Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πέννες με πέστο βασιλικού από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν γίνει ήδη 41 καταγγελίες για ενδοσχολική βία...

Σοβαρές αλλαγές στα σχολεία, που θα οδηγήσουν στην ισχυροποίηση...

Αποτύπωμα στη σκανδάλη της καραμπίνας δείχνει ότι ο 36χρονος σκότωσε τη...

Επιβεβαιώθηκε η δολοφονία της 63χρονης γυναίκας από τον ίδιο...

Βροχή οι καταγγελίες γυναικών στην Κρήτη για ενδοοικογενειακή βία

Διαδέχονται η μία την άλλη οι καταγγελίες γυναικών στην...

Δολοφονία μέσα στο αεροδρόμιο

Κουάλα Λουμπούρ: Γυναίκα, πιθανότατα πράκτορας της Βόρειας Κορέας, δηλητηρίασε με εμποτισμένο ύφασμα (!) τον ετεροθαλή αδελφό του Κιμ Γιονγκ Ουν

 Κουάλα Λουμπούρ: Γυναίκα, πιθανότατα πράκτορας της Βόρειας Κορέας, δηλητηρίασε με εμποτισμένο ύφασμα (!) τον ετεροθαλή αδελφό του Κιμ Γιονγκ Ουν

Εμποτισμένο με δηλητήριο ύφασμα στα επιδέξια χέρια γυναίκας που εικάζεται ότι ήταν πράκτορας της Βόρειας Κορέας φέρεται ότι προκάλεσε τον θάνατο του ετεροθαλούς αδελφού του Κιμ Γιονγκ Ουν, ενώ βρισκόταν στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, στη Μαλαισία.

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ σύμφωνα την αστυνομία ένιωσε κάψιμο στα μάτια και ζήτησε βοήθεια. Μεταφέρρθηκε στην κλινική του αεροδρομίου απ’ όπου ετοιμαζόταν να ταξιδέψει στο Μακάου, αλλά ήταν ήδη αργά. Τα μαλαισιανά μέσα έκαναν από την πρώτη στιγμή λόγο για δάκτυλο της Βόρειας Κορέας στην επίθεση.

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ ήταν ο μεγαλύτερος γιος του πρώην ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ, εξώγαμος καρπός της σχέσης του με μια ηθοποιό. Ο πατέρας του αρχικά προσπάθησε να κρατήσει κρυφή την ύπαρξή του από τον δικό του πατέρα, τον Κιμ Ιλ Σανγκ, που δεν ενέκρινε τη σχέση του με την ηθοποιό.

Παρ’ όλα αυτά ο Γιονγκ Ναμ φοίτησε σε καλό πανεπιστήμιο, έκανε το στρατιωτικό του και πήρε κι ένα καλό πόστο στο υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας, ενώ συνόδευε τον πατέρα του και σε ταξίδια στο εξωτερικό. Το 2001 ωστόσο συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Τόκιο με δύο γυναίκες κι ένα αγοράκι 4 ετών, που το δήλωσε ως γιο του, επειδή είχε πλαστό διαβατήριο που τον εμφάνιζε με ψεύτικο κινεζικό όνομα. Κρατήθηκε για τρεις μέρες και στις ανακρίσεις είπε ότι στόχος του ήταν να πάει στην Disneyland του Τόκιο.

Σύμφωνα με φήμες, ο Γιονγκ Ναμ ταξίδευε συχνά κρυφά στο Τόκιο, όπου ήταν θαμώνας της περιοχής με τα κόκκινα φανάρια. Υστερα από αυτό το περιστατικό εξορίστηκε στο Μακάου και ο ντροπιασμένος πατέρας του τον ξέγραψε από τα σχέδια διαδοχής.

Η δήλωση

Μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ, τον Δεκέμβριο του 2011, με το που ανέλαβε ο μικρότερος ετεροθαλής αδελφός του, ο Κιμ Γιονγκ Ναμ τοποθετήθηκε με άκρως αρνητικό τρόπο. Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε το καθεστώς «αστείο για τον έξω κόσμο» και δήλωσε την αντίθεσή του στην κληρονομική διαδοχή στην εξουσία. Αυτή η δήλωσή του μπορεί να αποτέλεσε και το συμβόλαιο θανάτου του. Αν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο, τότε θα είναι η υψηλότερου προφίλ δολοφονία με εντολή της Πιονγιάνγκ μετά την εντολή από τον Κιμ Γιονγκ Ουν για τη σύλληψη και την εκτέλεση του θείου του και στενού συμβούλου του Γιανγκ Σονγκθαέκ, τον Δεκέμβριο του 2013.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...