Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Σασμός»: H Μαρίνα με τη γιαγιά Ειρήνη συμφιλιώνονται

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Θοδώρα...

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Ο ντελιβεράς που είχε αφοδεύσει σε ασανσέρ και πασάλειψε τους τοίχους μονοκατοικίας...

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δυόμισι μήνες από εκείνο...

Ένοχος για βιασμό ο Ηλίας Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης...

Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Ηλία Μίχο...

Ενοχα μυστικά στο ερωτικό τρίγωνο

► Ξυπνούν μνήμες στο Εφετείο για τον θάνατος της Φαίης Μπλάχα στη Νέα Μάκρη
► «Περίπου 20 μέρες πριν από το έγκλημα γύρισε σε μένα και μου είπε ότι η Μαριαλένα θέλει να της πάρει τον φίλο»
► Οι ξυλοδαρμοί έξω από μια φαρμακοβιομηχανία και το «επαγγελματικό χτύπημα» που στοίχισε τη ζωή της

Εφιαλτικές μνήμες ξύπνησαν, και ένοχα μυστικά ήρθαν στο φως στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, όπου άρχισε σε δεύτερο βαθμό η εκδίκαση του αιματοβαμμένου ερωτικού f4 1τριγώνου της Νέας Μάκρης. Στο εδώλιο για ακόμη μια φορά κάθεται ο Βαγγέλης Στεφανάκης, κατηγορούμενος για τη δολοφονία της συντρόφου του, της όμορφης Φαίης Μπλάχα την άνοιξη του 2013.

ΑΠΟ ΤΗ
ΝΙΚΟΛΙΑ ΣΙΜΟΝΕΤΗ

Ο κατηγορούμενος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, ενώ η μεγαλύτερη αδελφή του θύματος, Μαριαλένα, η οποία φέρεται ότι διατηρούσε παράλληλο δεσμό με τον Στεφανάκη, σε φυλάκιση πέντε ετών με αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχη για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία.

Χθες η αυλαία της δίκης άνοιξε με τη «συγγνώμη» του Βαγγέλη Στεφανάκη για τη δολοφονία της άτυχης 23χρονης, ενώ συγκλονιστικές f6 0ήταν οι αποκαλύψεις στις οποίες προχώρησε ο πατέρας της για το ερωτικό τρίγωνο που είχε δημιουργηθεί μεταξύ του 25χρονου τότε κατηγορουμένου, της Φαίης και της 32χρονης αδελφής της.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τις οικογένειες που βύθισα στο πένθος. Ναι μεν έγινε αυτό το κακό, αλλά δεν είχα σκοπό να γίνει» ανέφερε κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ο Βαγγέλης Στεφανάκης.

Ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία

Τραγική φιγούρα στο δικαστήριο, ο πατέρας της αδικοχαμένης Φαίης Αντώνης Μπλάχας (φωτό πάνω), που κλήθηκε για δεύτερη φορά να καταθέσει στη δίκη για τον θάνατο της κόρης του, ενώ κατηγορούμενη για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία (σ.σ.: Στεφανάκη) βρίσκεται η δεύτερη κόρη του Μαριαλένα Μπλάχα. Μάλιστα, ο άτυχος πατέρας υποστήριξε ότι δεν έχει πλέον καμία σχέση με τη δεύτερη κόρη του και δεν γνωρίζει ούτε πού βρίσκεται. «Οι σχέσεις με την κόρη μου ψυχράνθηκαν. Δεν κάτσαμε ποτέ να τα πούμε. Στην κηδεία της Φαίης ήρθε, στα σαράντα όχι. Τον πρώτο καιρό έμαθα ότι είχε πάει στα Σπάτα και μετά έμαθα ότι είχε πάει στη Θεσσαλονίκη. Στην κηδεία της συζύγου μου και μητέρας της δεν ήρθε. Σήμερα δεν έχουμε καμία σχέση, δεν ξέρω πού βρίσκεται» ανέφερε.

