Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

«Κούρσα θανάτου» με σκασμένο (;) λάστιχο

Κομμάτι από τον προφυλακτήρα του μαύρου supercar ίσως ρίξει φως στα αίτια του φοβερού τροχαίου που συγκλόνισε το πανελλήνιο!

Κομμάτι από τον προφυλακτήρα του μαύρου supercar ίσως ρίξει φως στα αίτια του φοβερού τροχαίου που συγκλόνισε το πανελλήνιο!

Φως στα αίτια του φοβερού τροχαίου της περασμένης Κυριακής ίσως ρίξει ένα κομμάτι από προφυλακτήρα αυτοκινήτου που βρέθηκε κοντά στην είσοδο του πάρκινγκ όπου χάθηκαν οι τέσσερις ζωές.

Από τον Θεοδόση Π. Πάνου

Εφόσον αποδειχτεί ότι προέρχεται από τη μοιραία Πόρσε, θα πρόκειται για μια ισχυρή ένδειξη ότι το αυτοκίνητο βγήκε εκτός πορείας εξαιτίας κλαταρίσματος ελαστικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Τροχαίας που ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή το σημείο όπου σημειώθηκε το συγκλονιστικό δυστύχημα εντόπισαν το κομμάτι του προφυλακτήρα σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από την είσοδο του «βομβαρδισμένου» πάρκινγκ της εθνικής οδού.

Το θραύσμα είναι μαύρου χρώματος και η πρώτη εκτίμηση είναι ότι μπορεί να προέρχεται από τη μαύρη Πόρσε που σκόρπισε τον θάνατο. Σε κάθε περίπτωση, θα αποτελέσει αντικείμενο προσεκτικής εξέτασης από τους εμπειρογνώμονες που θα διερευνήσουν την υπόθεση.

Στην περίπτωση που τεκμηριωθεί ότι όντως είναι κομμάτι από το γερμανικό υπεραυτοκίνητο, θα πρόκειται για μια πολύ σημαντική ένδειξη ότι υπήρξε πρόβλημα στα λάστιχα του οχήματος λόγω της υπερβολικής ταχύτητας που είχε αναπτύξει. Συγκεκριμένα, το κομμάτι του προφυλακτήρα ενδέχεται να έσπασε όταν κλάταρε το ένα από τα δύο πίσω λάστιχα της Πόρσε.

Κατασκευής του 2006

Αλλωστε, σχεδόν από την αρχή οι έρευνες για τα αίτια της τραγωδίας επικεντρώθηκαν στα ελαστικά που φορούσε το αυτοκίνητο, τα οποία είναι κατασκευής του 2006. Μάλιστα, όλα δείχνουν ότι πρόκειται για χειμερινά ελαστικά, δηλαδή κατάλληλα για βρεγμένο ή χιονισμένο οδόστρωμα και χαμηλές θερμοκρασίες. Εκεί, λοιπόν, ίσως να κρύβεται και η αιτία του κακού, καθώς, όπως εξηγεί στην «Espresso» αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. με γνώση σε τροχαία δυστυχήματα, τα χειμερινά ελαστικά είναι κατασκευασμένα για ταχύτητες το πολύ έως 120-150 χιλιόμετρα / ώρα.

Με δεδομένο ότι η μαύρη Πόρσε είχε αναπτύξει ταχύτητα άνω των 200 χιλιομέτρων, είναι πολύ πιθανό κάποιο από τα λάστιχα να υπερθερμάνθηκε και τελικά να κάηκε, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να καταστεί ανεξέλεγκτο, να φύγει από την πορεία του και να μπει με πλαγιολίσθηση στο μοιραίο πάρκινγκ, με τις γνωστές τραγικές συνέπειες.

Αβάσταχτος πόνος στην κηδεία του συνοδηγού της Πόρσε

esr 0303 011 cmyk

Στην τελευταία του κατοικία στο Α’ Νεκροταφείο οδήγησαν χθες δεκάδες φίλοι και συγγενείς τον άτυχο Ανδρέα Γεωργακόπουλο, συνοδηγό του Γιώργου Βακάκη στη μοιραία Πόρσε, στο τροχαίο που συγκλόνισε το πανελλήνιο.
Τραγικές φιγούρες στο κοιμητήριο, που βούλιαξε από τον κόσμο, ήταν η μητέρα και η γιαγιά του, που δεν μπορούν να πιστέψουν πως χάθηκε ο «Αντρίκος» τους.

Οταν έφθασε το λευκό φέρετρο στην εκκλησία, η γιαγιά του Ανδρέα σπάραξε και φώναξε: «Εδώ μέσα είναι το παιδί μου! Εδώ είναι ο Ανδρέας μου!». Ο πόνος ήταν αβάσταχτος. Ο πατέρας του ήταν ο μόνος που κατάφερε να τον εκφράσει με λόγια που λύγισαν ακόμη και τους πιο δυνατούς:
«Η ώρα αυτή, που είναι η χειρότερη για κάθε γονιό, ήρθε και για εμάς. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους που είστε εδώ. Αντρίκο, εκείνο που ήθελα να σου πω είναι ότι σε λατρεύουμε τόσο εσένα όσο και τον αγαπημένο σου αδερφό, τον Γιάννη.

Ολοι, μηδενός εξαιρουμένου, κάνουμε το λάθος να πιστεύουμε ότι πάντοτε υπάρχει ένα αύριο. Καμιά φορά, όμως, το αύριο δεν έρχεται και τώρα μετανιώνουμε για όσα δεν έχουμε πει και δεν έχουμε κάνει» ανέφερε με τρεμάμενη φωνή στον επικήδειο που εκφώνησε, ενώ απευθυνόμενος στον αδικοχαμένο γιο του είπε: «Την τελευταία φορά, Αντρίκο, που σου είπα ότι σε αγαπάω ήταν την 26η Οκτωβρίου του 2013, όταν με πήρες για να μου ευχηθείς για τη γιορτή μου. Και ακόμα θυμάμαι, και θα το θυμάμαι για όσο ζω, πόσο ευτυχισμένο με είχες κάνει όταν μου απάντησες “και εγώ σε αγαπώ, μπαμπά”. Εκτοτε, δεν το ξαναείπα. Βλέπετε, οι άντρες δεν επιτρέπεται να λένε τέτοια πράγματα, όπως δεν επιτρέπεται να κλαίνε».
Η οικογένεια ζήτησε, αντί στεφάνων, τα χρήματα να δοθούν στο ίδρυμα ΕΛΕΠΑΠ.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...