάρχουν άνθρωποι που συμμετέχουν σε τέτοιες σεξουαλικές επαφές και έχουν δεχθεί επίθεση ή έχουν τραυματιστεί ψυχολογικά στο παρελθόν; Ε, με τον ίδιο τρόπο υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν πιο ήπιου τύπου σεξ και έχουν τραυματιστεί σεξουαλικά στο παρελθόν. Είναι εξίσου “επιζήσαντες” με αυτούς της κοινότητας της διαστροφής» εξηγεί ο Κάρι Κούπερ, σεξολόγος από τη Νέα Υόρκη.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...