Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανάβει φωτιές η φέτα made in Canada!

Η οργή των αγροτών μετά την αστοχία ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΕΝΕΚΟΥ

Η οργή των αγροτών μετά την αστοχία ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας

«Persona non grata» έχουν κηρύξει τους βουλευτές τους οι κάτοικοι των αγροτικών περιοχών της Θεσσαλίας. Τους διεμήνυσαν μάλιστα να μην τολμήσουν να πατήσουν στα μέρη τους, μετά την απόφαση που έλαβε σύσσωμη η ομάδα των ευρωβουλευτών της Ν.Δ. να υπερψηφίσει την παραγωγή φέτας από τον Καναδά.

Ενα προϊόν ελληνικότατο και αναγνωρισμένο στην Ε.Ε. ως προϊόν ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) «έφυγε» από τα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά χέρια, ενώ δημιουργείται και δεδικασμένο για άλλες χώρες να έχουν τη δυνατότητα να παράγουν φέτα, με πρώτη την Κίνα, που ήδη έχει εκφράσει ενδιαφέρον!

«Οι συριζαίοι δεν ψήφισαν την κατάπτυστη διάταξη, ενώ εμείς ξεβρακωθήκαμε» ήταν η ακριβής φράση του έξαλλου βουλευτή της Ν.Δ. με τη γραμμή του κόμματός του. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και πολλοί συνάδελφοί του. «Είχαμε ρωτήσει τον επίτροπο Γεωργίας, τον κ. Χόγκαν, γιατί προστατεύουν το ροκφόρ ή την παρμεζάνα, απαγορεύοντας την παραγωγή τους αλλού, και δεν κάνουν το ίδιο και για τη φέτα, και πήραμε την απάντηση “Ρωτήστε το κόμμα σας, που λέει άλλα”» συνέχισε εξοργισμένος!
Μια «φέτα μα ποια φέτα» θα κάνει και τη Βουλή άνω κάτω τις επόμενες μέρες! Το τι τυρόγαλο θα πέσει, δεν λέγεται…

Με χειροκροτήματα

karamanlis 2

Ολοένα και πιο έντονες γίνονται οι πολιτικές παρουσίες του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Μια από αυτές ήταν στην παρουσίαση του βιβλίου «Οι ασύμμετρες πυρκαγιές του 2007 στην Ελλάδα». Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο τότε υπουργός Επικρατείας Θόδωρος Ρουσόπουλος και ο Βύρων Πολύδωρας, που είχε διατελέσει (το 2007) υπουργός Δημόσιας Τάξης, ήταν εκεί.

Η πύρινη λαίλαπα που σάρωσε τη χώρα εκείνο το καλοκαίρι αναλύεται στο εν λόγω βιβλίο, με τους παρευρισκόμενους πολιτικούς στην εκδήλωση να έχουν ζήσει έντονα όλη εκείνη την περίοδο. Να σημειωθεί ότι ο Κώστας Καραμανλής έγινε δεκτός με έντονο χειροκρότημα από το κοινό, με κάποιον να σχολιάζει χαρακτηριστικά: «Εμφάνιση με νόημα»!

■ «Προεδρίνα μου, είσαι καλά;» είπε απευθυνόμενος στην αντιπρόεδρο της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, όταν οι δυο τους συναντήθηκαν στο εντευκτήριο. Η αντιπρόεδρος μάλιστα υιοθέτησε κάζουαλ στιλ (τα μποτάκια και το μπεζ πλουμιστό κασκόλ της έκλεβαν την παράσταση)! Ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. με το κύρος και τη σφραγίδα του «παλιού που είναι αλλιώς», την ώρα που αποχωρούσε από τη Βουλή, πολιορκήθηκε από βουλευτές που του ζήτησαν να σχολιάσει τα πεπραγμένα του «νέου που είναι ωραίος»! Τι να το κάνεις όμως, πρόεδρέ μου; Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!

Αργά το… θυμήθηκε

Αρνητική στάθηκε για το ΠΑΣΟΚ η απόφαση του Θανάση Χειμωνά να γυμνάζεται στον διάδρομο γυμναστηρίου του κέντρου, αφού φαίνεται ότι το παίδεμα εκεί τον οδήγησε στο να τα… παρατήσει πολιτικά. «…Ας μη γελιόμαστε. Το ΠΑΣΟΚ όπως είναι σήμερα δεν έχει κανένα μέλλον. Ακόμα και αν “τσιμπήσει” μια-δυο μονάδες στις επόμενες εκλογές από κάποιους ανανήψαντες συριζαίους, αργά ή γρήγορα θα εξαϋλωθεί… Το ΠΑΣΟΚ όμως θα εξαφανιστεί κυρίως επειδή πλέον δεν αφορά κανέναν» αναφέρει στην επιστολή-βιβλίο που έγραψε εξηγώντας τους λόγους της αποχώρησής του. Δεν έχει και πολύ άδικο, μεταξύ μας, μόνο που το θυμήθηκε λίγο αργά ή κάνω λάθος;

Γενέθλια ίδια μέρα με τον Ψαλιδοχέρη!

theodorakis

«Σήμερα κλείνω τα 54 χρόνια. Γεννήθηκα τέτοια μέρα το 1963. Την ίδια χρονιά με τον Μάικλ Τζόρνταν, τον Ταραντίνο, τον Τσαλουχίδη, τον Κασπάροφ, τον Φασούλα, τον Τζόνι Ντεπ».

Τάδε έφη Σταύρος Θεοδωράκης, ο πρόεδρος του Ποταμιού, αφού χθες είχε τα γενέθλιά του. Ομως τουρτίτσα θα κόψει στις 11 Μαρτίου, στη γιορτή για τη συμπλήρωση τριών ετών από την ίδρυση του Ποταμιού.

Είναι τυχαίο το γεγονός που εκείνος επισημαίνει, ότι γεννήθηκε την ίδια μέρα με τον Ψαλιδοχέρη Τζόνι Ντεπ; Δεν νομίζω και μάλλον ήταν μοιραία ταύτιση, καθώς ο Ψαλιδοχέρης του Ποταμιού είναι ο ίδιος ο Σταύρος. Φοβάμαι μάλιστα μήπως στα γενέθλια της 11ης Μαρτίου σβήσει μόνος του και τα κεράκια… Μακριά πέφτει η ημερομηνία!

(!)

anel

«Εγώ είμαι μαζί σου σε ό,τι κάνεις. Θα στηρίζω τις ερωτήσεις σου και τις δραστηριότητές σου στο Κοινοβούλιο γιατί σε πάω» είπε απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μιχελογιαννάκη ο συνάδελφός του, βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ., Θανάσης Παπαχριστόπουλος. Οι δυο τους, γιατροί στο επάγγελμα, έχουν αυτή τη «δημιουργική εγρήγορση» που επιβάλλεται να υπάρχει στην πολιτική, ενώ, έτσι όπως τους είδαμε μαζί, επιβεβαίωσαν την αγαστή κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., την οποία κάποιοι θέλησαν να κλονίσουν.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387 630x387


{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...