Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ο σκελετός στο πηγάδι και ο άφαντος τουρίστας

Το μακάβριο εύρημα στα Μάλια και η προ έντεκα ετών εξαφάνιση του Βρετανού τουρίστα Στίβεν Κουκ

Ενας ανθρώπινος σκελετός μέσα σε πηγάδι με λασπόνερα, η εξαφάνιση ενός νεαρού αλλοδαπού πριν από 11 χρόνια και μια φωτογραφική μηχανή περασμένης δεκαετίας συνθέτουν το αστυνομικό θρίλερ που βρίσκεται από χθες σε εξέλιξη στα Μάλια της Κρήτης. Από την πρώτη στιγμή το μακάβριο εύρημα «κάρφωσε» στο μυαλό των Αρχών και των κατοίκων το ερώτημα εάν πρόκειται για τον Βρετανό Στίβεν Κουκ, που εξαφανίστηκε από την ίδια περιοχή το 2005!

ΑΠΟ ΤΗ
ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

Ολα ξεκίνησαν στις 10 χθες το πρωί, όταν ο ιδιοκτήτης του χωραφιού όπου βρίσκεται το πηγάδι πήγε μαζί με συνεργείο καθαρισμού για να κάνουν εργασίες στον χώρο, δίπλα στο νεκροταφείο της περιοχής. Οταν σήκωσαν τα ξύλα, με τα οποία ήταν καλυμμένο το πηγάδι, αντίκρισαν εμβρόντητοι τα οστά!

gartrsdfsdfΑμέσως ειδοποίησαν την Αστυνομία και στο σημείο έφτασαν οι ειδικοί της Σήμανσης και αστυνομικοί του Τμήματος Χερσονήσου, που προσπαθούν να φτάσουν στη λύση του μυστηρίου μαζί με την ιατροδικαστή. Οπως διαπιστώθηκε από την αυτοψία, δίπλα στον σκελετό υπήρχαν μια ζώνη και μια φωτογραφική μηχανή.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, όλα τα ευρήματα ήταν βουτηγμένα στη λάσπη στον πυθμένα του πηγαδιού, ενώ στον χώρο θα γίνει σήμερα νέα έρευνα. Οι πρώτες εκτιμήσεις των ειδικών κάνουν λόγο για νεαρό άνδρα, ενώ η ιατροδικαστής δεν βλέπει σημάδια εγκληματικής ενέργειας. Περισσότερα στοιχεία θα προκύψουν όταν εξεταστεί διεξοδικά στα εργαστήρια και το περιεχόμενο τριών τσουβαλιών με ευρήματα, που συλλέχθηκαν από το σημείο.

Η φωτογραφική μηχανή

Οι αστυνομικοί εστιάζουν, μεταξύ άλλων, στη φωτογραφική μηχανή που βρέθηκε δίπλα στον σκελετό. Το στοιχείο αυτό θα επιδιώξουν να αξιοποιήσουν, αποστέλλοντας τη μηχανή σε εξειδικευμένο εργαστήριο.

Για την υπόθεση έχει δείξει ενδιαφέρον και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., γι’ αυτό στο σημείο πήγε και ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης, καθώς γίνονται συνειρμοί που συνδέουν τον νεκρό με τον εδώ και πάνω από 11 χρόνια αγνοούμενο Στίβεν Κουκ. Ωστόσο, σε αυτή τη φάση δεν μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα αν πρόκειται για τον 20χρονο (τότε) Βρετανό από το Σάντμπαχ, ο οποίος είχε εξαφανιστεί ξημερώματα της 1ης Σεπτεμβρίου του 2005, καθώς θα γίνει διασταύρωση του DNA με αυτό των συγγενών του αγνοουμένου.

Ο Κουκ και οι συμφοιτητές του είχαν βγει για την πρώτη βόλτα τους στα Μάλια. Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα ξημερώματα ο νεαρός πήρε τον δρόμο της επιστροφής για το δωμάτιό του, καθώς ήταν κουρασμένος και ζαλισμένος, και έκτοτε τα ίχνη του χάθηκαν.

Αμοιβή 7.000 € από τους οικείους του για πληροφορίες

Το ποσό των 7.000 ευρώ ανακοίνωσε προ ημερών ότι προσφέρει ως αμοιβή η οικογένεια του Βρετανού Στίβεν Κουκ, ο οποίος εξαφανίστηκε μυστηριωδώς την 1η Σεπτεμβρίου του 2005 από τα Μάλια, όπου είχε πάει για διακοπές με φίλους του.

Αν και έχουν περάσει 11 ολόκληρα χρόνια χωρίς ο Βρετανός να έχει δώσει σημεία ζωής, οι δικοί του άνθρωποι ελπίζουν σε ένα θαύμα, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να είναι ακόμη ζωντανός και ότι θα τον σφίξουν ξανά στην αγκαλιά τους. Γι’ αυτό απηύθυναν νέα έκκληση προς όλους όσοι γνωρίζουν το παραμικρό για την τύχη του να επικοινωνήσουν μαζί τους ή με τις αστυνομικές Αρχές, προσφέροντας την αμοιβή.

Σε δηλώσεις του ο αδελφός του αγνοουμένου, Κρις, ανέφερε πως η οικογένειά του πιστεύει την εκδοχή ότι ο άνθρωπός τους ζει ακόμα, αφού μετά την εξαφάνισή του υπήρξαν πληροφορίες για κάποιο άτομο που κινούνταν στην περιοχή και φαινόταν σαν να έχει πάθει αμνησία. «Μέχρι τώρα δεν έχουν βρεθεί το πτώμα του ούτε τα ρούχα του» λέει η οικογένεια Κουκ.

Τον Βρετανό είχε δει τελευταία φορά ο ιδιοκτήτης ενός μπαρ της περιοχής. Σύμφωνα με μάρτυρες, ο Στίβεν ζητούσε πληροφορίες για το πώς θα επιστρέψει στο ξενοδοχείο του. Οι έρευνες των ελληνικών Αρχών όλα αυτά τα χρόνια δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....