Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Τα γενέθλια της συζύγου του Κώστα Καραμανλή και ο Πέπε ο ψιψίνος...

Αποχαιρέτησε τα 58 και μπήκε ολοταχώς στα 59 η...

Ρομπέρτο Καβάλι: Ντεφιλέ στους ουρανούς

Δύο γάμοι, έξι παιδιά (το τελευταίο το απέκτησε σε...

Το Σάββατο 20.04 με την Εspresso: Αυγουστίνος Καντιώτης

Μη χάσετε το Σάββατο 20.04 με την Espresso: Ο...

Μαρίνα Σάττι: Διπλά πλατινένιο σε ψηφιακές πωλήσεις το «Ζάρι»

Μέσα σε έναν μήνα από την κυκλοφορία του το...

«Αγγίζουν» τον μανιακό δολοφόνο του ταξιτζή

Η Αστυνομία φτιάχνει το προφίλ του δράστη από τις καταθέσεις του 32χρονου οδηγού (που γλίτωσε στο παρά πέντε) και από όσα «έπιασαν» οι κάμερες

Το προφίλ του μανιακού δολοφόνου, που έχει σκορπίσει τον τρόμο στις πιάτσες των ταξί, έχει ήδη σκιαγραφήσει η Ασφάλεια Αττικής, αξιοποιώντας τόσο τις καταθέσεις που έχει δώσει ο 32χρονος οδηγός, που γλίτωσε στο παρά πέντε τη ζωή του, όσο και το υλικό από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας οι οποίες έχουν καταγράψει τον δράστη την ώρα που επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο του τελευταίου.

Από τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για Ελληνα, ηλικίας περίπου 25 ετών και μετρίου αναστήματος, ο οποίος συνήθως φορά αθλητικές φόρμες και μπλούζες με κουκούλα. Τέτοια ρούχα φορούσε, εξάλλου, και τη νύχτα της 10ης Φεβρουαρίου, όταν επιβιβάστηκε στο ταξί του 32χρονου που επιχείρησε να σκοτώσει. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν ήδη ερευνήσει ψυχιατρεία και ψυχιατρικές κλινικές, αναζητώντας άτομα με ψυχοπαθητικά προβλήματα και σχιζοφρενική εγκληματική συμπεριφορά που να ταιριάζουν στο προφίλ του μανιακού δράστη. Επιπλέον, με τη βοήθεια του βιντεοσκοπημένου υλικού από τις κάμερες της Τροχαίας έχουν καταφέρει να εντοπίσουν ένα αυτοκίνητο που εκτιμάται ότι είναι το όχημα με το οποίο κινείται ο δράστης, ενώ έχουν ήδη στα χέρια τους μια γενική εικόνα της σωματοδομής του, καθώς έχει καταγραφεί σε βίντεο τη στιγμή που επιβιβάζεται στο ταξί του 32χρονου.

Πλέον, το σύνολο των ερευνών το έχουν αναλάβει οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι φαίνεται πως έχουν εστιάσει στην περιοχή της Κηφισιάς, και κυρίως στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, που υπήρξε ο τελικός προορισμός του δράστη τόσο στη δολοφονική απόπειρα κατά του 32χρονου όσο και στην εν ψυχρώ δολοφονία του άτυχου 52χρονου Γιώργου Δεκαβάλα την περασμένη Τρίτη.

Ενα από τα βασικά ερωτήματα που απασχολούν τους αστυνομικούς είναι για ποιον λόγο ο μανιακός ζήτησε από τους οδηγούς-θύματα να τον μεταφέρουν στον συγκεκριμένο δρόμο: Επειδή, άραγε, πρόκειται για τον μόνο δρόμο της περιοχής που γνωρίζει καλά ή διότι έχει κάποιον ιδιαίτερο συμβολισμό για τον ίδιο;

Ωστόσο, τους αστυνομικούς απασχολούν και άλλα κοινά σημεία ανάμεσα στις δύο επιθέσεις. Συγκεκριμένα, τόσο ο 32χρονος όσο και ο 52χρονος οδηγούσαν ταξί Μερσέντες. Επιπλέον, και στις δύο περιπτώσεις ο δράστης τούς πυροβόλησε τρεις φορές. Παράλληλα, δεν είναι δυνατόν να παραβλεφθεί το γεγονός ότι και οι δύο οδηγοί εργάζονταν νύχτα, κυρίως στα βόρεια προάστια και ιδιαίτερα στην Κηφισιά.

Τα κοινά σημεία δίνουν μια αφετηρία και σημειολογία στις πράξεις του δολοφόνου και για τον λόγο αυτόν έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» των ερευνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί συνεχίζουν την αναζήτηση βιντεοσκοπημένου υλικού, κυρίως στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, από κάμερες τόσο διαχείρισης κυκλοφορίας όσο και ιδιωτών, σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν καλύτερο οπτικό υλικό με τα χαρακτηριστικά του μανιακού killer, που όσο κυκλοφορεί ελεύθερος ένας Θεός ξέρει πότε, πού και πώς θα χτυπήσει, αφαιρώντας άλλη μια ζωή.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια: 

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387 630x387

ΕΞΕΤΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ

Το ενδεχόμενο πίσω από τη δράση του μυστηριώδους δολοφόνου να κρύβεται το κίνητρο της εκδικητικής μανίας εξετάζουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας. Στο πλαίσιο αυτό, διερευνούν παλαιότερες υποθέσεις σοβαρών προστριβών ανάμεσα σε οδηγούς ταξί και σε πελάτες ή άλλα άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ερευνητικό στόχαστρο της Ασφάλειας έχουν μπει 10 συγκεκριμένα περιστατικά όπου εμπλέκονται οδηγοί ταξί. Πρόκειται για υποθέσεις που αφορούν είτε τροχαία δυστυχήματα είτε προστριβές με πελάτες για διάφορες αιτίες, οι οποίες κατέληξαν στα αστυνομικά τμήματα ή στις δικαστικές αίθουσες.

