Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

«Εξυπνη» αντισύλληψη

Εφαρμογή για smartphones χρησιμοποιεί τη θερμοκρασία του γυναικείου σώματος για να προβλέψει τις γόνιμες μέρες

Η πρώτη εφαρμογή αντισύλληψης είναι εδώ και υπόσχεται αποτελεσματικότητα ίδια με αυτή του προφυλακτικού.

Το app Natural Cycles, που πήρε το πράσινο φως από τους ειδικούς, βασίζεται στη θερμοκρασία του σώματος για να καταγράφει τον γυναικείο κύκλο αλλά και σ’ έναν αλγόριθμο για τη δημιουργία ημερολογίου, στο οποίο θα επισημαίνονται οι γόνιμες μέρες. Κλινική έρευνα (έγινε σε 4.000 γυναίκες το 2016) απέδειξε την αποτελεσματικότητά του.

Τώρα ο γερμανικός φορέας Tuv Sud τής αναγνώρισε το στάτους της ιατρικής συσκευής, κατηγορία στην οποία εντάσσονται επίσης οι βελόνες που χρησιμοποιούνται στον βελονισμό αλλά και τα σακουλάκια όπου φυλάσσεται το αίμα.

Κλινικά δοκιμασμένη εναλλακτική

Η εφαρμογή εκτιμάται ότι είναι το πρώτο λογισμικό του είδους που εξασφαλίζει πιστοποιητικό αντισύλληψης αντίστοιχο με τα προφυλακτικά, το αντισυλληπτικό χάπι και τα μέσα ενδομήτριας αντισύλληψης.

«Οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο ενδιαφέρονται να διερευνήσουν αποτελεσματικές μη ορμονικές και μη επεμβατικές μορφές αντισύλληψης. Τώρα έχουν μια νέα, κλινικά δοκιμασμένη και εγκεκριμένη εναλλακτική» δηλώνει η δρ Elina Berglund, που δημιούργησε αυτήν την εφαρμογή μαζί με τον σύζυγό της, τον επίσης γιατρό δρα Raoul Scherwitzl.

Το Natural Cycles χρησιμοποιεί τη θερμοκρασία του σώματος της γυναίκας για να προβλέψει τις μέρες του μήνα κατά τις οποίες είναι πιο γόνιμη. Σε αυτές τις «κόκκινες» μέρες η εφαρμογή συστήνει στο ζευγάρι τη χρήση προφυλακτικού για να μειωθούν οι πιθανότητες εγκυμοσύνης. Τις μέρες που οδηγούν στην ωορρηξία το κορμί της γυναίκας είναι πλημμυρισμένο από οιστρογόνα, τα οποία ρίχνουν τη θερμοκρασία του σώματος σε σύγκριση μ’ εκείνη που καταγράφεται στο μετά την ωορρηξία στάδιο. Στο τελευταίο η ορμόνη προγεστερόνη ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος. Οι δύο φάσεις έχουν ως όριο την ημέρα της ωορρηξίας, όταν η γυναίκα είναι στα πιο γόνιμά της, οπότε η θερμοκρασία του σώματός της αυξάνεται από 0,2 έως 0,45 βαθμούς Κελσίου.

«Το Natural Cycles επιτρέπει στις γυναίκες να κατανοήσουν καλύτερα το σώμα τους, ώστε να κάνουν τις επιλογές που είναι σωστές για τις ίδιες» καταλήγει η δρ Elina Berglund.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...