Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Τα 287 γονίδια πίσω από την ανδρική φαλάκρα!

Τον δρόμο για τη δημιουργία τεστ που θα μπορεί να προβλέψει αν ένας άνδρας εμφανίσει φαλάκρα έπειτα από λίγα χρόνια ανοίγει ανακάλυψη επιστημόνων

Τον δρόμο για τη δημιουργία τεστ που θα μπορεί να προβλέψει αν ένας άνδρας εμφανίσει φαλάκρα έπειτα από λίγα χρόνια ανοίγει ανακάλυψη επιστημόνων, δημιουργώντας ταυτόχρονα ελπίδες για τη δημιουργία φαρμακευτικής αγωγής για την αντιμετώπισή της.

Πρόκειται για επιτυχία ερευνητών του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, οι οποίοι κατάφεραν να εντοπίσουν 287 γενετικές διαφορές στους άνδρες που χάνουν τα μαλλιά τους σε σχέση με τους υπολοίπους.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «PLOS Genetics», βασίστηκε κυρίως στην ανάλυση του DNA 52.000 ανδρών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 80% των περιπτώσεων ανδρικής φαλάκρας οφείλεται στα γονίδια που κληρονομεί κανείς. Ωστόσο δεν είναι ο πατέρας που τα κληροδοτεί στους γιους του αλλά η μητέρα, καθώς τα γονίδια αυτά βρίσκονται πάνω στο χρωμόσωμα Χ, το οποίο προέρχεται από τις μητέρες.

Ειδικότερα, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι μια σειρά συγκεκριμένων γονιδίων συνδέεται με τις ορμόνες των ανδρών, όπως τα ανδρογόνα, οι οποίες παίζουν ρόλο στην ανάπτυξη των μαλλιών.

Συγκρίνοντας το DNA ανδρών με φαλάκρα με εκείνο άλλων που δεν είχαν χάσει τα μαλλιά τους, εντόπισαν 287 γονίδια τα οποία συνδέονται με τη φαλάκρα.

Ευκαιρία

Οπως αναφέρεται στην έρευνα, η ανακάλυψη δίνει την ευκαιρία στους επιστήμονες να αναπτύξουν μελλοντικά φάρμακα εναντίον της φαλάκρας, τα οποία θα στοχεύουν τα γονίδια που συνδέονται με αυτή.
Επίσης, ανοίγει τον δρόμο για τη δημιουργία διαγνωστικού τεστ, το οποίο θα αναζητεί την πιθανή παρουσία των συγκεκριμένων γονιδίων στους νεαρούς άνδρες, για να προβλεφθεί ποιοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν φαλάκρα. Ετσι οι γιατροί θα μπορούν να επέμβουν εγκαίρως, ώστε να αποφευχθεί η εμφάνισή της.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...