Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 23 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πριν αρχίσετε να εκνευρίζεστε με τις υποδείξεις των...

Ελένη Φουρέιρα – Αλμπέρτο Μποτία: Ετοιμασίες για βάφτιση του μικρού

Ηταν το μεσημέρι της 7ης Φεβρουαρίου του 2023 όταν...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Κώστας Σλούκας στο PS Blog: «Συγκινητικό να τραγουδάνε οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού...

Αποκαλυπτικός ήταν ο Κώστας Σλούκας στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο PS Blog,...

ΓΙΑΤΙ, ΘΕΕ ΜΟΥ;

Μαρτυρία σοκ: «Με προσπέρασε από αριστερά με μεγάλη ταχύτητα»

Μια στιγμή ήταν αρκετή για να γίνει συντρίμμια ο κόσμος ενός 41χρονου, που έμελλε να δει μπροστά στα μάτια του μια «ρουκέτα» να κόβει το νήμα της ζωής της νεαρής εγκύου συζύγου του και του μικρού γιου τους μέσα μια κόλαση φωτιάς σε ένα υπαίθριο πάρκινγκ στη Βοιωτία!

w5yweyeery 0

Από την
Εύα Παπαδάτου

Στην ακυβέρνητη Πόρσε που έπεσε πάνω στο αυτοκίνητο της οικογένειας σαν βολίδα, με ιλιγγιώδη ταχύτητα και με τα λάστιχα να καπνίζουν, βρήκαν ακαριαίο θάνατο ο κληρονόμος της αυτοκρατορίας των καταστημάτων Jumbo και ένας παιδικός του φίλος.

Το «ραντεβού» με τον Χάρο, σε ένα από τα πιο φρικτά τροχαία δυστυχήματα που έχουν σημειωθεί στην Ελλάδα, έγινε στο 83ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, γύρω στις 4 το απόγευμα της Κυριακής. Ελάχιστα λεπτά νωρίτερα είχε σταθμεύσει εκεί το Χόντα, στο οποίο επέβαινε η τριμελής οικογένεια, ο 41χρονος Υπάτιος Πατμάνογλου, η 33χρονη σύζυγός του Αποστολία και ο δυόμισι ετών γιος τους Παύλος. Μητέρα και γιος δεν βγήκαν από το όχημα και έμειναν να περιμένουν τον 41χρονο να επιστρέψει από την τουαλέτα, για να συνεχίσουν τον δρόμο προς την Πτολεμαΐδα (τόπος καταγωγής της άτυχης γυναίκας), όπου θα περνούσαν τα Κούλουμα. Ομως, δεν έμελλε να φτάσουν ποτέ…

Ενώ ο σύζυγος και πατέρας βρισκόταν στην εξωτερική τουαλέτα του πάρκινγκ, η πανάκριβη μαύρη Πόρσε, έχοντας αναπτύξει απίστευτα μεγάλη ταχύτητα, όρμησε σαν σφαίρα με το πλάι στο πάρκινγκ και καρφώθηκε στο Χόντα. Τα δυο αυτοκίνητα κυριολεκτικά διαλύθηκαν και τυλίχτηκαν αστραπιαία στις φλόγες, που επεκτάθηκαν και στο κτίριο από το οποίο έβγαινε εκείνη τη στιγμή ο πατέρας της οικογένειας. Ακολούθησαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας, με τον τραγικό 41χρονο να βλέπει με τα ίδια του τα μάτια την οικογένειά του να χάνεται, δίχως να μπορεί να κάνει το παραμικρό για να τη βοηθήσει.

Στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, ο Υπάτιος Πατμάνογλου φαίνεται να βγαίνει από την υπαίθρια τουαλέτα και να πιάνει απελπισμένος το κεφάλι του φωνάζοντας: «Το παιδί μου, η οικογένειά μου»! Ο άτυχος άνδρας δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του και με όσο κουράγιο κατάφερε να βρει ειδοποίησε την Αστυνομία και την Πυροσβεστική. Ο πρώτος άνθρωπος που σταμάτησε για βοήθεια περιέγραψε ότι ο 41χρονος ήταν σε κατάσταση αμόκ, κοιτάζοντας ολόγυρά του τις άμορφες μάζες σιδερικών και τη φωτιά στο τοπίο που έμοιαζε βομβαρδισμένο. Εδειχνε ότι δεν μπορούσε να αντιληφθεί τι είχε συμβεί και έλεγε: «Μια φιάλη από το διπλανό εργοστάσιο εκτοξεύτηκε στο αυτοκίνητο»! 

