Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Μίλησε η ψυχή της ΑΕΚ, πεντάστερος Παναθηναϊκός

Η «Ενωση» 1-0 τον Ολυμπιακό! Ο ΠΑΟΚ ξέσπασε με ηγέτη πάλι τον Πρίγιοβιτς

Επιμέλεια
Γιώργος Σηφάκης 
Χάρης Δάντσης

Η ΑΕΚ έχει πάρει τον «αέρα» του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, κερδίζοντάς τον για τρίτη συνεχόμενη φορά. Αυτήν τη φορά με 1-0, παρουσία περίπου 35.000 φίλων της, για την 21η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

frefwqerffΤο πάθος και η ψυχή των παικτών του Μανόλο Χιμένεθ και το τέρμα από εκτέλεση φάουλ του Αϊντάρεβιτς (κόντραρε στον Ντα Κόστα και άλλαξε η πορεία της μπάλας) έκριναν το παιχνίδι, που δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας. Αντιθέτως, δεν έλειψαν τα νεύρα, οι εντάσεις (έξι κάρτες στο πρώτο ημίχρονο, εκ των οποίων οι τέσσερις για λογαριασμό των «ερυθρολεύκων»), οι διαμαρτυρίες για τη διαιτησία και οι… αποβολές (Μοντεστό, Θεοδωρίδης από τον πάγκο και Μποτία δίκαια, με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 75ο λεπτό). 

Οι Πειραιώτες «φωνάζουν» κυρίως για πέναλτι σε κράτημα του Λαμπρόπουλου στον Μποτία στο 50΄, αλλά από τη στιγμή που δεν έκαναν κάποια άλλη αξιόλογη φάση στην αναμέτρηση δεν μπορούν να ζητήσουν τίποτα παραπάνω από αυτή. Ο μόνος που στάθηκε στο ύψος του από πλευράς πρωταθλητών ήταν ο Λεάλι, με δύο εξαιρετικές επεμβάσεις σε φάσεις του Αραούχο (30΄ ξεκινώντας από θέση οφσάιντ και 65΄). Βέβαια, ο ρέφερι κάλλιστα θα μπορούσε να είχε αποβάλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Ντα Κόστα στο 65΄.

 Τον σκόρπισε στους «πέντε ανέμους»
Ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός (5-0) στην Τρίπολη κάνοντας τον Αστέρα να δει… αστεράκια. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη πέτυχε τέσσερα γκολ (7′ Κλωναρίδης, 9′ Μπεργκ, 30′ Μολέδο, 39′ Εμποκού) στο πρώτο ημίχρονο, κάτι που είχε να κάνει από το 1994 και το 4-1 επί του Ιωνικού, ενώ το… κερασάκι έβαλε ο Μπουμάλ με τέρμα που σημείωσε στο 83′. Εκτός από γκολ ο Εμποκού είχε και δύο ασίστ, ωστόσο αποχώρησε από την αναμέτρηση με πρόβλημα τραυματισμού. Με την προχθεσινή νίκη του το «Τριφύλλι» έφτασε τα δώδεκα γκολ με μηδέν παθητικό σε τρία ματς σε όλες τις διοργανώσεις κόντρα στους Αρκάδες, ενώ ταυτόχρονα διεύρυνε το αήττητο σερί του στα 11 παιχνίδια.

Στο μεταξύ, η διοίκηση του Αστέρα τίμησε τον Δημήτρη Κουρμπέλη, που επέστρεψε στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» ως αντίπαλος, για την προσφορά του στην ομάδα.

■ Η Βέροια πλήρωσε τα «σπασμένα»
Υγιεινό περίπατο απέναντι στη Βέροια (4-0) έκανε ο ΠΑΟΚ. Με τον Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς να σκοράρει δύο φορές (42′ πέν., 50′)και τον Αμρ Ουάρντα να προσθέτει μια μεστή εμφάνιση, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έδειξε να ξεπερνάει το σοκ της ήττας από τη Σάλκε. 

Τα κέρδη για την ομάδα του Ιβιτς είναι πάρα πολλά: Αρχικά, ο Ενρίκε, ο οποίος άνοιξε το δρόμο για τον… περίπατο στο 17′ (1-0), ενώ κέρδισε και το πέναλτι για το δεύτερο τέρμα του «Δικεφάλου του Βορρά», που το πέτυχε ο Πρίγιοβιτς. 

Ο τελευταίος με τα δύο γκολ έφτασε στα πέντε σε έξι ματς. Επίσης ο Ουάρντα, που εκτέλεσε το κόρνερ στο τρίτο γκολ (πάλι ο Ελβετός) και έδωσε την ασίστ στον Πέλκα για το φανταστικό τέταρτο γκολ που σημείωσε στο72′. Στα αξιοσημείωτα, ακόμη, η πρώτη συμμετοχή με τη φανέλα του ΠΑΟΚ του 18χρονου τερματοφύλακα Μάριου Σιαμπάνη σε αυτό το άνετο 4-0.

