Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Μαρίνα Σάττι: Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι σε κατάστημα ΟΠΑΠ

Λίγες ημέρες πριν την αναχώρησή της για το Μάλμε...

Σκιά του εαυτού του ο τραγικός πατέρας

► Το γκρι audi r8 και το σενάριο για κόντρες στην εθνική με την Πόρσε «ρουκέτα»
► «Είδε τη γυναίκα και το αγοράκι του να καίγονται και δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να βοηθήσει»
► «Βρίσκεται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, έχει υποστεί ισχυρό σοκ και ζει με ηρεμιστικά»

Μέσα σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα είδε τον κόσμο του να γκρεμίζεται, όταν η Πόρσε που οδηγούσε ο 24χρονος Γιώργος Βακάκης, γιος του Mr Jumbo, έπεσε σαν ρουκέτα πάνω στο αυτοκίνητό του, αφαιρώντας με τον πιο απότομο και βίαιο τρόπο τις ζωές της συζύγου και του παιδιού του!

ΑΠΟ ΤΗΝ 
ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ 

Μια στιγμή ήταν αρκετή για να του πάρει ο θάνατος ό,τι πολυτιμότερο είχε: την Αποστολία και τον Παυλάκη του.

Από το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής ο χαροκαμένος πατέρας Υπάτιος Πατμάνογλου προσπαθεί να σταθεί όρθιος στα πόδια του, έχοντας στο πλευρό του συγγενείς, φίλους αλλά και όλη την Ελλάδα που θρηνεί για τον χαμό της οικογένειάς του.

rwetw 1

«Ο φίλος μου έχει γίνει σκιά του εαυτού του, είναι με ηρεμιστικά και ακόμα δεν μπορεί να συλλάβει το μέγεθος της τραγωδίας που χτύπησε την πόρτα του» ανέφερε στην «Espresso» στενός φίλος του και πρόσθεσε: «Είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, έχει υποστεί ένα ισχυρό σοκ. Είδε μπροστά στα μάτια του να χάνονται με τον πιο φρικτό τρόπο τα δύο πιο σημαντικά άτομα που είχε στη ζωή του. Προσπαθούμε να του συμπαρασταθούμε, αλλά και οι υπόλοιποι συγγενείς βρίσκονται σε κατάσταση σοκ. Οι οικογένειες της κοπέλας και του ίδιου έχουν συγκλονιστεί, δεν μπορούν να μιλήσουν καν και ο θρήνος από τα σπίτια τους είναι αβάσταχτος».

«Τους βρήκε το κακό»

Ο ίδιος ανέφερε ότι τον τελευταίο σχεδόν ενάμιση μήνα ο Υπάτιος με την οικογένειά του ζούσαν στον Πειραιά, όπου ο 41χρονος είχε διοριστεί στην εκεί ΕΥΔΑΠ: «Εφυγαν με προορισμό την Πτολεμαΐδα για να κάνουν εκεί Κούλουμα, αλλά δεν πρόλαβαν γιατί τους βρήκε το κακό. Ο φίλος μου είδε με τα μάτια του ό,τι φρικιαστικότερο μπορεί να αντέξει η ψυχή ενός ανθρώπου. Είδε τη γυναίκα του και το παιδί του να καίγονται κι αυτός να μην μπορεί να κάνει το παραμικρό για να τους βοηθήσει. Είναι συγκλονιστικό κι ελπίζουμε να μπορέσει κάποια στιγμή να ηρεμήσει, έστω και λίγο, η ψυχή του. Είναι κάτι που δυστυχώς θα κουβαλάει μια ζωή. Θα ζει με αυτό μέχρι να πεθάνει». Χθες, με όση δύναμη του έχει απομείνει, ο Υπάτιος μίλησε για όλα όσα συνέβησαν το μεσημέρι της Κυριακής στο πάρκινγκ του θανάτου, στο 83ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας και η περιγραφή του κάνει ακόμη και τους πιο ψύχραιμους να λυγίσουν.

