«Εμφάνιση» των μαμούθ σε 2 χρόνια!

Ετοιμος να επαναφέρει στη ζωή το μαλλιαρό μαμούθ μέσα στα επόμενα δύο χρόνια δηλώνει ο καθηγητής του Χάρβαρντ Τζορτζ Τσερτς

Ετοιμος να επαναφέρει στη ζωή το μαλλιαρό μαμούθ μέσα στα επόμενα δύο χρόνια δηλώνει ο καθηγητής του Χάρβαρντ Τζορτζ Τσερτς.

Από το 2015 εργάζεται ανελλιπώς με την επιστημονική ομάδα του, με στόχο να δημιουργήσουν ένα έμβρυο που θα είναι υβρίδιο μαμούθ και ελέφαντα, αλλά θα έχει τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του μαλλιαρού μαμούθ.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο πιο κοντινός συγγενής των μαμούθ είναι ο ασιατικός ελέφαντας. Για αυτό ο Τσερτς χρησιμοποίησε DNA που έλαβε από μαμούθ τα οποία παγιδεύτηκαν στον παγετώνα της Αρκτικής, για να εντοπίσει τα γονίδια που το κάνουν να διαφέρει από τους σημερινούς ελέφαντες. Τέτοια γονίδια, για παράδειγμα, είναι αυτά που ευθύνονται για το πλούσιο τρίχωμα, το μέγεθος των αυτιών και για την ιδιότητα του αίματος να μην παγώνει στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Γονίδια στο DNA

Στη συνέχεια, η ερευνητική ομάδα του καθηγητή άρχισε να αντικαθιστά γονίδια στο DNA ελέφαντα με γονίδια από μαμούθ. Τα πειράματα στο εργαστήριο έδειξαν ότι τα κύτταρα που δημιουργούνταν από τη συγχώνευση των δύο DNA λειτουργούσαν κανονικά.
Τώρα οι ερευνητές θέλουν να θέσουν σε εφαρμογή το φιλόδοξο σχέδιο να δημιουργήσουν έμβρυο που θα περιέχει ως βάση DNA ελέφαντα, αλλά σε αυτό θα έχουν τοποθετηθεί όλα τα γονίδια των μαμούθ που τους δίνουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα κάνουν να ξεχωρίζουν από τους ελέφαντες. To τελικό έμβρυο δεν πρόκειται να τοποθετηθεί σε κάποιον θηλυκό ελέφαντα, αλλά θα χρησιμοποιηθεί τεχνητή μήτρα. «Η διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε δύο χρόνια» δήλωσε ο καθηγητής.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