Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

«Θηλιά» στον «Mr Αρης» από Λετονό επιχειρηματία

► Εμπλέκει τον ισχυρό άνδρα της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ και τη σύζυγό του σε υπόθεση απάτης «μαμούθ», υπεξαίρεσης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες
► Η συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του Λάσκαρη στην Ελλάδα έως 60.000.000 €

Περίπου δύο χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που ο μπασκετικός κόσμος του Αρη υποδέχθηκε με διθυράμβους τον επιχειρηματία Νίκο Λάσκαρη, ο οποίος προσγειώθηκε στον αθλητικό κόσμο σαν «σωτήρας» της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ.

Ωστόσο, οι δικαστικοί μπελάδες για τον 48χρονο επιχειρηματία δεν άργησαν να έρθουν, με αποκορύφωμα την 27η Ιανουαρίου 2017, οπότε εκδόθηκε απόφαση ασφαλιστικών μέτρων που διατάσσει τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του στην Ελλάδα έως το ύψος των 60.000.000 ευρώ.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι δεν επιτρέπεται να μεταβληθεί η περιουσία του στη χώρα, η οποία αποτελείται από μετοχές της λαοφιλούς ομάδας της Θεσσαλονίκης, μία κατοικία στην Τζια, μια εξοχική κατοικία στη Μύκονο, αλλά και μετοχές στην εταιρία Βασίλης Ζούλιας ΕΠΕ, του αγαπημένου σχεδιαστή των επωνύμων. Αφορμή για τις δικαστικές περιπέτειες του Νίκου Λάσκαρη στάθηκε η μήνυση του Λετονού επιχειρηματία Μιχάλη Σουμπότινς, που δραστηριοποιείται στην αγοραπωλησία χρυσού μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας και είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος της αλλοδαπής εταιρίας MD7 Trade Ltd.

Ο επιχειρηματίας εμπλέκει τόσο τον Νίκο Λάσκαρη όσο και τη σύζυγό του Γεωργία Ευσεβίου σε υπόθεση απάτης «μαμούθ», υπεξαίρεσης και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Εικονικά πρόσωπα

Ενα πολύπλοκο σύστημα υπεράκτιων εταιριών και τρίτων εικονικών προσώπων, απειλές, εκβιασμοί, 915 κιλά χρυσού και 57.000.000 ευρώ συνθέτουν το παζλ της ιστορίας. Μάλιστα, ο Σουμπότινς κατηγορεί το ζευγάρι ότι χρησιμοποίησε τα «κλεμμένα» από εκείνον χρήματα για να αγοράσει μετοχές της ΚΑΕ Αρης αλλά και για να τελέσει τον άνευ προηγουμένου χλιδής γάμο του τον Ιούλιο του 2015, στην Τζια.

Η αρχή του νήματος της ιστορίας βρίσκεται πίσω στο 2014, όταν ένας αδελφικός φίλος του Σουμπότινς τού σύστησε το ζευγάρι. Και δεν ήταν ένα τυχαίο ζευγάρι, καθώς -όπως αναφέρεται στη δικογραφία- «υποστήριζαν ότι διατηρούν εξαιρετικά μεγάλη κινητή και ακίνητη περιουσία στις ΗΠΑ, αλλά εξαιτίας λανθασμένων χειρισμών συνεργατών τους έχουν δεσμευθεί οι λογαριασμοί, με αποτέλεσμα να μην έχουν χρήματα ούτε για τις στοιχειώδεις ανάγκες». Κάπως έτσι «τσίμπησαν» το πρώτο εκατομμύριο από τον φίλο του Σουμπότινς και απέκτησαν φιλικές σχέσεις και με τον ίδιο.

Ντουμπάι

Οταν ο Λετονός επιχειρηματίας εκμυστηρεύτηκε στο ζευγάρι τα προβλήματα που αντιμετώπιζε με εταιρία στο Ντουμπάι, μέσω της οποίας διέθετε τις ποσότητες χρυσού που εμπορευόταν, εκείνοι εμφανίστηκαν ως σωτήρες. «Μετά την πληροφόρηση, το ζεύγος, που εμφάνιζαν τους εαυτούς τους η μεν πρώτη ως ειδήμων στα νομικά ενώ ο δεύτερος ως ειδήμων στα οικονομικά, μου δήλωσαν ότι η δομή των επιχειρήσεών μου είναι επισφαλής και ότι εκείνοι είχαν τις γνώσεις και τη δυνατότητα να την αναδιαρθρώσουν» αναφέρεται στη μήνυση.

Μάλιστα, του έδωσαν και βιογραφικό της Γεωργίας Ευσεβίου, στο οποίο, πέραν των λαμπρών σπουδών της, ανέφερε ότι «έχει συνεργαστεί με πολιτικούς, μεταξύ των οποίων ο Κόφι Ανάν, ο Χένρι Κίσινγκερ, ο Τάσσος Παπαδόπουλος, πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο πρώην Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς».

