Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Restart στη δουλειά

Tips ειδικών για να ενεργοποιηθεί ο οργανισμός στο γραφείο μετά το μεσημεριανό γεύμα και να μετατραπεί πάλι σε αποδοτική «μηχανή»

Ποιος δεν έχει βιώσει τη δύσκολη ώρα μετά το μεσημεριανό γεύμα στο γραφείο, όταν τα μάτια αρχίζουν να κλείνουν από την ξαφνική κούραση και την υπνηλία;

Οι ειδικοί αναλαμβάνουν να δώσουν λύση, προτείνοντας μια σειρά από απλές ασκήσεις που μπορεί να κάνει κανείς, έτσι ώστε να ενεργοποιηθεί ξανά ο οργανισμός τους και να γίνει το ίδιο αποδοτικός με πριν από το γεύμα στην εργασία τους.

hw56eer 1Οπως εξηγούν στο σχετικό θέμα της «Daily Mail», είναι φυσιολογικό να ατονεί κανείς μετά το γεύμα, καθώς ο οργανισμός στέλνει περισσότερο αίμα στις αρτηρίες του πεπτικού συστήματος για να γίνει η πέψη των τροφών. Για να το αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι, το μόνο που έχουν να κάνουν, εξηγούν οι ειδικοί, είναι μερικές ασκήσεις ώστε να αποκατασταθεί η κυκλοφορία του αίματος.

Προτείνουν να ξεκινήσει κανείς από τους ώμους, για να ενισχύσει την κυκλοφορία του αίματος τόσο στην πλάτη και στον θώρακα όσο και στον αυχένα. Για να γίνει η άσκηση, καλό θα ήταν οι ενδιαφερόμενοι να κάθονται στην καρέκλα του γραφείου με τέτοιον τρόπο, ώστε η σπονδυλική στήλη να σχηματίζει ορθή γωνία με τους μηρούς και να σφίξουν τους κοιλιακούς τους. Στη συνέχεια, πρέπει να σηκώσουν τους ώμους τους και να τους κατεβάσουν ξανά, επαναλαμβάνοντας την άσκηση 10 φορές.

Για να ενεργοποιηθούν οι μύες των ποδιών και ειδικότερα της γάμπας, συστήνουν να σταθεί κανείς όρθιος δίπλα από το γραφείο και να σηκωθεί στις μύτες των ποδιών. Καλό θα ήταν να παραμείνει σε αυτή τη θέση για μερικά δευτερόλεπτα και στη συνέχεια να κατεβάσει αργά τις φτέρνες του μέχρι να ακουμπήσουν το πάτωμα.

Οι μύες των μηρών

Οι ειδικοί συστήνουν 20 επαναλήψεις της άσκησης. Οσον αφορά τους μυς των μηρών, συμβουλεύουν να σηκώνει κανείς τα πόδια, τεντώνοντάς τα όσο είναι καθιστός, να διατηρεί αυτή τη στάση για λίγα δευτερόλεπτα και αφού τα κατεβάσει, να επαναλάβει την άσκηση τρεις φορές.

Για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία του αίματος στους κοιλιακούς, η Αμερικανίδα γυμνάστρια Λούσι Ριντ προτείνει να παραμείνουν καθιστοί οι εργαζόμενοι και να κλίνουν προς τα πίσω τον κορμό του σώματός τους, τεντώνοντας τα πόδια, ώστε να μην ακουμπούν στο πάτωμα. Αφού διατηρήσουν τη στάση λίγα δευτερόλεπτα, σφίγγοντας τους κοιλιακούς, να χαλαρώσουν και να επαναλάβουν 10-20 φορές.

Τέλος, οι ειδικοί υπενθυμίζουν ότι χτυπώντας απλά με τις μύτες των ποδιών τους το πάτωμα, ενώ το πόδι στηρίζεται στη φτέρνα, βελτιώνεται η ροή του αίματος και μειώνεται ο κίνδυνος καρδιαγγειακών παθήσεων.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...