■ Ηττα και επίθεση από Λουτσέσκου
Ο Ατρόμητος επικράτησε 2-1 (42′ Πλατέλλας, 84′ Τόνσο – 57′ πέν. Γιουνές) της Ξάνθης στο Περιστέρι το Σάββατο και ψαλίδισε τη διαφορά (-4) από την πέμπτη θέση, όμως το τρίτο ημίχρονο της αναμέτρησης ήταν το πιο ενδιαφέρον. Ο κόουτς της ακριτικής ομάδας Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν έξαλλος μετά τη λήξη του 90λεπτου και κινήθηκε με άγριες διαθέσεις προς τον διαιτητή Παπαπέτρου.

«Στα τελευταία ματς έχουμε συνεχόμενα εναντίον μας λάθη. Αφήστε μας να χάσουμε τα παιχνίδια με δικά μας λάθη. Δεν υπάρχει σεβασμός στην Ξάνθη, ειδικά στην Αθήνα, κόντρα σε μια καλή ομάδα, όπως ο Ατρόμητος» δήλωσε ο Ρουμάνος φωνάζοντας για (δεύτερο) πέναλτι που δεν δόθηκε στην ομάδα.
Από την άλλη πλευρά, οι άνθρωποι της περιστεριώτικης ΠΑΕ αναρωτήθηκαν: «Κύριε Λουτσέσκου, πού αδικήθηκες; Ισοφάρισες με πέναλτι που ούτε ο κύριος Κασναφέρης δεν θα το έδινε». Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν με δέκα παίκτες την αναμέτρηση, λόγω δεύτερης κίτρινης του Καρασαλίδη στο 90+4′.

■ Ο ΠΑΣ ζωντανός για τα πλέι οφ
Με τον συνήθη ύποπτο Πέδρο Κόντε να πετυχαίνει το ενδέκατο φετινό του τέρμα, αυτή τη φορά από την άσπρη βούλα (καταλογίστηκε πέναλτι ύστερα από χέρι του Ντιμιτρόφσκι), ο ΠΑΣ επικράτησε 1-0 της Κέρκυρας στα Γιάννενα. Οι Ηπειρώτες παρέμειναν έτσι στο κόλπο των πλέι οφ, ενώ οι Φαίακες έμειναν στους 22 βαθμούς.

«Παιχνίδι με παιχνίδι θα βλέπουμε. Θέλω τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια και την καλύτερη δυνατή εικόνα σε κάθε ματς. Οσο το κάνουμε αυτό τόσο πιο ψηλά θα πάμε στη βαθμολογία. Μπορούμε κάθε Κυριακή να είμαστε συγκεντρωμένοι 100% στον στόχο; Αυτό θέλω» δήλωσε ο τεχνικός του «Αγιαξ της Ηπείρου» Γιάννης Πετράκης.

Ο Μιχάλης Γρηγορίου, κόουτς της Κέρκυρας, υποστήριξε: «Ρισκάραμε πάρα πολύ στην επανάληψη και ό,τι επιθετικό όπλο είχαμε το ρίξαμε μέσα. Δεν είχαμε καθαρές ευκαιρίες, αλλά ούτε και ο ΠΑΣ είχε κλασική ευκαιρία, οπότε το παιχνίδι μοιραία κρίθηκε στη λεπτομέρεια, που ήταν το πέναλτι».

 Οι «πάνθηρες» με σπασμένα τα φρένα
Ασταμάτητος. Ο Πανιώνιος με το γκολ του Μπεν στο 39′ νίκησε 1-0 τον Ηρακλή, παραμένει μόνος δεύτερος και συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του στη φετινή Σούπερ Λίγκα, δείχνοντας ότι η συμμετοχή στα πλέι οφ και η έξοδος στην Ευρώπη είναι πραγματοποιήσιμος στόχος. Ο Ηρακλής πάλεψε με ό,τι είχε και δεν είχε το παιχνίδι, ατύχησε όμως να παίζει με παίκτη λιγότερο από το 32′, λόγω της αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του Σαραμαντά. Σπουδαία ευκαιρία για ισοφάριση στο 88′, με τον Πασά να αστοχεί σε κενή εστία και τον Γιαννιώτη εξουδετερωμένο.

Στη σημασία της νίκης στάθηκε ο Μιλόγεβιτς μετά το τέλος του αγώνα: «Ο Ηρακλής είναι μια ομάδα που παλεύει έως το τέλος. Είτε παίζει με 10 παίκτες είτε όχι. Στο πρώτο ημίχρονο πετύχαμε και το γκολ, μετά ίσως φοβηθήκαμε λίγο το παιχνίδι. Τέλος καλό, όλα καλά, όμως, κερδίσαμε. Στη σημερινή ενδεκάδα είχαμε μόνο έναν ξένο, τον Μπεν. Είναι ωραίο αυτό, σημαντικό στοιχείο για τον Πανιώνιο».