Η πειθώ και ο αριστοτεχνικός τρόπος που παρουσίαζαν τους εαυτούς τους, αλλά και τον κίνδυνο για την εταιρία του Σουμπότινς οδήγησε τον τελευταίο -σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρονται στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων- στο να τους εμπιστευθεί και να μεταφέρει αρχικά 297 κιλά χρυσό στο όνομα της συζύγου του Νίκου Λάσκαρη.

Ακολούθησαν συμβάσεις μεταξύ των δύο πλευρών και άλλες μεταφορές χρηματικών ποσών και ποσοτήτων χρυσού, πάντα χωρίς παραστατικά, λόγω της εμπιστοσύνης που έδειχνε ο Σουμπότινς. Από τα παραστατικά των εμβασμάτων μέσα σε ενάμιση χρόνο η MD7 Trade Ltd είχε «περάσει» στον λογαριασμό της Ευσεβίου ποσό ύψους 57.000.000 ευρώ για να μεσολαβήσει για λογαριασμό της σε αγορές ποσοτήτων χρυσού και να τις αποθηκεύσει.

geqwrgtre 2

«Εχουμε σχέση με μυστικές υπηρεσίες»

Τον Ιανουάριο του 2016 η εταιρία προσέλαβε ως οικονομικό σύμβουλο τον Κ.Κ. Αυτός ήταν ο άνθρωπος που αποκάλυψε στον Σουμπότινς ότι κάτι συμβαίνει με τα χρήματα και τον χρυσό.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, όταν ο Κ.Κ. ζήτησε παραστατικά από τις τράπεζες, το ζευγάρι τού παρέδωσε κάποια ανυπόγραφα έγγραφα, ενώ όταν ζήτησε γνήσια παραστατικά, καταγγέλλει ότι απειλήθηκε. «Εμείς έχουμε σχέση με μυστικές υπηρεσίες και θα σε καταστρέψουμε..» φέρεται ότι του είπαν. Απειλές φέρεται ότι δέχθηκε και ο αδελφικός φίλος του Σουμπότινς, όταν μίλησε μαζί τους για να τους πείσει να επιστρέψουν τα χρήματα και τον χρυσό στην εταιρία.

Από εκεί και πέρα η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης, αφού ο Λετονός επιχειρηματίας υπέβαλε μήνυση σε βάρος του ζευγαριού, αλλά και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, για την οποία εκδόθηκε η περιβόητη απόφαση για συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του ζεύγους. Το δικαστήριο οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση, καθώς -όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της απόφασης- «πιθανολογείται ότι οι συναλλαγές λειτούργησαν με αυτό τον τρόπο χωρίς την έκδοση παραστατικών, ήτοι χωρίς να εμφανίζονται αυτές οι συναλλαγές στις λογιστικές καταστάσεις της Ευσεβίου. Οταν, δε, της ζητήθηκαν τα παραστατικά, δεν έπραξε ποτέ κάτι τέτοιο. Η αποστολή χρημάτων σε λογαριασμούς της Ευσεβίου πιθανολογείται από 30 αντίγραφα εντολών πληρωμής εμβασμάτων στον λογαριασμό της».

Η απόφαση καταλήγει στην ύπαρξη κινδύνου για την ικανοποίηση της αξίωσης του Λετονού επιχειρηματία και, κατά συνέπεια, διατάσσει τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας του ζευγαριού στην Ελλάδα έως το ύψος των 60.000.000 ευρώ.

Η ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΤΟΥ ΖΕΥΓΑΡΙΟΥ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ

Οταν εμφανίστηκε το 2015 στην Ελλάδα για να επενδύσει στην KAE Αρης, αντιμετωπίστηκε με καχυποψία και σκεπτικισμό, καθώς πολλοί αναρωτήθηκαν πόσο ισχυρός είναι τελικά ο 48χρονος Νίκος Λάσκαρης. Από την άλλη, ο χλιδάτος γάμος του με την Τζώρτζια Ευσεβίου τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς στην Τζια προκάλεσε ποικίλα σχόλια, επειδή θεωρήθηκε ότι άγγιξε τα όρια της επιδειξιμανίας.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε τυχαία στη Ζυρίχη κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού μίτινγκ, στο οποίο συμμετείχαν και οι δύο. Με τις απόψεις τους, τις γνώσεις και το ταμπεραμέντο τους κατάφεραν να γοητεύσουν ο ένας τον άλλον, με αποτέλεσμα γρήγορα να περάσουν στην επόμενη φάση της σχέσης τους, που δεν ήταν άλλη από το όνειρο για μια κοινή ζωή. Αλλωστε, όπως διαπίστωσαν, είναι πολλά αυτά που τους ενώνουν, μεταξύ των οποίων και η τρελή αγάπη τους για το μπάσκετ. Αυτό το απέδειξαν και τον Μάιο του 2015, όταν απέκτησαν το 41% με στόχο το 90% των μετοχών της ΚΑΕ Αρης αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αύξησης κεφαλαίου, βάζοντας το ποσό των 800.000 ευρώ σε δύο δόσεις, στις αρχές Μαΐου και στα μέσα Ιουνίου.