Από τις φλόγες γλίτωσε μόνο το σώμα του συνοδηγού της Πόρσε Ανδρέα Γεωργακόπουλου, που εκτοξεύθηκε δεκάδες μέτρα μακριά και βρέθηκε διαμελισμένο από τη φονική πρόσκρουση. Η τραγική μητέρα, ο γιος της και ο 24χρονος οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου Γιώργος Βακάκης απανθρακώθηκαν μέσα στα φλεγόμενα οχήματα. Η τραγική ειρωνεία για τον νεαρό είναι ότι βρήκε τον θάνατο λίγα χιλιόμετρα μακριά από τις κεντρικές αποθήκες του Jumbo στην εθνική οδό!

Τα τέσσερα πτώματα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Θήβας, όπου οι γιατροί δεν άντεξαν και ξέσπασαν σε λυγμούς στη θέα του νεκρού αγοριού. Οι σοροί των δύο ανδρών που επέβαιναν στην Πόρσε μεταφέρθηκαν για νεκροτομή. Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, με τους συγγενείς της άτυχης γυναίκας και του παιδιού να μην μπορούν να πιστέψουν στα αυτιά τους, ενώ συγκλονίζει το μήνυμα της αδελφής της Αποστολίας, η οποία με ανάρτησή της στο facebook, αποχαιρέτησε την 33χρονη και τον μικρό ανιψιό της: «Δεν μπορώ ακόμη να το πιστέψω… Ακόμη σας περιμένω. Σκοτώθηκα μαζί με εσάς. Αδερφούλα μου, έλα και πάρε μου όλα τα ρούχα. Αλέν Ντελόν μου, η Μπριζίτ του σε περιμένει αγγελούδι μου. Ο Θεός σας ήθελε μαζί του. Καλό παράδεισο αγάπες μου…»

Οι κηδείες μητέρας και παιδιού θα γίνουν σήμερα, χωρίς να έχει αποφασιστεί το μέρος, αφού ο πατέρας κατάγεται από το Αντίγονο Φλωρίνης, ενώ η 33χρονη από την Πτολεμαΐδα. Από την πλευρά του 24χρονου Γιώργου Βακάκη, την τραγική είδηση έμαθε πρώτη η αδερφή του Σοφία, μέσω ενός κοινού φίλου τους. Η μητέρα του Εφη Γιατίλη βρισκόταν εκτός Αθηνών, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενώ ο πατέρας του, ο οποίος πληροφορήθηκε την είδηση λίγο αργότερα, φέρεται ότι κατέρρευσε.

Η εκδρομή στην Αράχοβα «βάφτηκε» με αίμα

gewgwe 1

Ο Γιώργος Βακάκης ήταν λάτρης των γρήγορων Ι.Χ. και εργαζόταν στην εταιρία του πατέρα του

Ο 24χρονος μοναχογιός του Mr Jumbo ήταν ο άνθρωπος που έμελλε να ξεκληρίσει τόσο άδικα την οικογένεια στη Βοιωτία με τη φονική Πόρσε που οδηγούσε.

gewgwe 2Ο Γιώργος Βακάκης ήταν το νεότερο μέλος της οικογένειας του Απόστολου Βακάκη και της Εφης Γιατίλη, που έχουν πάρει διαζύγιο από το 2012. Είχε μόλις επιστρέψει από το Μαϊάμι των ΗΠΑ όπου σπούδαζε και μαζί με τον κολλητό φίλο και συνεργάτη του Ανδρέα Γεωργακόπουλο πήγαιναν ολιγοήμερες διακοπές στην Αράχοβα.

Ο νεαρός απόφοιτος της Σχολής Μωραΐτη εργαζόταν ήδη στην εταιρία του πατέρα του, όπου είχε αναλάβει το ηλεκτρονικό εμπόριο της επιχείρησης.