«Τους φίλησα και τους αποχαιρέτησα» είπε ο 41χρονος Υπάτιος Πατμάνογλου συγκλονίζοντας και με δύναμη ψυχής περιέγραψε καρέ καρέ τις φρικιαστικές στιγμές, όταν η οικογένειά του χάθηκε μέσα σε μια κόλαση φωτιάς: «Είδα τα πάντα. Σταμάτησα στο πάρκινγκ για να πάω να κάνω την ανάγκη μου. Το παιδί μου δεν κοιμόταν, ήταν ανήσυχο και γι’ αυτό δεν βγήκαν έξω. Μόλις μπήκα στην τουαλέτα, άκουσα έναν θόρυβο και αμέσως εκδηλώθηκε φωτιά. Νομίζοντας ότι όλα έξω ήταν μια χαρά, έπεσα κάτω, έβαλα την μπλούζα στο πρόσωπο μπροστά για να μην εισπνέω καπνό και βγήκα έξω όσο πιο γρήγορα μπορούσα. Νόμιζα ότι μόνο στο κτίριο έγινε αυτό και όχι έξω, αλλά όταν βγήκα έξω είδα το αυτοκίνητό μου κομμένο στα δύο. Προσπάθησα να συνειδητοποιήσω τι είχε γίνει, αλλά δεν τα κατάφερνα. Δεν φαινόταν ότι άλλο αυτοκίνητο είχε τρακάρει το δικό μου».

«Εβλεπα νεκρούς παντού»

Ο 41χρονος ανέφερε ότι είδε την οικογένειά του να καίγεται: «Δεν το πίστευα. Ελεγα, θα τρελαθώ, δεν ήξερα πώς προκλήθηκε η έκρηξη. Μέσα στην Πόρσε είδα τον οδηγό νεκρό, έβλεπα νεκρούς παντού. Πήρα τηλέφωνο τον αδερφό μου και του είπα να έρθει να με πάρει. Οταν ήρθε το ΕΚΑΒ, το πλήρωμα μου ζήτησε να έχω ψυχραιμία. Ούτε στον χειρότερο εχθρό μου να δει γυναίκα και παιδί καμένους».

rwetw 2

Ο τραγικός πατέρας, πρώην ΟΥΚάς και νυν εργαζόμενος στην ΕΥΔΑΠ, ανέφερε επίσης ότι η γυναίκα του πρέπει να τα είδε όλα: «Θα είδε το άλλο όχημα να έρχεται πάνω της αλλά, για να μην προλάβει να κάνει τίποτα, θα έφυγαν ακαριαία. Τους φίλησα και τους αποχαιρέτησα. Μόνο τα κλειδιά μου και το κινητό μου έχω, τίποτα άλλο. Μόνο το κινητό μου πετάχτηκε από μέσα».

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια: 

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387 630x387

Με «καμένα» (;) λάστιχα σκόρπισε τον θάνατο

f1 4062798

Οι Αρχές κάνουν «φύλλο και φτερό» την Πόρσε και το βίντεο από τις κάμερες για τα αίτια του τροχαίου που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Τροχαίας Εθνικών Οδών, προκειμένου να διευκρινιστούν τα αίτια που οδήγησαν στο φοβερό τροχαίο δυστύχημα της Κυριακής, το οποίο στοίχισε τη ζωή τεσσάρων ανθρώπων και κυριολεκτικά συγκλόνισε το πανελλήνιο. Μεταξύ άλλων εξετάζονται ο τύπος και η κατάσταση των ελαστικών της μοιραίας Πόρσε. αλλά και η «μυστηριώδης» μαύρη σκιά που εμφανίζεται κάτω από το αυτοκίνητο την ώρα που αυτό «εισβάλλει» στο αιματοβαμμένο πάρκινγκ.

