Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Γερμανός κροίσος επινόησε τον θάνατό του για να το σκάσει με τη...

Ο Γερμανός κροίσος Καρλ Εριβάν Χάουμπ, που αγνοείται εδώ...

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

A JEWEL MADE IN GREECE 2017

Το Ελληνικό Δημιουργικό Κόσμημα σε 4 ενότητες: Solid Metals, Precious Eternities, Material Worlds, Charming Shines

Το Ελληνικό Δημιουργικό Κόσμημα σε 4 ενότητες:

 Solid Metals, Precious Eternities, Material Worlds, Charming Shines

Πριν από τέσσερα χρόνια μια φιλόδοξη ιδέα γεννήθηκε. Στην διαδρομή δοκιμάστηκε, ενηλικιώθηκε και καθιερώθηκε στο κομμάτι της ελληνικής δημιουργικότητας. Η πλατφόρμα A JEWEL MADE IN GREECE, αγκαλιάστηκε από εξαίρετους δημιουργούς, αγαπημένους φίλους και συνεργάτες που έκαναν ένα όνειρο, πραγματικότητα. Η Μαίρη Σαμόλη, εμπνεύστρια και ιδρύτρια της πλατφόρμας, έδωσε την ευκαιρία σε δεκάδες καθιερωμένους  αλλά και νέους σχεδιαστές να συστηθούν στην ελληνική αλλά και την ξένη αγορά του κοσμήματος. Σήμερα, 4 χρόνια μετά την ιστορική, πρώτη συνάντηση στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, το AJMG συνεχίζει το σπουδαίο ταξίδι του στον κόσμο του κοσμήματος, που σκοπό έχει να εξάγει την διαχρονικά δημιουργική ελληνικότητα.

Το AJMG σας προσκαλεί για ακόμα μια φορά να ζήσετε μια τετραήμερη εμπειρία αφιερωμένη στην τέχνη του κοσμήματος, από τις 3 μέχρι και τις 6 Μαρτίου, στο Ζάππειο Μέγαρο. Μια διαδραστική εμπειρία που έχει σκοπό να μετατρέψει την υπογραφή «Made in Greece», σε τίτλο τιμής για τη χώρα μας και τους δημιουργούς της.

Η 4η ανανεωμένη συνάντηση δημιουργών θα φιλοξενήσει 61 σύγχρονους Έλληνες επαγγελματίες σχεδιαστές παρουσιάζοντας τις δημιουργίες τους σε 4 ενότητες.  «Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ», που είναι το θέμα με το οποίο θα ασχοληθούμε αυτή τη χρονιά, θα μας διδάξει τα μυστικά του χρυσού, το ασημιού, των διαμαντιών και άλλων πολύτιμων και ημιπολύτιμων λίθων, με τη συμβολή του Επιστημονικού συνεργάτη, έγκριτου Γεμολόγου, Γιώργου Σπυρομήλιου. 

Παράλληλα προχωρήσαμε στην παραγωγή  ταινίας  με  τίτλο “Η ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΩΝ ΥΛΙΚΩΝ” εμπνευσμένη από την έκθεση “ΟΔΥΣΣΕΙΕΣ” του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου όπου πραγματοποιήθηκαν  και τα γυρίσματα.  Η  ταινία θα χρησιμοποιηθεί ως υλικό προβολής στις δράσεις του κλάδου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στην φετινή έκθεση συνάντηση περιλαμβάνεται επίσης ένα αφιέρωμα στα μαργαριτάρια. Οι συμμετέχοντες σχεδιαστές παρουσιάζουν από ένα πρωτότυπο κόσμημα δημιουργημένο από μαργαριτάρια.

Η φετινή διοργάνωση θα φιλοξενήσει μεταξύ άλλων την Bryna Pomp,  Jewelry specialist – curator  Mad Museum  of Arts & Design, καθώς και τον Εrick Slutsky,  Executive Vice President ofCURENTPublic Relations Νew York και τους συνεργάτες του, οι οποίοι  έχουν αναλάβει την προβολή   της έκθεσης Α JEWEL MADEI IN GREECE @ MAD NEW YORK .

Στην τελετή λήξης στις 6 Μαρτίου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια πρωτότυπη  επίδειξη κοσμήματος, αλλά και να συμμετέχουν στην ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια της έκθεσης καθώς και στην απονομή των βραβείων στον καλύτερο σχεδιαστή από από κάθε ενότητα. Το θέμα της εκδήλωσης έχει τίτλο «Strike a Pose» και την επιμέλειά του έχει η Αlice Δικαίου

H ομάδα της πλατφόρμας και οι νέοι σχεδιαστές δεν γνωρίζουν σύνορα. Δημιουργούν ταξιδεύοντας το Ελληνικό Κόσμημα στον πλανήτη. Έτσι το AJMG θα συμμετάσχει φέτος σε μία από τις μεγαλύτερες Διεθνείς Κλαδικές Εκθέσεις, τη  VICENZAORO στην  Iταλία, στην Διεθνή Έκθεση ΕXPO 2017 που θα πραγματοποιηθεί στο KAZAKHSTAN, ενώ  θα διοργανώσει την έκθεση A JEWEL MADE IN GREECE @ MAD, στο Museum of Arts & Design της Nέας Υόρκης. Το A JEWEL MADE IN GREECE, έχει θέσει ως στόχο να συστήσει το ελληνικό κόσμημα στην παγκόσμια αγορά, “εξάγοντας’’ κάποια από τα σπουδαιότερα συστατικά των Ελλήνων καλλιτεχνών: Την έμπνευση, την αναφορά στην Ιστορία, τη σύγχρονη δημιουργικότητα και  το πάθος.

