Η Μητρόπολη Γλυφάδας έστειλε «στο πυρ το εξώτερον» την αλατοθεραπεία!

«Κεραυνούς» στα… αλατοσπήλαια και στην αλατοθεραπεία ρίχνει η Μητρόπολη Γλυφάδας και συμβουλεύει τους πιστούς να αποφεύγουν αυτόν τον νέο «ύπουλο εχθρό»!

«Κεραυνούς» στα… αλατοσπήλαια και στην αλατοθεραπεία ρίχνει η Μητρόπολη Γλυφάδας και συμβουλεύει τους πιστούς να αποφεύγουν αυτόν τον νέο «ύπουλο εχθρό»! Η μητρόπολη διευκρινίζει βέβαια ότι δεν καλεί τους πιστούς να μη βάζουν αλάτι στο φαγητό τους ή να μη χρησιμοποιούν αλατόνερο!

Τονίζει όμως ότι η αλατοθεραπεία «προωθείται και στην Ελλάδα μέσω αποκρυφιστικών φεστιβάλ (…) Ανήκει στις εναλλακτικές “θεραπείες”, οι οποίες στερούνται επιστημονικής τεκμηρίωσης και έχουν χαρακτηρισθεί ασυμβίβαστες με την ορθόδοξη πίστη και ζωή, σε Πανορθόδοξες Συνδιασκέψεις για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας».

Σε κείμενο που ανέβηκε στην ιστοσελίδα της Μητρόπολης Γλυφάδας αναφέρεται: «Η αλατοθεραπεία προτείνεται και ως μέθοδος “καθαρισμού” των υποτιθέμενων “τσάκρας”, αφού βασική αποκρυφιστική πεποίθηση είναι ότι “το αλάτι εξαγνίζει το φυσικό και αιθερικό σώμα”. Στα αλατοσπήλαια η αλατοθεραπεία συνήθως συνδυάζεται με χρωματοθεραπεία, μουσικοθεραπεία και διαλογισμό και θεωρείται βοηθητική στον διαλογισμό, ενώ στις παρεχόμενες υπηρεσίες μέσα στα αλατοσπήλαια βρίσκει κανείς μεταξύ άλλων και γιόγκα, τάι τσι, ρεφλεξολογία, ρέικι, σιάτσου».

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται επίσης: «Οι ορθόδοξοι χριστιανοί που επιθυμούν να διατηρήσουν την ορθόδοξη χριστιανική τους ιδιότητα καλούνται να είναι προσεκτικοί και να μην ειδωλοποιούν προϊόντα, μεθόδους και χώρους. Σε εποχές σύγχυσης, πνευματικής αλλά και οικονομικής εκμετάλλευσης, οφείλουμε να είμαστε επιφυλακτικοί σε ό,τι νέο μας προτείνεται».

«Δεν υπάρχουν κλινικές δοκιμές»

Το κείμενο καταλήγει με πέντε σημεία που καταδεικνύουν την επικινδυνότητα της αλατοθεραπείας: «Δεν υπάρχει αποτοξινωτική ή θεραπευτική ιδιότητα, που να προέρχεται από την παραμονή σε ένα αλατοσπήλαιο. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν τυχαιοποιημένες κλινικές δοκιμές σε αλατοσπήλαια στην Αμερική. Οι γιατροί παραμένουν σκεπτικοί σχετικά με την ωφέλεια για την υγεία από την εισπνοή μορίων αλατιού.

Το Επιστημονικό Ιδρυμα Πνευμονολογίας της Αυστραλίας αναφέρει τους κινδύνους από τη χρήση της αλατοθεραπείας και συνιστά μεγάλη προσοχή. “Σε κάποιες χώρες οι ιατρικοί σύλλογοι έχουν προειδοποιήσει ότι τα αλατοσπήλαια μπορεί να έχουν αρνητικά αποτελέσματα” τονίζει το Αμερικανικό Επιστημονικό Ιδρυμα για το Ασθμα και τις Αλλεργίες».

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Εστία Επενδυτική: Ασφαλιστικά μέτρα για τον τρόπο που επελέγησαν τα Μ.Μ.Ε. της «λίστας Πέτσα»

Kαταθέσαμε σήμερα ασφαλιστικά μέτρα για τον τρόπο που επελέγησαν  τα Μ.Μ.Ε., ...

Πληρωμή φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ σε 3.000 καταστήματα ΟΠΑΠ

Εύκολες, γρήγορες και ανέπαφες συναλλαγές μέχρι αργά το βράδυ Δύο ημέρες πριν...

Η καλλονή Στέλλα Καπεζάνου έγινε «πριγκίπισσα των γκαλερί»

Από τα πιο γνωστά και πετυχημένα μοντέλα της δεκαετίας του '90,...

Η επικοινωνία με τα παιδιά είναι το «κλειδί» για τη διαχείριση των νέων συνθηκών

Η επικοινωνία ανάμεσα στους γονείς και στα παιδιά, αποτελεί βασικό πυλώνα...

Via Miniatura: Το νέο ιταλικό καφέ στο Βύρωνα!

Ο Βύρωνας έχει εξελιχθεί τα τελευταία 2 χρόνια σε πόλο έλξης...