Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Δεν «περνάνε» πια τα δισ. του Σώρρα!

Η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου πρότεινε την αναίρεση της απόφασης του 2013, που θεωρούσε το ποσό «υπαρκτό»

Με κατάσχεση ή και ποινική δίωξη απειλούνται αυτοί για τους οποίους θα αποδειχθεί από ενδελεχή φορολογικό έλεγχο ότι αποφεύγουν δόλια να πληρώσουν τα οφειλόμενα στην Εφορία, στέλνοντας «εξώδικα Σώρρα» και ζητώντας συμψηφισμό!

Στον Αρειο Πάγο συζητήθηκε χθες, υπό την προεδρία της Βασιλικής Θάνου, η αναίρεση κατά της απόφασης που είχε «δικαιώσει» τον Αρτέμη Σώρρα και την οποία η αντιεισαγγελέας του δικαστηρίου Ευσταθία Σπυροπούλου χαρακτήρισε «χωρίς ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία».

Την εισήγησή της, που ανοίγει ουσιαστικά τον δρόμο για να «εξαφανιστούν» τα 600 δισεκατομμύρια του επικεφαλής της Ελλήνων Συνελεύσεως, είναι πιθανό να ακολουθήσει το Ανώτατο Δικαστήριο, όταν συνεδριάσει σε πλήρη Ολομέλεια. Στη συζήτηση που έγινε, με απόντες τον Αρτέμη Σώρρα, τους δικηγόρους του αλλά και τους υποστηρικτές του, η αντιεισαγγελέας εισηγήθηκε ότι πρέπει να ανατραπεί η απόφαση που εκδόθηκε το 2013 από το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, στην οποία υπήρξε η παραδοχή ότι τα 600 δισ. δολάρια που διατείνεται ότι διαθέτει ο Σώρρας είναι υπαρκτά και σε τίτλους ομολόγων.

Οι ισχυρισμοί του

Η υπόθεση είχε ξεκινήσει έπειτα από αναφορά του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Αδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος είχε καταγγείλει τον Αρτέμη Σώρρα για διασπορά ψευδών ειδήσεων, όμως το δικαστήριο είχε αθωώσει τον ίδιο και έναν συνεργάτη του.

Η συγκεκριμένη απόφαση υπέρ του Σώρρα αποτέλεσε τη βάση των ισχυρισμών του, ο οποίος, αφού ίδρυσε την Ελλήνων Συνέλευσιν, έπεισε χιλιάδες πολίτες ότι με τα ομόλογα αυτά μπορούν οι ίδιοι αλλά και το κράτος να σβήσουν ιδιωτικό και κρατικό χρέος.

Η ανατροπή της απόφασης θα σημάνει αυτόματα και την έναρξη του φορολογικού ελέγχου, ο οποίος είναι μονόδρομος. Κι αυτό γιατί μεταξύ αυτών που έστειλαν «εξώδικα Σώρρα» δεν βρίσκονται μόνο μικροοφειλέτες, που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, αλλά και οφειλέτες εκατομμυρίων, οι οποίοι χρησιμοποιούν αυτό το τέχνασμα για να αποφύγουν την πληρωμή των οφειλομένων!

Ηδη οι φορολογικές Αρχές έχουν θέσει υπό έλεγχο την περίπτωση γνωστού προμηθευτή ΜΜΕ, που είχε εμπλακεί με τηλεοπτικό σταθμό και ζήτησε από μεγάλη τράπεζα να συμψηφίσει τις οφειλές του με «ομόλογα Σώρρα»! Το ίδιο έπραξαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις μεγάλες επιχειρήσεις, που χρωστούν συνολικά 22.500.000 ευρώ στην Εφορία! Συγκεκριμένα, πρόκειται για ναυτιλιακή, η οποία φέρεται ότι χρωστά 19.500.000 ευρώ, αλυσίδα οπτικών ειδών, που οφείλει 2.500.000 ευρώ και αλυσίδα εστίασης με χρέος 1.000.000 ευρώ.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...