Αν και ο Mr Jumbo Απόστολος Βακάκης δεν ήθελε να καταπιέζει τα τρία παιδιά του ως προς το τι θα κάνουν σε επαγγελματικό επίπεδο, είχε όνειρό του να ασχοληθούν τόσο οι δύο κόρες του Σοφία και Χριστίνα όσο και ο Γιώργος με την αυτοκρατορία που είχε δημιουργήσει. Εξάλλου, στις μέρες μας ελάχιστες επιχειρήσεις καταγράφουν την οικονομική ευρωστία της JUMBO. Ο 24χρονος γιος του και η κόρη του Σοφία έκαναν ήδη επιχειρηματικές σπουδές στις ΗΠΑ, ενώ η Χριστίνα (είναι και η πιο κοσμική από τους άλλους δύο) είχε επιλέξει έναν διαφορετικό δρόμο, εκείνον της μαγειρικής! Παρά το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα ασχολείται και εκείνη με τις δημόσιες σχέσεις της JUMBO αλλά και με τη συνεχή αναβάθμιση της ιστοσελίδας της εταιρίας, την έχει συνεπάρει το ταξίδι των γεύσεων και σπουδάζει σε μία από τις πιο γνωστές σχολές σεφ στο Μαϊάμι.

Ο βενιαμίν της οικογένειας ήταν λάτρης των ταξιδιών και των γρήγορων αυτοκινήτων. Αφού πέρασε λίγες ημέρες με τις αδελφές του, έφυγε χαρούμενος με σκοπό να πάει για σκι σε μία εκδρομή χωρίς γυρισμό, που τελικά σφράγισε τη μοίρα του και μαζί άλλων τριών ανθρώπων, στο 83ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας.

gewgwe 4Οταν ο τραγικός πατέρας πόζαρε με dream car παρόμοιο με εκείνο που ξεκλήρισε την οικογένειά του

Ενα από τα ακριβά και γρήγορα αυτοκίνητα, που και ο ίδιος λάτρευε, έγινε αιτία να δει τον μονάκριβο γιο και την έγκυο σύζυγό του να χάνονται μέσα σε μια στιγμή, στο Υπατο Βοιωτίας, ο τραγικός πατέρας Υπάτιος Πατμάνογλου!

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι σε μία φωτογραφία του στο facebook πόζαρε χαμογελαστός μπροστά από μια λευκή Πόρσε, κατά τη διάρκεια φετινής έκθεσης αυτοκινήτου, δίχως να φαντάζεται πως ένα τέτοιο όχημα θα έκοβε με βίαιο και αιφνίδιο τρόπο το νήμα της ζωής των αγαπημένων του και θα κατάστρεφε και τη δική του ζωή! Ο 41χρονος, πρώην ΟΥΚάς και νυν υπάλληλος της ΕΥΔΑΠ, είχε αδυναμία στους τέσσερις τροχούς και αυτό φαίνεται στην προσωπική του σελίδα όπου ανέβαζε δεκάδες φωτογραφίες με οχήματα, κυρίως από εκδηλώσεις με βασικό θέμα την ταχύτητα και το αυτοκίνητο, στις οποίες είχε πάει με την 33χρονη σύζυγο και το αγγελούδι τους.

Oπως φαίνεται σε αρκετές φωτογραφίες, το ίδιο πάθος για τους τέσσερις τροχούς προσπαθούσε να περάσει και στο αδικοχαμένο αγοράκι, το οποίο ποζάρει με αυτοκίνητα σε εκθέσεις αλλά και με το μοιραίο Χόντα. Σε κάποιες φωτογραφίες, μάλιστα, ο μικρός Παύλος οδηγεί μίνι αυτοκίνητα σε πίστες, ενώ παιδικό αυτοκίνητο δεν έλειπε και από το σπίτι όπου ο μικρός έκανε βόλτες στην αυλή. Στο Αντίγονο Φλώρινας, απ’ όπου κατάγεται ο 41χρονος, οι καμπάνες ηχούν πένθιμα και οι ντόπιοι δεν έχουν λόγια για την τραγωδία που ξεκλήρισε την οικογένειά του. Σύμφωνα με τον ξάδελφο του Υπάτιου Πατμάνογλου και πρόεδρο της κοινότητας Αντιγόνου, Γιώργο Κωνσταντινίδη, η άτυχη Αποστολία κυοφορούσε το δεύτερο παιδί τους. Hταν τεσσάρων μηνών έγκυος και περίμενε με λαχτάρα να σφίξει στην αγκαλιά της το μωρό που κουβαλούσε στα σπλάχνα της. Η 33χρονη γυναίκα, η οποία είχε γεννηθεί στην Πτολεμαΐδα, εργαζόταν έως πρόσφατα σε εταιρία που αναλάμβανε τους στολισμούς σε γάμους και βαφτίσεις.