Ο Αντώνης Μπλάχας κατέθεσε ότι έμαθε από την ίδια τη Φαίη πως ο Στεφανάκης την είχε χτυπήσει. «Εμαθα από τη Φαίη ότι δεν πάνε καθόλου καλά τα πράγματα και ότι την είχε χτυπήσει δύο φορές και μία φορά είχε πάει στο Κέντρο Υγείας. Συγκεκριμένα, είχαν τσακωθεί και της είχε ρίξει σκαμπίλια. Την πονούσε το αυτί της και πήγαμε στο Κέντρο Υγείας. Ενα άλλο περιστατικό… έμαθα ότι την είχε χτυπήσει έξω από μια φαρμακοβιομηχανία. Τη συμβούλεψα να χωρίσει. Δεν παρουσιάστηκε ποτέ για ποιον λόγο τη χτύπησε ο κατηγορούμενος. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι για μια αντιζηλία έγιναν τόσα χτυπήματα. Δεν έμαθα ποτέ τον λόγο. Με χαστούκια και κλοτσιές δεν πεθαίνει κανένας».

«Ηταν διασωληνωμένη»

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε και στο πρωινό που ενημερώθηκε από τη Μαριαλένα ότι η Φαίη βρισκόταν τραυματισμένη στο νοσοκομείο. «Στις 6 Απριλίου η μεγάλη μου κόρη ήρθε σπίτι και έδειχνε ανήσυχη. Μου είπε πως βρήκαν τη Φαίη χτυπημένη και πεταμένη στον δρόμο και μάλλον πρόκειται για τροχαίο και την πήγαν στο νοσοκομείο. Εγώ έφυγα για το νοσοκομείο αλλά η μεγάλη κόρη μου δεν με συνόδευσε, έμεινε σπίτι. Η Φαίη ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, διασωληνωμένη. Οι γιατροί τον πρώτο καιρό ήταν αισιόδοξοι για το παιδί f3 1μου. Στην πορεία όμως άρχισαν να απογοητεύονται γιατί είχε ισχυρό χτύπημα στο κεφάλι. Οι γιατροί μού είπαν ότι ήταν ένα χτύπημα επαγγελματικό. Μου είπαν ότι είναι πολύ σοβαρά. Γύρισα σπίτι και μαζί με τη Μαρία-Ελένη πήγαμε στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Μάκρης, όπου κάναμε καταγγελία. Η Μαριαλένα είπε πως κάποιος κοινός φίλος τους τη βρήκε στον δρόμο και ειδοποίησε τον κατηγορούμενο…»

Φανερά εξαντλημένος στο τέλος της κατάθεσής του ο Αντώνης Μπλάχας ανέφερε ότι η μεγάλη κόρη του δεν επισκεπτόταν τη μικρή στο νοσοκομείο και με τον καιρό αποκαλύφθηκε ότι προσπαθούσε να διαβάλει την αδελφή της στον Στεφανάκη, τον οποίο τελικά κάλυψε στις Αρχές. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 9 Μαρτίου.

«Μου είχε πει ότι θέλει να της πάρει τον φίλο»

Οσα έζησε την επίμαχη περίοδο, όταν οι δύο αδελφές διεκδικούσαν τον ίδιο άντρα, εξιστόρησε στο δικαστήριο ο Αντώνης Μπλάχας. «Την περίοδο εκείνη είχα μόνο τη μικρή μου κόρη στο σπίτι, γιατί η μεγάλη είχε παντρευτεί. Οι σχέσεις με τον σύζυγό της δεν ήταν καλές, έμαθα ότι υπήρχε πιθανότητα να χωρίσουν. Η μεγάλη μου κόρη δεν με συμβουλευόταν, μου είχε κρύψει τα πολλά προβλήματα στον γάμο της. Με τη Φαίη συζητούσαμε, μέναμε στο ίδιο σπίτι. Μου είχε πει ότι έχει σχέση με τον κατηγορούμενο τον Μάρτιο του 2013, τον πρώτο καιρό ήταν χαρούμενη και περνούσε καλά» κατέθεσε.