Τιμώμενοι συμμετέχοντες της 4ης ετήσιας συνάντησης δημιουργών, AJMG, είναι το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Επιγραφικό Νομισματικό Μουσείο και ο Οίκος ΖΟLOTAS ένας από τους μεγαλύτερους αρωγούς, στην λαμπερή πορεία του Ελληνικού Κοσμήματος  εκτός των συνόρων της χώρας.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ – ΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΜΑΣ – TO TAΞΙΔΙ – ΟΙ ΔΕΛΦΟΙ

Στις 7 Μαρτίου μετά την λήξη της έκθεσης θα ξεναγήσουμε τους καλεσμένους μας, τους συμμετέχοντες και τους  δημοσιογράφους  στους Δελφούς σε μία διαφορετική συνέντευξη τύπου. Στον Ομφαλό της γής. Θα τους φέρουμε ακόμα πιο κοντά στην Ιστορία μας και στην Ελληνική Ψυχή.

Συμμετέχοντες:

Precious Eternities : ZOLOTAS, ΜΥΡΤΩ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ, ΛΙΑΝΑ ΒΟΥΡΑΚΗ , ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΗΤΟΥΝΑ , ΜΑΡΙΑ ΚΑΠΡΙΛΗ,  ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΡΑΝΤΩΝΑΣ, ΜΑΡΑ ΚΑΡΤΑΛΗ , ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΛΕΙΤΣΙΩΤΗΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΜΠΟΥΡΟΥ,  ΑΛΕΞΙΑ & ΣΤΕΦΑΝΙΑ  ΛΕΟΝΤΙΑΔΟΥ,  ΕΛΕΝΗ  ΟΡΦΑΝΟΥ,  MICHAEL PELAMIDIS,  ΠΟΛΙΝΑ ΣΑΠΟΥΝΑ  ΕΛΛΙΣ,  ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΟΥΜΠΛΗ,  ΔΗΜΗΤΡHΣ HUFFY ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ, ΜΑΡΙΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ.

Solid Metals ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΡΓΥΡΟΥ, ΞΕΝΙΑ ΝΕΦΕΛΗ ΒΛΑΧΟΥ, ΒΑΣΩ ΓΑΛΑΤΗ,  ΒΑΝΕΣΣΑ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ, ΔΑΝΑΗ ΓΙΑΝΝΕΛΛΗ, ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΓΚΑΒΑΙΣΕ, ΤΑΣΣΑ ΘΕΟΧΑΡIΣ ΓΚΑΝΙΔΟΥ,  ΜΥΡΤΩ ΓΡΗΓΟΡΗ, ΕΛΕΝΗ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ, ΜΑΡΙΛΙΝΑ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ,  ΜΑΓΙΑ ΖΟΥΛΟΒΙΤΣ,  ΕΛΕΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ,  ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΛΛΙΓΑ, ΠΑΝΟΣ ΚΑΡΔΑΣΗΣ, ΚΑΤΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΡΙΝΗ , ΔΗΜΗΤΡΗΣ & EΛΕΝΑ ΜΠΑΡΝΙΑ, ΑΘΗΝΑ ΠΑΠΑ,  ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΣΕΜΕΛΗ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗ, ΔΑΦΝΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ,  ΦΑΙΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΥ,  ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΠΑΠΑΞΕΝΟΥ, ΑΜΑΛΙΑ ΠΕΤΣΑΛΗ , ΜΑΡΙΑ ΠΕΤΖΕΤΑΚΗ , ΜΑΙΡΗ ΣΑΜΟΛΗ, ΒΑΡΒΑΡΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥ, ΟΛΓΑ ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΛΙΓΚΙΡΟΓΛΟΥ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΧΡΥΣΑΚΗ, ΤΑΤΙΑΝΑ ΧΩΡΕΜΗ.

Μaterial Worlds: ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΓΥΡΙΟΥ, ΤΙΝΑ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΗ, ΑΝΝΑ ΚΙΤΣΟΥ, ΜΑΡΩ ΚΟΡΝΗΛΑΚΗ, ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΩΣΤΟΥΛΗ, ΜΑΡΙΑ ΜΑΣΤΟΡΗ, ΝΑΝΤΙΑ ΜΠΕΛΕ , ΜΑΡΙΑ ΞΑΝΘΑΚΟΥ, ΒΑΛΙΑ ΠΛΑΙΝΗ, ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ, ΣΟΦΙΑ ΠΑΣΧΟΥ, NIA ΣΤΑΘΟΥΛΙΑ, ΑΝΝΑ ΤΕΛΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΖΑΒΙΔΟΠOΥΛΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ, MAΡΙΑ XANIOΥ.

www.ajewelmadeingreece.gr
www.facebook.com/ajewelmadeingreece

d

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...