Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Ο σφαγέας της Κυριακής θα εξεταστεί από τρεις ψυχιάτρους

Τρεις ψυχίατροι θα εξετάσουν εκ νέου τον 39χρονο που...

«Σασμός»: Η Βασιλική βάζει στην Καλλιόπη μία ιδέα για τον Μαθιό, αναγκάζοντάς...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Εύα...

Αφροδίτη Σκαφίδα: «Είχα μια δύσκολη γέννα, χρειάστηκε να την πάρουν με καισαρική»

Ελευθερία θα λέγεται η κόρη! Μία από τις πιο...

H Ελένη Μενεγάκη ενημέρωσε τους συνεργάτες της ότι απάντησε αρνητικά στην πρόταση...

Ένα Μegaλο όχι είπε η Ελένη Μενεγάκη στα στελέχη...

Οσκαρ με γκάφες και «αποκαλύψεις»!

Τα «ατυχήματα» μπροστά στα φλας και το μπάχαλο στην κατηγορία Καλύτερης Ταινίας σημάδεψαν την 89η τελετή απονομής των βραβείων

Η πολυαναμενόμενη βραδιά των Οσκαρ (με τον Τζάστιν Τίμπερλεϊκ να ξεσηκώνει τους παρευρισκομένους ερμηνεύοντας το «Can’t stop the feeling!») τα ξημερώματα της Δευτέρας είχε τα πάντα: Λάμψη, γκάφες και αποκαλυπτικές εμφανίσεις, που ερωτοτροπούσαν με τα φλας!

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Το σίγουρο πάντως είναι ότι η μεγαλύτερη γκάφα στην ιστορία των Οσκαρ σημάδεψε την 89η τελετή απονομής των βραβείων στο θέατρο Dolby του Λος Αντζελες. Το στιγμιότυπο έμοιαζε σαν να είχε ξεπηδήσει από τα καρέ κάποιας χολιγουντιανής κωμωδίας: Ο Γουόρεν Μπίτι και η Φέι Ντάναγουεϊ ανακοίνωσαν τον λάθος νικητή στο σημαντικότερο βραβείο της βραδιάς, ενώ αντιλήφθηκαν το λάθος μόνο όταν οι «νικητές» βρίσκονταν ήδη στη σκηνή και είχαν αρχίσει τις ευχαριστήριες ομιλίες τους, προκαλώντας αμηχανία.

2 0

Με έκπληξη οι ηθοποιοί και οι παραγωγοί του «La La Land» και του «Moonlight» κοιτούσαν ο ένας τον άλλον προσπαθώντας να καταλάβουν τι έχει συμβεί.

Ο επίμαχος φάκελος

Λίγο νωρίτερα ο Μπίτι και η Ντάναγουεϊ είχαν ανοίξει τον φάκελο με τον νικητή του βραβείου Καλύτερης Ταινίας, ανακοινώνοντας: «And the Academy Award goes to “La La Land”»! Οι συντελεστές του μιούζικαλ βρίσκονταν επί σκηνής και ευχαριστούσαν όσους συντέλεσαν στην επιτυχία τους, όταν ένας από αυτούς αντιλήφθηκε το λάθος.

4r34fgrΟ Μπίτι έσπευσε να παρέμβει, λέγοντας ότι ο νικητής ήταν το «Moonlight», αλλά πολλοί νόμισαν ότι επρόκειτο για αστείο. Ενα κοντινό πλάνο στον φάκελο με το όνομα του νικητή έδιωξε κάθε αμφιβολία.

Οι συντελεστές του «Moonlight» ανέβηκαν στη σκηνή, ενώ ο Μπίτι εξηγούσε ότι του δόθηκε ο λάθος φάκελος, που περιείχε το όνομα της νικήτριας του Α’ Γυναικείου Ρόλου Εμα Στόουν και της ταινίας «La La Land», στην οποία πρωταγωνιστούσε. Λίγο αργότερα η ελεγκτική εταιρία για την απονομή των βραβείων Οσκαρ ζήτησε συγγνώμη για το λάθος που έγινε, επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενα του Μπίτι. Ωστόσο, ακόμη μία γκάφα σημάδεψε τη βραδιά, καθώς οι διοργανωτές «πέθαναν» την Αυστραλή παραγωγό Τζαν Τσάπμαν. Χρησιμοποίησαν τη φωτογραφία της πάνω από το όνομα της Τζάνετ Πάτερσονσε βίντεο για τους ανθρώπους του κινηματογράφου που έφυγαν από τη ζωή πέρυσι.