Ωστόσο, τα προβλήματα δεν άργησαν να έρθουν και στη σχέση της 23χρονης Φαίης με τον Στεφανάκη, ο οποίος άρχισε να επισκέπτεται το σπίτι της αδελφής της Μαριαλένας. «Τα κορίτσια συγκατοίκησαν όταν η Μαριαλένα χώρισε από τον σύζυγό της. Περίπου 20 μέρες πριν από το συμβάν η Φαίη άρχισε να μην είναι σε καλή κατάσταση και έφυγε από το σπίτι της αδελφής της. Γύρισε σε μένα, μου είπε ότι χάλασε η σχέση με την αδελφή της γιατί θέλει να της πάρει τον φίλο. Εκείνες τις μέρες είχα δει τον κατηγορούμενο να επισκέπτεται το σπίτι της μεγάλης μου κόρης. Ζήτησα από τη μεγάλη μου κόρη να μη δέχεται επισκέψεις του κατηγορουμένου στο σπίτι της».

f5 0Δεν πήγε στο μνημόσυνο, για να πάρει μέρος στα καλλιστεία σκύλων!

Αποφασισμένη να αφήσει οριστικά πίσω το παρελθόν που τη βαραίνει προσπαθεί η 36χρονη σήμερα Μαριαλένα Μπλάχα. Η αποκαλούμενη «πέτρα του σκανδάλου» είχε κριθεί ένοχη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τις κατηγορίες της ψευδορκίας και της υπόθαλψης εγκληματία, καθώς παρείχε κάλυψη στον Βαγγέλη Στεφανάκη.

Με τη βοήθεια των φίλων της η Μαριαλένα ή Μάνια, όπως τη φωνάζουν, προσπαθεί να βρει ξανά τους ρυθμούς της, ενώ το χαμόγελο έχει επιστρέψει στα χείλη της. Ωστόσο τον Ιούνιο του 2013 είχε προκληθεί σάλος με την απόφασή της να μην παρευρεθεί στο 40ήμερο μνημόσυνο της αδελφής της, αλλά να πάει σε καλλιστεία σκύλων. Μάλιστα, το ίδιο είχε κάνει και δύο ημέρες προτού αρχίσει η δίκη σε πρώτο βαθμό, όταν εμφανίστηκε σε άλλο διαγωνισμό τετραπόδων, με ανανεωμένη εμφάνιση, έχοντας βάψει τα μαλλιά της κόκκινα.

Η Μαριαλένα είχε βρεθεί στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο Αττικής και συνόδευσε σκύλο ράτσας κάνε κόρσο. Δύο μέρες αργότερα είχε εμφανιστεί άβαφη και με τα μαλλιά κότσο στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, λέγοντας: «Στην κηδεία της αδελφής μου πήγα με συνοδεία αστυνομικού επειδή είχα απειληθεί ότι θα με λιντσάρουν κάποιοι άνθρωποι της περιοχής και ο κατηγορούμενος δεν είχε ακόμα συλληφθεί… Δεν ήξερα πότε ήταν το μνημόσυνο κι εγώ ήμουν άνεργη. Ο πατέρας μου ήθελε λεφτά για το σπίτι. Και πήγα στα καλλιστεία σκύλων στη Θεσσαλονίκη. Οταν παρουσιάζεις κάποια σκυλιά, σου δίνουν 100 ευρώ. Κι εγώ είχα ανάγκη τα χρήματα… Στο ετήσιο μνημόσυνο δεν πήγα. Εγινε μία εβδομάδα πριν από το Πάσχα και δεν το ήξερα. Πήγα όμως αργότερα μόνη μου και έκανα επιμνημόσυνη δέηση».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...