 vlcsnap 2017 02 27 17h57m05s740

vlcsnap 2017 02 27 17h57m27s560

Το πρώτο και αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα, στο οποίο έχουν καταλήξει οι αστυνομικοί, είναι ότι η Πόρσε είχε αναπτύξει πολύ μεγάλη ταχύτητα. Σε ό,τι αφορά την ταυτότητα του οδηγού, όλα δείχνουν ότι επρόκειτο για τον 24χρονο γιο του ιδιοκτήτη της αλυσίδας καταστημάτων “Jumbo”, αλλά οριστική απάντηση σε αυτό θα δοθεί με την εξέταση DNA, που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Από εκεί και πέρα, οι αστυνομικοί αλλά και οι εμπειρογνώμονες, που ενδεχομένως θα οριστούν από τις δύο οικογένειες, θα προσπαθήσουν μέσα από τα συντρίμμια της μοιραίας Πόρσε να διαπιστώσουν τη λειτουργική κατάσταση και τη συντήρηση του ακριβού οχήματος, την καταλληλότητα των ελαστικών και κυρίως το τι μεσολάβησε και ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του γερμανικού υπεραυτοκινήτου. 

Ηδη οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί στα λάστιχα της Πόρσε, τα οποία είναι κατασκευής του 2006 και πιθανότατα χειμερινού τύπου, δηλαδή κατάλληλα για βρεγμένο ή χιονισμένο οδόστρωμα.

17016345 10208997010785927 2107800220 o

Αν επαληθευτεί το σενάριο των χειμερινών ελαστικών, ίσως εκεί να κρύβεται και το μοιραίο «μυστικό» που στοίχισε την ζωή σε τέσσερις ανθρώπους. Και αυτό διότι, όπως εξηγεί στην «Espresso» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ με γνώση σε τροχαία δυστυχήματα, τα χειμερινά ελαστικά είναι κατασκευασμένα για ταχύτητες το πολύ έως 120-150 χιλιόμετρα/ώρα. Κατά συνέπεια, και με δεδομένο πως η μαύρη Πόρσε είχε αναπτύξει ταχύτητα άνω των 200 χιλιομέτρων, είναι πολύ πιθανό τα χειμερινά λάστιχα να «κάηκαν», με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να καταστεί ανεξέλεγκτο, να φύγει από την πορεία του και να μπει με πλαγιολίσθηση στο μοιραίο πάρκινγκ, με τις γνωστές τραγικές συνέπειες.

Το σπρέι

Επίσης, και σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί κάνουν «φύλλο και φτερό» το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες της Εθνικής Οδού κατά μήκος της διαδρομής, όπου κινήθηκε η μοιραία Πόρσε, προτού μπει ακυβέρνητη στο πάρκινγκ και το μετατρέψει σε βομβαρδισμένο τοπίο.

Παράλληλα, αναλύουν καρέ-καρέ και το βίντεο της σύγκρουσης, ώστε να εξακριβώσουν τι ακριβώς είναι η μαύρη σκιά που διακρίνεται κάτω από τη μάσκα του αυτοκινήτου, αλλά και το «σπρέι» που εμφανίζεται στη συνέχεια κάτω και μπροστά από το όχημα.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί προσπαθούν αν εξακριβώσουν αν αυτή η μαύρη σκιά είναι κάποιο εξάρτημα που φεύγει από τη μηχανή του αυτοκινήτου ή αν πρόκειται για κομμάτι από καμένο ελαστικό του ίδιου οχήματος.

Σε ό,τι αφορά το «σπρέι», εξετάζουν αν πρόκειται για νερό που προέρχεται από κάποια «αόρατη» λακκούβα στο οδόστρωμα ή για αέρα που εκκενώνεται βίαια από καμένο λάστιχο της Πόρσε.

Μαρτυρία για κόντρες με Audi R8 πριν από το φοβερό δυστύχημα

f1 116

Στο ερευνητικό μικροσκόπιο των αστυνομικών της Τροχαίας Εθνικών Οδών έχει μπει η μαρτυρία του Υπάτιου Πατμάνογλου για την εμφάνιση ενός Αουντι R8 στο «πάρκινγκ του θανάτου», ελάχιστα δευτερόλεπτα μετά το φοβερό δυστύχημα που σκότωσε τη γυναίκα του και το παιδί του. Σύμφωνα με τον τραγικό πατέρα, ο οδηγός του γκρι υπεραυτοκινήτου σταμάτησε στον τόπο της τραγωδίας και τον ρώτησε αν χρειάζεται βοήθεια…

