Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Παύλος Κυριάκης: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας chef παίζει μεγάλη… μπάλα στην Κρήτη

Όταν ο Μύρων και η Έλενα Τουπογιάννη κατέληξαν στο...

Η θρυλική Καίτη Γκρέυ πήρε εξιτήριο έπειτα από έναν μήνα στην Εντατική

Εξιτήριο για το σπίτι της, έπειτα από σχεδόν έναν...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 19 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣ: Παρόλο που δεν θα λύσετε οριστικά κάποια σημαντικά...

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Σύννεφα και οργή

Η αλαζονεία του Βενιζέλου εξαγριώνει γαλάζια στελέχη.

Μόνο ανέφελη δεν προμηνύεται η συγκατοίκηση του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου στην εξουσία, καθώς ήδη καταγράφεται η πρώτη δυσαρέσκεια για τον αλαζονικό τρόπο με τον οποίο κινείται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός των Εξωτερικών.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο της νέας κυβέρνησης, ενώ είθισται να παίρνει τον λόγο μόνο ο πρωθυπουργός, ο κ. Βενιζέλος έκανε τη… διαφορά και άναψε το κουμπί του μικροφώνου που είχε μπροστά του, βγάζοντας λόγο στους υπουργούς και θέτοντας τους βασικούς στόχους της νέας κυβέρνησης, σαν να ήταν αυτός στο τιμόνι της χώρας.

Παράλληλα στη λεωφόρο Συγγρού έχουν φθάσει και τα πρώτα μηνύματα δυσαρέσκειας από την εκλογική βάση της Νέας Δημοκρατίας για την ιδιότυπη μοιρασιά της εξουσίας με το κόμμα που από το 1974 μέχρι πρότινος τους χώριζε άβυσσος. Τα παράπονα αυτά αναμένεται να πολλαπλασιαστούν σήμερα και αύριο από τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος που μετέχουν στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας (ξεκίνησε χθες στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβο Ντο στο Φάληρο και ολοκληρώνεται την Κυριακή).

«Μας χωρίζουν πολλά με το ΠΑΣΟΚ» λένε χαρακτηριστικά τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Ανατρέχοντας στη μεταπολιτευτική εξουσία, θα βρει κανείς μνημειώδεις συγκρούσεις μεταξύ των ηγετών της φιλελεύθερης και της σοσιαλιστικής παράταξης, τόσο εντός όσο και εκτός Κοινοβουλίου. Στον αντίποδα, από το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύουν ότι όλα αυτά έχουν καταλαγιάσει μέχρι ενός σημείου και τα «μαχαίρια» έχουν μπει στα θηκάρια μπροστά στην αντιμετώπιση της πρωτοφανούς οικονομικής ύφεσης. Οχι όμως από όλους…

Ο κ. Σαμαράς έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων για τη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ τόσο από ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας όσο και από «γαλάζιους» υπουργούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας διόλου ευκαταφρόνητος αριθμός μελών της κυβέρνησης έχει διατυπώσει στον πρωθυπουργό την άποψη ότι παίρνει μεγάλο ρίσκο με το πείραμα που έχει θέσει σε εφαρμογή εδώ και περίπου μία εβδομάδα, καθώς κάποιοι από τους προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ υπουργούς μέχρι πρότινος έβριζαν τη «γαλάζια» παράταξη αλλά και τον ίδιο τον κ. Σαμαρά!

Για παράδειγμα, η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Αμύνης Φώφη Γεννηματά μέχρι και πριν από λίγες ημέρες εξαπέλυε στα μέσα ενημέρωσης μύδρους κατά της Νέας Δημοκρατίας. Ο νυν υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε ακούσει τα μύρια όσα από τη Ν.Δ. όταν αποκάλυπτε ότι δεν είχε διαβάσει το μνημόνιο γιατί… «είχε άλλες δουλειές», ενώ η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου έγραψε ιστορία ως «υφυπουργός της φωτοτυπίας» επί υπουργίας Αννας Διαμαντοπούλου.  

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...