____

Μαρτυρία σοκ: «Με προσπέρασε από αριστερά με μεγάλη ταχύτητα»

Απαντήσεις στα ερωτήματα σχετικά με τα αίτια της ανείπωτης τραγωδίας αναζητούν οι αστυνομικοί της Τροχαίας Εθνικών Οδών και οι ειδικοί πραγματογνώμονες που έχουν ορίσει οι δύο οικογένειες, τόσο στην εικόνα που έχουν καταγράψει οι κάμερες οι οποίες είναι τοποθετημένες κατά μήκος της εθνικής οδού όσο και στις εξετάσεις στις σορούς των επιβατών της μοιραίας μαύρης Πόρσε.

Το οπτικό υλικό από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας που έχουν ήδη παραλάβει οι αστυνομικοί της Τροχαίας δείχνει κυρίως το σημείο στο οποίο το αυτοκίνητο φαίνεται να έχει ξεφύγει από τον έλεγχο του οδηγού του και να εισβάλει ακυβέρνητο με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο πάρκινγκ, σκορπίζοντας τον θάνατο μέσα σε φλόγες και τσακισμένες λαμαρίνες. Ωστόσο, εξετάζονται και άλλα βίντεο με τα τεχνικά μέσα που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ., σε μια προσπάθεια να διακριβωθούν η διαδρομή που ακολούθησε το αυτοκίνητο-ρουκέτα και η οδική συμπεριφορά του σε αυτήν.

Οι αστυνομικοί δίνουν μεγάλη βάση στις καταθέσεις του υπευθύνου ασφαλείας της εταιρίας Jumbo αλλά και της οικογένειας του επιχειρηματία Απόστολου Βακάκη, ο οποίος φέρεται ότι κατέθεσε πως το μεσημέρι της Κυριακής ο 24χρονος γιος του πήρε το αυτοκίνητό του μαζί με τον συνομήλικο φίλο του και, αφού συναντήθηκαν με την παρέα τους σε κατάστημα της Κηφισιάς, ξεκίνησαν όλοι μαζί για να πάνε στην Αράχοβα. Αυτό κάνει τους αστυνομικούς να εξετάζουν το ενδεχόμενο οι επιβάτες της μαύρης Πόρσε να βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ, κάτι που θα αποδειχθεί έπειτα από την ολοκλήρωση της νεκροτομής και των τοξικολογικών εξετάσεων.

Την ώρα που συνέβη το τραγικό τροχαίο, σε πολλά σημεία της εθνικής οδού έπεφτε λασποβροχή, με αποτέλεσμα το οδόστρωμα να παρουσιάζει ελαφρά ολισθηρότητα, όχι όμως σε σημείο που να επηρεάσει απόλυτα τη συμπεριφορά του οχήματος. Οι αστυνομικοί της Τροχαίας Εθνικών Οδών έχουν στα χέρια τους τη σημαντική μαρτυρία ενός διερχόμενου οδηγού, ο οποίος κατέθεσε ότι λίγο πριν συμβεί το δυστύχημα η μαύρη Πόρσε τον προσπέρασε από αριστερά με ιδιαίτερα μεγάλη ταχύτητα. Οπως είπε, είδε το αυτοκίνητο να βγάζει καπνούς από τα λάστιχα διασκορπίζοντας κομμάτια ελαστικού στο οδόστρωμα και αμέσως μετά να μπαίνει στο πάρκινγκ με το πλάι και να διαλύει το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν η 33χρονη μητέρα και ο μόλις δυόμισι χρόνων γιος της.

Θεοδόσης Π. Πάνου

____

gewgwe 3Φθαρμένα (;) ελαστικά

Μια ένδειξη που βρήκαν οι αστυνομικοί της Τροχαίας σε ένα από τα λάστιχα της μοιραίας Πόρσε, το οποίο γλίτωσε από τις φλόγες, τους κάνει να εξετάζουν το ενδεχόμενο να ήταν φθαρμένα. Στη φωτογραφία που έχει στη διάθεσή της η «Espresso» φαίνεται καθαρά ο τετραψήφιος αριθμός 4806 (φωτό), που υποδηλώνει την ημερομηνία κατασκευής του ελαστικού και σημαίνει ότι κατασκευάστηκε την 48η εβδομάδα του 2006! Αυτό δείχνει ότι τα λάστιχα ήταν παλαιά, δεν σημαίνει όμως ότι ήταν φθαρμένα και γι’ αυτό θα εξεταστούν από ειδικούς. Ωστόσο ο αυτόπτης μάρτυρας του τροχαίου κατέθεσε ότι είδε καπνό να βγαίνει από τις ρόδες της Πόρσε και κομμάτια ελαστικού να πέφτουν στο οδόστρωμα.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387 630x387


{{-PCOUNT-}}36{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...