 Εριξε μπαλοθιές και στο Αγρίνιο 
Με τον στόχο της παραμονής να έχει επιτευχθεί από πολύ νωρίς, ο Πλατανιάς κυνηγά το όνειρο για είσοδο στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Η χθεσινή νίκη των Χανιωτών με σκορ 2-1 επί του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο τους επιτρέπει (απέχουν έναν βαθμό από την πέμπτη θέση) να ονειρεύονται Ευρώπη. Τα γκολ για την ομάδα του Παράσχου πέτυχαν ο Μανούσος με πέναλτι στο 27′ και ο Καρυπίδης με κεφαλιά στο 55′, ενώ οι Αγρινιώτες, που ξύπνησαν αργά, μείωσαν με τον Ρέι στο 81′, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν στην πολυπόθητη ισοφάριση.

Ο τεχνικός του Παναιτωλικού Μάκης Χάβος σημείωσε μετά το τέλος του αγώνα: «Στα πρώτα 30 λεπτά του αγώνα ήμασταν καλοί, μέχρι να δεχτούμε το γκολ. Μετά ήμασταν πολύ νευρικοί και δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε, ενώ χάσαμε και μπάλες στο κέντρο. Στο δεύτερο ημίχρονο το σημείο κατά το οποίο δεχτήκαμε το δεύτερο γκολ έπαιξε ρόλο. Καταφέραμε να μειώσουμε δείχνοντας αντίδραση».

Ο Ουζουνίδης και η 5άρα «έφαγαν» τον Ελευθερόπουλο

Οι μετοχές του Μαρίνου Ουζουνίδη ανεβαίνουν διαρκώς, σε αντίθεση με εκείνες του Δημήτρη Ελευθερόπουλου, που σημειώνουν πτώση και μοιραία «τελείωσε» από τον Αστέρα, που έφτασε τις τέσσερις συνεχείς ήττες. Ο Απόστολος Χαραλαμπίδης, τεχνικός της Κ20 του Αστέρα, θα καθοδηγήσει την πρώτη ομάδα στο ερχόμενο παιχνίδι της, με τον Πλατανιά στα Χανιά. Οσον αφορά τον Ουζουνίδη, όπως φάνηκε και στην προχθεσινή αναμέτρηση στην Αρκαδία, βάζει τη σφραγίδα του στην ομάδα του Παναθηναϊκού. «Σιγά σιγά χτίζεις μια ομάδα. Αρχίσαμε ήδη και βάλαμε αρκετά στοιχεία στο επιθετικό μας παιχνίδι. Οταν τα φτάσουμε αυτά σε ακόμα καλύτερο επίπεδο, τότε θα προσθέσουμε και άλλα. Θα πρέπει να διατηρήσουμε τη σοβαρότητά μας και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε προσπαθώντας να γίνουμε ακόμα καλύτεροι» δήλωσε αρχικά ο κόουτς των «πρασίνων», επισημαίνοντας ακόμη: «Με τέτοιες εμφανίσεις και τέτοια σκορ ανεβαίνει κι άλλο η αυτοπεποίθηση των παιδιών, ανεβαίνει και η εμπιστοσύνη που πρέπει να έχουν στον εαυτό τους, στον συμπαίκτη και στην ομάδα».

tew5te5 2

Ιβιτς: «Σήμερα κάναμε απλά το αυτονόητο»

Ο ΠΑΟΚ ήταν σαρωτικός κόντρα στη Βέροια, επικρατώντας με 4-0, και ο Βλάνταν Ιβιτς μίλησε για το αυτονόητο μετά τη λήξη του αγώνα: «Επιστρέψαμε στις νίκες σήμερα, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Νικήσαμε μετά από δύο παιχνίδια στα οποία δεν το είχαμε καταφέρει, για το πρωτάθλημα και το Γιουρόπα Λιγκ. Κάναμε το αυτονόητο σήμερα, πήραμε τρεις βαθμούς, παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο σε κάποια σημεία του αγώνα. Αγωνίστηκαν αρκετά νέα παιδιά για πρώτη φορά και αυτό είναι κάτι πολύ θετικό». O Ράτκο Ντόστανιτς, από την πλευρά του, τόνισε:

«Ηξερα πριν έρθω εδώ ποιο είναι το πρόβλημα της Βέροιας. Σήμερα οι παίκτες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για εμένα. Συνεχίζουμε το δύσκολο έργο που έχουμε, το πιο βασικό είναι να πιστεύουμε ότι μπορούμε να μείνουμε στην κατηγορία. Οποιος το πιστεύει θα συνεχίσει και αυτός μαζί μας. Είμαστε σε καλό δρόμο και θα παλέψουμε, δεχθήκαμε δύο γκολ νωρίς κόντρα στον ΠΑΟΚ και αυτό ανέτρεψε τα πλάνα μας».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}27{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...