Τροχαίο δυστύχημα

Μάλιστα, στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών έχει μπει ένα τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε πριν από μερικά χρόνια, στο οποίο είχε εμπλακεί το ένα από τα θύματα του φερόμενου ως μανιακού δολοφόνου, χωρίς να αποκαλύπτουν ποιο από τα δύο.

Σε εκείνο το περιστατικό, ο επαγγελματίας οδηγός είχε οδηγηθεί στο δικαστήριο ύστερα από τον θάνατο μοτοσικλετιστή αλβανικής καταγωγής που είχε πέσει πάνω στο ταξί. Το δικαστήριο αθώωσε τον ταξιτζή, καθώς αποδείχθηκε πως ο δικυκλιστής είχε παραβιάσει στοπ. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί ερευνούν ακόμα μια σοβαρή υπόθεση, στην οποία φαίνεται πως δίνουν ιδιαίτερη σημασία και γι’ αυτό δεν αποκαλύπτουν το παραμικρό.

Επίσης, ανάμεσα τα σενάρια που εξετάζονται είναι ο οπλοφόρος να έχει στοχοποιήσει συγκεκριμένη κατηγορία οδηγών ταξί ή την επαγγελματική ομάδα στο σύνολό της. Ακόμη, διερευνάται και το ενδεχόμενο να πρόκειται για άτομο που κατά το παρελθόν εργάστηκε ως οδηγός και ήρθε σε αντιπαράθεση με συναδέλφους του είτε για τους πελάτες είτε για τη θέση στην πιάτσα, με αποτέλεσμα να χάσει τη δουλειά του.

ferfwrΠάντως, από τις έως τώρα έρευνες δεν έχει προκύψει γνωριμία ή οποιαδήποτε άλλη σχέση ανάμεσα στον 32χρονο οδηγό που γλίτωσε τη ζωή του παρά τρίχα και στον 52χρονο που σκοτώθηκε από τις σφαίρες του μανιακού δολοφόνου.

Τρόμος! «Ολοι μάς φαίνονται ύποπτοι»

Πέντε το απόγευμα στην πιάτσα ταξί της πλατείας Πλατάνου στην Κηφισιά, ένα κόκκινο Opel ανάβει αλάρμ και σταματάει επιδεικτικά στη μέση του δρόμου. Οι οδηγοί ταξί ανταλλάσσουν βιαστικές ματιές και κοιτάζουν με καχυποψία τον νεαρό οδηγό, που βγαίνει από το όχημα για να αγοράσει τσιγάρα.

rw4rfwe«Μετά τη δολοφονία του Γιώργου, όλοι μάς φαίνονται ύποπτοι. Μπαίνει πελάτης στο ταξί, κάθεται στο πίσω κάθισμα και τρέμουμε την ώρα που βάζει το χέρι στην τσέπη για να βρει ψιλά. Υπάρχει φόβος, δεν ξέρουμε πώς να προστατευτούμε» εξηγεί ο οδηγός ταξί Αγγελος Φοινίτσης.

Σοκαρισμένοι από τις επιθέσεις του μανιακού δολοφόνου εναντίον των συναδέλφων τους, οι εκπρόσωποι της «κίτρινης φυλής» που βγάζουν το ψωμί τους στην περιοχή της Κηφισιάς περνούν από «κόσκινο» τους νεαρούς άνδρες που ζητούν να επιβιβαστούν στα οχήματά τους, ενώ μόλις πέφτει το σκοτάδι κυκλοφορούν ανά… ζεύγη. «Μέχρι να συλληφθεί ο δράστης, αποφασίσαμε να κινούνται δύο ταξί μαζί στις βραδινές κούρσες. Το τελευταίο ταξί της πιάτσας θα συνοδεύει το πρώτο. Κάνουμε… face control, μιλάμε με συναδέλφους μέσω του συστήματος ενδοεπικοινωνίας και προτείναμε να τοποθετηθούν διαχωριστικές μπάρες στα ταξί» λέει ο πρόεδρος του Σωματείου Ταξί Κηφισιάς Θεοφάνης Ουρεϊλίδης.

Στις πιάτσες ταξί της περιοχής οι φήμες για την ταυτότητα του δράστη δίνουν και παίρνουν. «Αλλοι λένε ότι φορούσε κοστούμι και γραβάτα, άλλοι ότι είναι 30άρης που κυκλοφορεί με φόρμες και κουκούλα» αναφέρουν οι οδηγοί. Οταν η συζήτηση πηγαίνει στον 52χρονο ταξιτζή που έπεσε θύμα του μανιακού δολοφόνου λίγο μετά τα μεσάνυχτα της περασμένης Τρίτης, τα πρόσωπα σκοτεινιάζουν. «Ηταν εργατικός, ευγενικός, καλός οικογενειάρχης. Ελπίζουμε να προλάβει η Αστυνομία, να μην υπάρξει άλλο θύμα» καταλήγουν.

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...

Toυ έκοψε το πέος αλλά τον θέλει πίσω

Ο Βραζιλιάνος που ακόμη μπαινοβγαίνει στα χειρουργεία για να...