«…Ηταν ένα R8 από πίσω του και πρέπει να “πατιόντουσαν” (σ.σ.: να έκαναν κόντρες), γιατί με το που βγήκα εγώ, έκανε όπισθεν το R8 και ήρθε στη μεριά μου, με ρώτησε “χρειάζεσαι βοήθεια;”… Αδειος δρόμος, δύο τέτοια αυτοκίνητα, πιθανολογώ, δεν είμαι σίγουρος, να είχαν σχέσεις ή φιλίες ή απλά να έτυχε» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο Υπάτιος Πατμάνογλου. Ο ίδιος περιέγραψε τον οδηγό του Αουντι ως έναν ψηλό, μελαχρινό νεαρό με ξανθά μαλλιά, ενώ για το αυτοκίνητο είπε ότι ήταν χρώματος γκρι. Η μαρτυρία του χαροκαμένου οικογενειάρχη εξετάζεται από την Τροχαία, που ερευνά αν τα δύο σπορ αυτοκίνητα έκαναν κόντρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, το ενδεχόμενο αυτό δεν επιβεβαιώνεται έως τώρα από το βιντεοσκοπημένο υλικό που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας του εθνικού δικτύου σε μήκος τουλάχιστον επτά χιλιομέτρων από το σημείο που σημειώθηκε το τροχαίο, καθώς δεν προκύπτει η ύπαρξη άλλου αυτοκινήτου που να κινείται παράλληλα με τη μοιραία Πόρσε και μάλιστα με μεγάλη ταχύτητα.

Κατά συνέπεια και όσον αφορά τη συγκεκριμένη μαρτυρία του τραγικού πατέρα, οι αστυνομικοί εξετάζουν το σενάριο να πρόκειται για κάποιον διερχόμενο οδηγό, ο οποίος είδε το τροχαίο και σταμάτησε προκειμένου να βοηθήσει τον σοκαρισμένο άνδρα.

Παιδί γιατρών ήταν ο συνοδηγός της μοιραίου μαύρου ΙΧ

Γιος μεγαλογιατρών, κολλητός του κληρονόμου της αυτοκρατορίας των Jumbo trqwefΓιώργου Βακάκη και ιδιαίτερα κοινωνικός ήταν ο συνοδηγός της μαύρης Πόρσε Ανδρέας Γεωργακόπουλος (φωτό). Τα δύο παιδιά διατηρούσαν στενή φιλία από τα σχολικά χρόνια τους, παρόλο που ο Ανδρέας Γεωργακόπουλος ήταν έναν χρόνο μεγαλύτερος από τον 24χρονο Βακάκη.

Η είδηση του φρικτού θανάτου του προκάλεσε θλίψη όχι μόνο στην οικογένειά του αλλά και στους φίλους του, οι οποίοι μιλούν για ένα εξαίρετο παιδί με όρεξη για δουλειά και καταξίωση. «Δεν έκανε καταχρήσεις, ούτε καν κάπνιζε» είπαν φίλοι του, υπογραμμίζοντας ότι ο Ανδρέας έμεινε άναυδος στη θέα της μαύρης Πόρσε, όταν συναντήθηκε με τον φίλο του για να πάνε στην Αράχοβα.

Ο Ανδρέας, παιδί εύπορης οικογένειας, καθώς η μητέρα του είναι παιδίατρος –  νεογνολόγος στο Παίδων «Αγία Σοφία» και ο πατέρας του διευθυντής Καρδιοχειρουργικής στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», έκανε τα πρώτα βήματά του στο Λονδίνο, καθώς γεννήθηκε στη Βρετανία. Αργότερα μετακόμισε στην Ελλάδα και πήγε σε ιδιωτικό σχολείο στο Ψυχικό, όπου γνώρισε τον Γιώργο Βακάκη, με τον οποίο έγιναν στενοί φίλοι. Η φιλία αυτή έφτασε και στο επίπεδο της επαγγελματικής συνεργασίας, αφού ο 25χρονος ήταν εκείνος που, τελειώνοντας το Πολυτεχνείο, βοήθησε τον φίλο του να στήσει τις ηλεκτρονικές πωλήσεις της εταιρίας Jumbo.