Παρά την απώλεια του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας, το «La La Land» ήταν ο νικητής της βραδιάς με έξι βραβεία. Σημαντική πρωτιά και για τον σκηνοθέτη της ταινίας Ντάμιεν Σαζέλ, ο οποίος έγινε ο νεότερος σκηνοθέτης που κερδίζει το Οσκαρ Σκηνοθεσίας.

Ο ηθοποιός Μαχέρσαλα Αλί του «Moonlight» έγινε ο πρώτος μουσουλμάνος που βραβεύεται με Οσκαρ, κερδίζοντας το βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου, ενώ η Βαϊόλα Ντέιβις η πρώτη αφρικανικής καταγωγής ηθοποιός που έχει τιμηθεί με Tony, Emmy και Οσκαρ.

Φόρεμα με σκίσιμο

Μπορεί τα φλας να ήταν στραμμένα στους πρωταγωνιστές της βραδιάς, όμως ένα «ατύχημα» βοήθησε τη νεαρή ηθοποιό Μπλάνκα Μπλάνκο να κλέψει τις εντυπώσεις στο κόκκινο χαλί. Το φόρεμά της, που είχε μεγάλο σκίσιμο, την πρόδωσε.

Τα βλέμματα μαγνήτισε επίσης το αβυσσαλέο ντεκολτέ της αδελφής του Ράιαν Γκόσλινγκ, Μάντι, ενώ η Νικόλ Κίντμαν τράβηξε την προσοχή με τον περίεργο τρόπο που χειροκροτούσε.

4

Ο Τζάστιν Τίμπερλεϊκ ξεσήκωσε τους παρευρισκομένους ερμηνεύοντας το «Can’t stop the feeling!», και δεν παρέλειψε να φιλήσει τη σύζυγό του, Τζέσικα Μπιλ. Τέλος, ο Μελ Γκίμπσον έδειξε τη φωτογραφία του νεογέννητου παιδιού του κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο κόκκινο χαλί.

3

Οι… γνωστοί θαμώνες Λάνθιμος – Φιλίππου και η Μαντζιαράκη με τον ήρωα του Αιγαίου

Χρώμα και άρωμα Ελλάδας έφεραν στην 89η απονομή των Οσκαρ οι ελληνικές παρουσίες. Το «παρών» έδωσαν, όπως ήταν αναμενόμενο, ο Γιώργος Λάνθιμος μαζί με τον Ευθύμη Φιλίππου, καθότι υποψήφιοι στην κατηγορία Οσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου για τον «Αστακό» («The Lobster»).

4rfewrg 2

Εξι χρόνια μετά την υποψηφιότητα του «Κυνόδοντα» στην κατηγορία Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, ο Γιώργος Λάνθιμος περπάτησε ξανά στο κόκκινο χαλί ως υποψήφιος, παρότι έφυγε χωρίς το πολυπόθητο αγαλματάκι. Παρούσα στην τελετή ήταν και η Δάφνη Μαντζιαράκη, υποψήφια στην κατηγορία Καλύτερου Ντοκιμαντέρ για την ταινία της «4,1 μίλια».

Με τον ανθυποπλοίαρχο

Μαζί της ήταν και ο 43χρονος ήρωας του Αιγαίου, ο πρωταγωνιστής του ντοκιμαντέρ της ανθυποπλοίαρχος του Λιμενικού Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο οποίος μέσα από το ντοκιμαντέρ έγινε γνωστός ως το πρόσωπο μιας Ελλάδας που επιμένει στην αξία της ανθρώπινης ζωής, όποια κι αν είναι αυτή. Μια τρίτη παρουσία με ελληνικές ρίζες, αλλά έντονη δραστηριοποίηση στη «Μέκκα του κινηματογράφου», ήταν η ελληνικής καταγωγής Μαίρη Ζόφρες, υποψήφια στην κατηγορία Eνδυματολογίας για το «La La Land».

