Αύρα Τρικάλων: Κατέρρευσε το σπίτι όπου γεννήθηκε και έζησε ο άγιος Εφραίμ

Το σπίτι όπου γεννήθηκε το 1384 ο άγιος Εφραίμ κατέρρευσε, έπειτα από τον βαρύ και μακρύ χειμώνα με τις συνεχείς βροχοπτώσεις και τα χιόνια.

Το σπίτι όπου γεννήθηκε το 1384 ο άγιος Εφραίμ κατέρρευσε, έπειτα από τον βαρύ και μακρύ χειμώνα με τις συνεχείς βροχοπτώσεις και τα χιόνια.

Σύμφωνα με την παράδοση, ο άγιος έζησε σε αυτό το σπίτι των Τρικάλων τα πρώτα χρόνια της ζωής του, ενώ η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών είχε παλαιότερα εκφράσει την επιθυμία να φτιάξει στο σημείο ή κοντά του ένα παρεκκλήσι.

Το οίκημα βρισκόταν στις όχθες του ποταμού Ληθαίου, στο ύψος της Αύρας Τρικάλων. Στην απέναντι όχθη του ποταμού βρίσκεται ο Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου Στεφάνου, όπου βαπτίστηκε ο άγιος, κατά κόσμον Κωνσταντίνος Μόρφης.

O άγιος Εφραίμ λέγεται ότι έζησε μεταξύ 1384 και 1426. Ηταν γιος πολυμελούς οικογένειας, η οποία για να τον γλιτώσει από το παιδομάζωμα τον έστειλε στη Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου σε ηλικία μόλις 14 ετών. Εκεί έμεινε έως την ηλικία των 18 ετών ως δόκιμος μοναχός. Τότε χρίστηκε μοναχός και σε λίγα χρόνια ιερέας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Θα γίνουμε Βηρυτός! Κρυψώνες της Χεζμπολάχ γεμάτες με νιτρικό αμμώνιο στην Ελλάδα;

Η Χεζμπολάχ έχει αποθήκες με το εκρηκτικό χημικό που τίναξε στον...

Δημήτρης Παρίσης: Κυκλοφόρησε digital από την Heavenmusic το νέο του τραγούδι «Τέσσερα λεπτά»

Ένας νέος ανερχόμενος καλλιτέχνης με μια πολύ ζεστή φωνή έρχεται για...

Διατροφικές επιλογές για καλύτερες επιδόσεις την νέα σχολική χρονιά

Από την Μελίνα Σ. Καριπίδου, MSc, Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Επιστημονική Συνεργάτιδα...