Ο Ανδρέας Γεωργακόπουλος ακολουθούσε τον φίλο του σχεδόν σε όλα τα ταξίδια του και απολάμβαναν τις χαρές της ζωής, καθώς από μικροί «ήθελαν μαζί να κατακτήσουν τον κόσμο». Την Πέμπτη, συγγενείς και φίλοι θα τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. 

____

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ 24ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΚΑΚΗ

Παρά τον αβάσταχτο πόνο του, ο τραγικός πατέρας που μέσα σε μια στιγμή έχασε σύζυγο και παιδί φανέρωσε το μεγαλείο ψυχής του, δίνοντας συλλυπητήρια στις οικογένειες των δύο νεαρών οι οποίοι επέβαιναν στη μοιραία Πόρσε και προκάλεσαν το πολύνεκρο τροχαίο. «Τα παιδιά αυτά δεν ήθελαν να σκοτώσουν ούτε να σκοτωθούν» είπε ο 41χρονος Υπάτιος Πατμάνογλου, προκαλώντας ρίγη ανατριχίλας σε όλους όσοι άκουσαν αυτά τα λόγια να βγαίνουν από το στόμα του.

dd 33«Είδα και τον οδηγό νεκρό μπροστά στα μάτια μου, ένα παιδάκι ήταν. Θέλω να δώσω συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Κι αυτοί δεν ήθελαν να τον χάσουν» είπε με φωνή που έβγαινε με δυσκολία από τα χείλη του, αποφεύγοντας να αποδώσει ευθύνες για το ποιος φταίει ή όχι για το φοβερό δυστύχημα.

Εξάλλου, ο πόνος του είναι τόσο βαθύς, που το μόνο που θέλει είναι να πενθήσει την αδικοχαμένη οικογένειά του, την πολυαγαπημένη του Αποστολία και τον μονάκριβο Παυλάκη του. «Φταίει δεν φταίει, η ψυχούλα του το ξέρει. Τέσσερις ζωές έφυγαν» ήταν το μόνο που είπε, αναφερόμενος στον 24χρονο οδηγό του πολυτελούς φονικού αυτοκινήτου Γιώργο Βακάκη (φωτό): «Συλλυπητήρια και σε αυτή τη μάνα που κάηκε το παιδί της».

Την ίδια στιγμή σε κατάσταση σοκ, ανήμπορη να συνειδητοποιήσει πώς μέσα σε μια στιγμή χάθηκαν η νύφη και ο εγγονός της, είναι η μητέρα του Υπάτιου Πατμάνογλου.

Η ίδια ανέφερε ότι ο γιος της δεν μπορεί να συνέλθει, όσο κι αν προσπαθεί, ενώ το δράμα θα κορυφωθεί σήμερα Τετάρτη, που θα γίνουν οι κηδείες της 33χρονης Αποστολίας και του δυόμισι ετών Παύλου. 

4rwe4fwΕ. ΠΑΠ.

____

Ανακοίνωση του «Mr Jumbo»

Η οικογένεια του Απόστολου Βακάκη (φωτό), ιδιοκτήτη της γνωστής αλυσίδας καταστημάτων Jumbo, λίγες ώρες μετά τον χαμό του 24χρονου Γιώργου στο φοβερό τροχαίο της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, εξέδωσε σχετική ανακοίνωση. «Ο Θεός μάς ζητά να διαχειριστούμε το αδιανόητο και να ζήσουμε με το αφόρητο. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας και στις υπόλοιπες οικογένειες και να ευχαριστήσουμε για τη συμπαράσταση όλων στον θρήνο μας για την τραγική πρόωρη απώλεια τριών νέων ανθρώπων και ενός παιδιού. Οικογένεια Απόστολου Βακάκη».


{{-PCOUNT-}}56{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...