4rfewrg 1 0

Πέραν όμως τον υποψηφίων, στη φετινή τελετή προσκλήθηκαν και παραβρέθηκαν επίσης ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης, αλλά και ο Σπύρος Σούλης, ο οποίος έσπευσε να ανεβάσει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram τη… μαγική πρόσκληση.

Η Μαριέττα Χρουσαλά στο κόκκινο χαλί

e54t

Μια Ελληνίδα πάτησε το κόκκινο χαλί των Οσκαρ, αφού ήταν ανάμεσα στους λαμπερούς καλεσμένους της φετινής απονομής. Η Μαριέττα Χρουσαλά και ο σύζυγός της Λέων Πατίτσας έκαναν γκράντε εμφάνιση, με την πρώην Σταρ Ελλάς να εμπιστεύεται την κουμπάρα της Σήλια Κριθαριώτη για την επιμέλεια του στιλ της. Η Μαριέττα φόρεσε μαύρη βραδινή τουαλέτα της designer και εντυπωσίασε, ενώ ο άνδρας της δεν σταμάτησε να την απαθανατίζει, ακόμη και τη στιγμή που έδινε συνέντευξη σε αμερικανικό κανάλι, λίγο πριν μπει στο Dolby Theatre στο Λος Αντζελες.

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

Καλύτερης Ταινίας: «Moonlight».
Α’ Ανδρικού Ρόλου: Κέισι Αφλεκ – «Μια πόλη δίπλα στη θάλασσα» («Manchester by the Sea»).
Α’ Γυναικείου Ρόλου: Εμα Στόουν – «La La Land».
Σκηνοθεσίας: Ντάμιεν Σαζέλ – «La La Land»
Β’ Ανδρικού Ρόλου: Μαχέρσαλα Αλί – «Moonlight».
Β’ Γυναικείου Ρόλου: Βαϊόλα Ντέιβις – «Fences».
Πρωτότυπου σεναρίου: Κένεθ Λόνεργκαν – «Μια πόλη δίπλα στη θάλασσα» («Manchester by the Sea).
Διασκευασμένου σεναρίου: Μπάρι Τζένκινς και Τάρελ Αλβιν Μακράνεϊ – «Moonlight».
Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων: «Ζωούπολη» (Zootopia) των Ριτς Μουρ και Μπάιρον Χάουαρντ.
Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας: «Ο εμποράκος» (Ιράν).
Καλύτερου ντοκιμαντέρ: «O.J.: Made in America».
Καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού: «City of Stars» («La La Land») σε μουσική του Τζάστιν Χόρβιτς και στίχους των Μπέντζι Πάσεκ και Τζάστιν Πολ.
Καλύτερης πρωτότυπης μουσικής: Τζάστιν Χόρβιτς – «La La Land».
Καλύτερου ηχητικού μιξάζ: Κέβιν Ο’ Κόνελ, Αντι Ράιτ, Ρόμπερτ Μακένζι και Πίτερ Γκρέις – «Αντιρρησίας Συνείδησης» («Hacksaw Ridge»).
Καλύτερου ηχητικού μοντάζ: Σιλβέιν Μπελμάρε – «Αφιξη» («Arrival»).
Ενδυματολογίας: Κολίν Ατγουντ – «Fantastic Beasts and Where to Find Them».
Μake up και κομμώσεις: Αλεσάντρο Μπερτολάτσι, Τζόρτζιο Γκρεγκορίνι και Κρίστοφερ Νέλσον – «Suicide Squad».
Καλύτερης οργάνωσης παραγωγής: Ντέιβιντ Γουάσκο και Σάντι Ρέινολτς Γουάσκο – «La La Land».

Και «Batman vs Superman» με «έπαθλο» έξι Χρυσά Βατόμουρα

Το blockbuster με έσοδα 850.000.000 ευρώ «Batman vs Superman» σάρωσε στα φετινά Χρυσά Βατόμουρα. Στην τελετή «βράβευσης» των χειρότερων της χρονιάς στο Χόλιγουντ, η οποία κάθε χρόνο γίνεται λίγες ώρες προτού απονεμηθούν τα χρυσά αγαλματίδια του «θείου» Οσκαρ, η ταινία έλαβε έξι Βατόμουρα.

