Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πάνος Καλίδης: «Πιστεύω ότι δεν είμαι καλός πατέρας»

Ο Πάνος Καλίδης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

«Σασμός»: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Το νέο...

Μπο: «Θέλω να γίνω μπαμπάς και να κάνω τη δική μου οικογένεια...

Ο Μπο παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»....

Οι ΟΠΑΠ Champions καλωσορίζουν τη Γεωργία Δεσπολλάρη

Η νεαρή αθλήτρια στίβου είναι το 12ο μέλος του...

Η απίθανη ζωή του κατασκόπου Μπάρσκι

Από την Ανατολική Γερμανία στη Μόσχα και την KGB! Η επικίνδυνη αποστολή του στη Νέα Υόρκη και οι τρεις γάμοι του 67χρονου πλέον «Αμερικανού» Αλμπερ Ντίντριχ

Από την Ανατολική Γερμανία στη Μόσχα και την  KGB! Η επικίνδυνη αποστολή του στη Νέα Υόρκη και οι τρεις γάμοι του 67χρονου πλέον «Αμερικανού» Αλμπερ Ντίντριχ

Ακόμη και οι πιο ευφάνταστοι σεναριογράφοι ταινιών κατασκόπων του Ψυχρού Πολέμου δεν θα μπορούσαν να σκαρφιστούν όσα έζησε ο κατάσκοπος της KGB που κατάφερε να κάνει πραγματικότητα το αμερικανικό όνειρο. Ο Τζον Μπάρσκι στάλθηκε στις ΗΠΑ από τη μυστική υπηρεσία της Σοβιετικής Ενωσης για να ζήσει σαν Αμερικανός και να αποσπάσει απόρρητα μυστικά. Τα γεγονότα όμως πήραν απρόσμενη τροπή όταν αρνήθηκε να επιστρέψει στη Μόσχα, όπως είχε διαταχθεί.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Στα απομνημονεύματά του που θα κυκλοφορήσουν τον Μάρτιο με τίτλο «Deep Undercover», ο 67χρονος Μπάρσκι αποκαλύπτει ότι το πραγματικό όνομά του είναι Αλμπερ Ντίντριχ και γεννήθηκε στην Ανατολική Γερμανία.
Στρατολογήθηκε από την KGB όταν εργαζόταν ως καθηγητής Χημείας σε ένα πανεπιστήμιο τη δεκαετία του ’70. Αφού εκπαιδεύτηκε στη Μόσχα να φέρεται σαν «τέλειος Αμερικανός», στάλθηκε στις ΗΠΑ για να αναμειχθεί με την ελίτ της αμερικανικής κοινωνίας και να αποσπάσει απόρρητα μυστικά.

Ο Ντίντριχ άφησε τη γυναίκα και το παιδί του στην Ανατολική Γερμανία και το 1978, σε ηλικία 29 ετών, έφτασε στη Νέα Υόρκη χρησιμοποιώντας το όνομα Γουίλιαμ Ντάισον. Λίγες ημέρες αργότερα ο Ντάισον «εξαφανίστηκε» και ο Ντίντριχ άρχισε να ζει σαν Τζον Μπάρσκι.
Ο πραγματικός Τζον Μπάρσκι ήταν ένα 10χρονο αγόρι που πέθανε στην Ουάσινγκτον το 1955, αλλά η σοβιετική πρεσβεία στην Ουάσι-νγκτον απέκτησε το πιστοποιητικό γέννησής του και το παρέδωσε στον κατάσκοπό της.

Ο κατάσκοπος Μπάρσκι παρέδιδε δέματα σε πλούσιους Αμερικανούς στο Μανχάταν, ελπίζοντας ότι θα μπει στον κύκλο τους. Εστελνε πληροφορίες στη Μόσχα μέσω κωδικοποιημένων μηνυμάτων που άφηνε σε πάρκα και παράλληλα σπούδασε πληροφορική στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Ωστόσο τα σχέδιά του ματαιώθηκαν επειδή δεν μπορούσε να βγάλει διαβατήριο.

Οταν άρχισε να εργάζεται ως προγραμματιστής σε εταιρία ανακάλυψε, όπως λέει, ότι όσα του έλεγαν στη Μόσχα για το «διαβολικό σύστημα» των ΗΠΑ ήταν ψέμα και ότι του άρεσε ο αμερικανικός τρόπος ζωής. Αν και κρατούσε επαφή με την οικογένειά του στη Γερμανία, παντρεύτηκε ξανά στις ΗΠΑ και απέκτησε ένα κορίτσι. Το 1988 έλαβε την εντολή από τη Μόσχα να επιστρέψει, διαφορετικά θα τον σκότωναν, αλλά αρνήθηκε με τη δικαιολογία ότι έπασχε από AIDS και έπρεπε να κάνει θεραπεία.

Οι Σοβιετικοί τον άφησαν στην ησυχία του, όμως η ταυτότητά του αποκαλύφθηκε το 1992 από άλλον πράκτορα της KGB που αυτομόλησε στις ΗΠΑ. Το FBI τον παρακολούθησε επί τρία χρόνια και τον συνέλαβε όταν τον άκουσε να ομολογεί το παρελθόν του στη σύζυγό του κατά τη διάρκεια καβγά.

Αφού πέρασε από ανιχνευτή ψεύδους, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν αποτελούσε κίνδυνο για τις ΗΠΑ, αφέθηκε ελεύθερος και ο πράκτορας του FBI που τον συνέλαβε έγινε ο καλύτερος φίλος του. Υστερα από 10 χρόνια έλαβε αμερικανική υπηκοότητα, παντρεύτηκε για τρίτη φορά, απέκτησε έναν γιο και ανακάλυψε την πίστη στον Θεό.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Δεν θα πιστέψετε ποιος διάσημος τραγουδιστής είναι το αγοράκι στη φωτογραφία

Ο 37χρονος σήμερα διάσημος τραγουδιστής ανέβασε μια φωτογραφία του...

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...