Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Bρήκαμε το κατοικίδιο της Στέλλας Μπεζαντάκου που έχει γίνει viral στο TikTok...

Στέλλα, μας ακούς; Πολύ μεγάλος σταρ ο Κυριάκος! Μην...

Δημήτρης Κόκοτας: Διασωληνωμένος με διπλό έμφραγμα ο τραγουδιστής!

Δύσκολες ώρες για τον Δημήτρη Κόκοτα, ο οποίος δίνει...

Ανοίγουν στόματα για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου

«Το είπα από την πρώτη στιγμή ότι θεωρώ ομιχλώδες...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 29 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣΜην αφήσετε τους άλλους να καθορίζουν τη ζωή σας....

Η Μητρόπολη Γλυφάδας έστειλε «στο πυρ το εξώτερον» την αλατοθεραπεία!

«Κεραυνούς» στα… αλατοσπήλαια και στην αλατοθεραπεία ρίχνει η Μητρόπολη Γλυφάδας και συμβουλεύει τους πιστούς να αποφεύγουν αυτόν τον νέο «ύπουλο εχθρό»!

«Κεραυνούς» στα… αλατοσπήλαια και στην αλατοθεραπεία ρίχνει η Μητρόπολη Γλυφάδας και συμβουλεύει τους πιστούς να αποφεύγουν αυτόν τον νέο «ύπουλο εχθρό»! Η μητρόπολη διευκρινίζει βέβαια ότι δεν καλεί τους πιστούς να μη βάζουν αλάτι στο φαγητό τους ή να μη χρησιμοποιούν αλατόνερο!

Τονίζει όμως ότι η αλατοθεραπεία «προωθείται και στην Ελλάδα μέσω αποκρυφιστικών φεστιβάλ (…) Ανήκει στις εναλλακτικές “θεραπείες”, οι οποίες στερούνται επιστημονικής τεκμηρίωσης και έχουν χαρακτηρισθεί ασυμβίβαστες με την ορθόδοξη πίστη και ζωή, σε Πανορθόδοξες Συνδιασκέψεις για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας».

Σε κείμενο που ανέβηκε στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης Γλυφάδας αναφέρεται: «Η αλατοθεραπεία προτείνεται και ως μέθοδος “καθαρισμού” των υποτιθέμενων “τσάκρας”, αφού βασική αποκρυφιστική πεποίθηση είναι ότι “το αλάτι εξαγνίζει το φυσικό και αιθερικό σώμα”. Στα αλατοσπήλαια η αλατοθεραπεία συνήθως συνδυάζεται με χρωματοθεραπεία, μουσικοθεραπεία και διαλογισμό και θεωρείται βοηθητική στον διαλογισμό, ενώ στις παρεχόμενες υπηρεσίες μέσα στα αλατοσπήλαια βρίσκει κανείς μεταξύ άλλων και γιόγκα, τάι τσι, ρεφλεξολογία, ρέικι, σιάτσου».

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται επίσης: «Οι ορθόδοξοι χριστιανοί που επιθυμούν να διατηρήσουν την ορθόδοξη χριστιανική τους ιδιότητα καλούνται να είναι προσεκτικοί και να μην ειδωλοποιούν προϊόντα, μεθόδους και χώρους. Σε εποχές σύγχυσης, πνευματικής αλλά και οικονομικής εκμετάλλευσης, οφείλουμε να είμαστε επιφυλακτικοί σε ό,τι νέο μας προτείνεται».

«Δεν υπάρχουν κλινικές δοκιμές»

Το κείμενο καταλήγει με πέντε σημεία που καταδεικνύουν την επικινδυνότητα της αλατοθεραπείας: «Δεν υπάρχει αποτοξινωτική ή θεραπευτική ιδιότητα, που να προέρχεται από την παραμονή σε ένα αλατοσπήλαιο. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν τυχαιοποιημένες κλινικές δοκιμές σε αλατοσπήλαια στην Αμερική. Οι γιατροί παραμένουν σκεπτικοί σχετικά με την ωφέλεια για την υγεία από την εισπνοή μορίων αλατιού.

Το Επιστημονικό Ιδρυμα Πνευμονολογίας της Αυστραλίας αναφέρει τους κινδύνους από τη χρήση της αλατοθεραπείας και συνιστά μεγάλη προσοχή. “Σε κάποιες χώρες οι ιατρικοί σύλλογοι έχουν προειδοποιήσει ότι τα αλατοσπήλαια μπορεί να έχουν αρνητικά αποτελέσματα” τονίζει το Αμερικανικό Επιστημονικό Ιδρυμα για το Ασθμα και τις Αλλεργίες».

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....