Μεταξύ αυτών, του Χειρότερου Κινηματογραφικού Διδύμου στον Μπεν Αφλεκ και τον Χένρι Κάβιλ, για τον Μπάτμαν και τον Σούπερμαν αντίστοιχα, του Χειρότερου Ηθοποιού σε Β’ ρόλο Τζέσι Αϊζενμπεργκ για τον ρόλο του Λεξ Λούθορ, του Χειρότερου Σεναρίου και του Χειρότερου Σκηνοθέτη στον Ζακ Σνάιντερ αλλά και του Χειρότερου Πρίκουελ, Ριμέικ, Rip-off ή Σίκουελ.

Το ντοκιμαντέρ «Hillary’s America: The Secret History of the Democratic Party» εξασφάλισε τέσσερα από τα βαρύνοντα βραβεία της… αποτυχίας, αυτά της Χειρότερης Ταινίας, Χειρότερης Σκηνοθεσίας στους Ντινές Ντ’ Σούζα και Μπρους Σκούλεϊ, Χειρότερου Α’ Ανδρικού Ρόλου στον Ντινές Ντ’ Σούζα και Χειρότερου Α’ Γυναικείου Ρόλου στην Μπέκι Τέρνερ. Τέλος, το βραβείο του Χειρότερου Β’ Γυναικείου Ρόλου δόθηκε στην Κρίστεν Γουίγκ, για την ερμηνεία της στο φιλμ «Zoolander 2».

Τουρίστες «έμειναν άγαλμα»!

r3q4wree

Η πιο ευχάριστη έκπληξη της ζωής τους περίμενε ένα γκρουπ τουριστών που έκαναν περιήγηση με λεωφορείο γύρω από τον χώρο της απονομής των βραβείων Οσκαρ. Χωρίς να το γνωρίζουν, ο παρουσιαστής της βραδιάς Τζίμι Κίμελ τούς κάλεσε στη σκηνή του θεάτρου Dolby. Κατά την είσοδό τους έβγαζαν ενθουσιασμένοι φωτογραφίες, ενώ στη συνέχεια ο Ντένζελ Ουάσινγκτον «πάντρεψε» ένα αρραβωνιασμένο ζευγάρι τουριστών, τον Γκάρι και τη Βίκι, ανακηρύσσοντάς τους συζύγους. Η Τζένιφερ Ανιστον, δε, τους έκανε «γαμήλιο» δώρο τα γυαλιά της.

Η «εβδομάδα της κερδοφορίας» για προαγωγούς και πορνοστάρ

Το πιο λαμπερό γεγονός του κινηματογράφου, η απονομή των βραβείων Οσκαρ, εκτός από τη φωτεινή πλευρά του έχει ακόμα μία, πιο σκοτεινή, που συνήθως καλύπτει η χρυσόσκονη της απαστράπτουσας βραδιάς.

Ολο το Σαββατοκύριακο της απονομής και στις παρυφές της βραδιάς δεν ετοιμάζονταν μόνο οι κορυφαίοι ηθοποιοί για τη μαγική τελετή, αλλά και εκατοντάδες νεαρά κορίτσια, που συνέρρευσαν στην πόλη για να εκπορνευτούν σε exclusive πάρτι, σε ξενοδοχεία και σε μπαρ. Οι άνθρωποι του Χόλιγουντ πληρώνουν όσο όσο για στιγμές ηδονής στα κρυφά, όπως είπαν στην εφημερίδα «Sun» προαγωγοί και διαχειριστές του κυκλώματος και των ερωτικών ραντεβού.

Οπως επισημαίνει η Στέφανι Πάουελ, πρώην αστυνομικός και νυν υπεύθυνη του προγράμματος «Journey Out», που βοηθά νεαρά κορίτσια να ξεφύγουν από το εμπόριο σεξ, η εβδομάδα των Οσκαρ είναι η «καλύτερη περίσταση για τους προαγωγούς να βγάλουν πολλά χρήματα».

Περιζήτητες, ωστόσο, είναι και οι πορνοστάρ, που για την περίσταση διπλασιάζουν το κασέ τους.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}45{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...