Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Ο Χολίδης και η σύντροφός του για καφεδάκι στα νότια προάστια

Ο Χρήστος Χολίδης και η σύντροφός του Κατερίνα Γκιουζέλη...

Για γαμπρός το 2024 ετοιμάζεται ο Πολυδερόπουλος

Γαμπρός μέσα στο 2024  σχεδιάζει να ντυθεί ο Νίκος...

Η Αφροδίτη Σκαφιδά έφερε στον κόσμο κοριτσάκι και έκανε τον Πύρρο Δήμα...

Πατέρας για πέμπτη φορά έγινε ο Πύρρος Δήμας! Η...

Αντωνά – Σοϊλέδης: Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια

Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια ο Αρης Σοϊλέδης...

Η κρεβατοκάμαρα του Δημήτρη Κολλάτου έγινε κινηματογράφος

Ο σκηνοθέτης μετέτρεψε την κρεβατοκάμαρα του σπιτιού του σε αίθουσα κινηματογράφου και προβάλλει (δωρεάν) το φιλμ «Αλέξανδρος και Αϊσέ»

Σε κινηματογραφική αίθουσα μετέτρεψε την κρεβατοκάμαρά του νεοκλασικού σπιτιού του στο Κολωνάκι ο Δημήτρης Κολλάτος προκειμένου να προβάλλει δωρεάν στους Αθηναίους σινεφίλ την ταινία του «Αλέξανδρος και Αϊσέ».

ΑΠΟ ΤΗ 
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Καρέκλες, πολυθρόνες, ακόμα και μαξιλάρες παραπεταγμένες στο ευρύχωρο δωμάτιο, στο διαμέρισμα της οδού Λουκιανού 8, περιμένουν κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο όλους όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την ερωτική ιστορία ανάμεσα σε έναν χριστιανό και μια μουσουλμάνα, στη σκιά του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής.

Ο χώρος, αρχοντικός και άνετος, μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι τριάντα άτομα τη φορά, πάντα κατόπιν συνεννόησης. Με το τζάκι αναμμένο και προσφέροντας καλό κρασί και μεζεδάκια από αυτά που φέρνουν μαζί τους οι σινεφίλ για το «after the end» του έργου, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τους εξαιρετικούς πίνακες, τη χρυσή μπορντούρα στους τοίχους, τη ζέστη του ξύλινου πατώματος, αλλά και τις συζητήσεις. Ολοι γίνονται μια παρέα και η βραδιά κυλάει ήρεμα.

«Μετακόμισα το διπλό κρεβάτι μου σε άλλο σπίτι και πλέον κοιμάμαι σε ένα μικρό, στο σαλόνι. Ολοι εντυπωσιάζονται από τα πολλά τετραγωνικά του δωματίου, αλλά πάντα μου άρεσε να ζω σε σπίτια με ευρύχωρους χώρους» λέει στην «Espresso» ο Δημήτρης Κολλάτος και συνεχίζει: «Μπορεί να μαζευόμαστε λίγα άτομα σε κάθε προβολή, όχι περισσότεροι από τριάντα δηλαδή, αλλά να ξέρετε πως μια χούφτα ανθρώπων μαζεμένων σε… σαλόνια ετοιμάζουν τις μεγάλες επαναστάσεις! Αυτό μας απέδειξαν η γαλλική Ιστορία και ο Διαφωτισμός. Προβάλλω λοιπόν την ταινία στο σπίτι μου, γιατί οι αίθουσες αρνούνται να την παίξουν για να μην κακοχαρακτηριστούν, ενώ τα κανάλια μού απαγορεύουν να κάνω δηλώσεις για τη Θράκη μας, που την έχουν ξεχάσει στο σύνολό τους οι πολιτικοί της χώρας μας».

Ο αιρετικός σκηνοθέτης, μάλιστα, ανάμεσα στα επαναστατικά λόγια και τα μελλοντικά καλλιτεχνικά του σχέδια, δηλώνει ατρόμητος! «Ανοίγω την πόρτα του σπιτιού μου σε άγνωστο κόσμο και δεν φοβάμαι. Η μητέρα μου, όταν ήμουν μικρός, μου έλεγε ότι είμαι θεός, γι’ αυτό και νιώθω τόσο γενναίος. Σαν τον πατέρα μου, αλλά και τον στρατηγό παππού μου, ο οποίος στον πόλεμο με τους Ιταλούς ριχνόταν πάνω στα πολυβόλα» λέει και γελάει με την καρδιά του, ενώ δίπλα ακούγεται ο μικρός γιος του, ο Δημήτρης, που επιθυμεί να γίνει ηθοποιός. «Είναι πολύ ταλαντούχος!» υποστηρίζει για τον Βενιαμίν της οικογένειας.

Μοιράζει φυλλάδια

Ο θεατρικός σκηνοθέτης με την πλούσια συγγραφική δράση, που μετρά σχεδόν εξήντα χρόνια δουλειάς στον κινηματογράφο και στο θέατρο, επιθυμεί να δει πολύς κόσμος την ταινία του, γι’ αυτό κάθε μέρα μοιράζει στην πλατεία Συντάγματος φυλλάδια με τις ημέρες και ώρες προβολής της. «Δεν δέχομαι τη fg5wtweλογοκρισία της τηλεόρασης και συνεχίζω: φυλλάδια σήμερα, αφίσες αύριο. Εχω 12.000 φίλους στο διαδίκτυο, οπότε έχουμε μπροστά μας πολλές προβολές σε όλη τη χώρα. Αρχή θα γίνει στη Λάρισα, όπου με κάλεσαν να παρουσιάσω την ταινία σε ένα καφενείο και δέχτηκα αμέσως» δηλώνει με ενθουσιασμό.

Στο σπουδαίο καστ και ο γιος του Αλέξανδρος

Το φιλμ χαρακτηρίζεται από τις σπουδαίες ερμηνείες κορυφαίων πρωταγωνιστών, μεταξύ των οποίων οι Λυκούργος Καλλέργης, Ανδρέας Μπάρκουλης, Σπύρος Φωκάς, Κώστας Χατζηχρήστος, Τασσώ Καββαδία, Παύλος Κοντογιαννίδης, Κώστας Τσάκωνας και Γιάννης Ζουγανέλης, αλλά και ο γιος του Αλέξανδρος Κολλάτος, που κάνει καριέρα στο Παρίσι. Μουσικά το έργο ντύνουν με τραγούδια τους η Ελένη Βιτάλη και η Λία Βίσση. «Είμαι ευτυχής, γιατί κάθε βράδυ είναι μια γιορτή με κουβέντες, προβληματισμούς, σχέδια, όνειρα και γενναίες αποφάσεις» καταλήγει ο Δημήτρης Κολλάτος.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...