Γεννημένος στη Βόνη

Μπορεί ο Νίκος Λάσκαρης να γεννήθηκε και να μεγάλωσε στη Βόνη, ωστόσο είναι ελληνικό το αίμα που κυλά μέσα του, με αποτέλεσμα να επιστρέψει έφηβος στην Ελλάδα και να αποφοιτήσει από το 1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης. Σπούδασε οικονομικά στην Αθήνα και στο Λονδίνο, από όπου πήρε το μεταπτυχιακό του στα χρηματοοικονομικά. Εχει δική του τράπεζα στην Ελβετία (private bank επενδύσεων), ενώ είναι αντιπρόεδρος και οικονομικός διευθυντής της εταιρίας Eurasia Mining and Trading, που δραστηριοποιείται στον τομέα της εξόρυξης μεταλλευμάτων, π.χ. χρυσός, σε χώρες όπως η Ρωσία, η Μαλαισία και η Ινδονησία. Ακόμη, είναι επικεφαλής διεθνούς στρατηγικής της Lieu Holdings. Αντικείμενο των εταιριών είναι οι επενδύσεις (ιδιαίτερα στους τομείς του πετρελαίου, του αερίου και των μετάλλων), ενώ συμβουλεύουν και άλλες εταιρίες για τις δικές τους επενδύσεις σε πολλούς τομείς. Στο παρελθόν κατείχε διευθυντικές θέσεις σε διάφορες εταιρίες (OSIG Global Trade AG, Olico, EVMC Group, MetLife, Deutsche Hypo, Citibank, UBS Warburg, Schroder Investment Management, Northern Trust).

Από την άλλη, η Τζώρτζια Ευσεβίου κατάγεται από την Κύπρο αλλά έχει μεγαλώσει στο Λονδίνο. Εχει διδακτορικό τίτλο από το Κέμπριτζ στη Διπλωματική και Πολιτική Ιστορία, ενώ είναι μέλος του δικηγορικού συλλόγου της Κύπρου, μέλος του δικηγορικού συλλόγου της Βοστόνης και της Μασαχουσέτης, δικηγόρος στο ανώτατο δικαστήριο της Αγγλίας, νομικός σύμβουλος στην EVMC Group, ενώ χρημάτισε και επικεφαλής της geqwrgtre 3Διεύθυνσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στα Ηνωμένα Εθνη.

Πώς πήραν τις μετοχές της εταιρίας του Βασ. Ζούλια

Το ζευγάρι, όπως φαίνεται, καταπιανόταν με κάθε είδους επιχείρηση, προκειμένου να κερδίσει χρήματα και να εξασφαλίσει τον υπερπολυτελή τρόπο διαβίωσής του. Από εταιρίες χρυσού και την ομάδα του Αρη έως με ρούχα υψηλής ραπτικής! Μάλιστα, όπως φανερώνει η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων, στην περιουσία του ζεύγους στην Ελλάδα συγκαταλέγονται μετοχές της εταιρίας Βασίλης Ζούλιας ΕΠΕ του επιτυχημένου σχεδιαστή, που έχει ντύσει όλες τις διάσημες Ελληνίδες.

Αν και η σχέση του Βασίλη Ζούλια με το ζευγάρι ήταν γνωστή, κυρίως από την εμφάνισή του στον γάμο τους στην Τζια αλλά και το πάρτι υπερπαραγωγή στη Μύκονο, δεν ήταν γνωστό ότι η φιλική αυτή σχέση είχε μετατραπεί σε επαγγελματική. Ηταν το 2010 όταν ο σχεδιαστής άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα ρευστότητας στην επιχείρησή του. «Εχει χαθεί η συνέπεια στις πληρωμές. Ολοι πληρώνουν… λίγο αργότερα» δήλωνε τότε σε συνέντευξή του. Παρά τις προσπάθειές του και τη στροφή στο πιο ευκολοφόρετο και οικονομικό pret a porter ρούχο, δεν κατάφερε να ορθοποδήσει.

Τότε εμφανίστηκε, κατά πληροφορίες, το ζεύγος Λάσκαρη. Πρόθυμοι να μπουν στην επιχείρηση και να τη βοηθήσουν να ορθοποδήσει. Η συμφωνία έκλεισε και περιλάμβανε τη δημιουργία νέας εταιρίας, στην οποία ο Βασίλης Ζούλιας θα έπαιρνε τη θέση του creative director. Το ζευγάρι «μπήκε» στην υπάρχουσα εταιρία και οι μήνες περνούσαν, με τον σχεδιαστή να βρίσκεται εκτός του ίδιου του δημιουργήματος και να αναμένει το νέο καθεστώς. Τελικά, η αλλαγή δεν ήρθε ποτέ. Η νέα εταιρία έμεινε στα χαρτιά, η παλιά βρίσκεται πλέον υπό εκκαθάριση και ο Βασίλης Ζούλιας προσπαθεί ακόμη να κρατήσει ζωντανή την επιχείρησή του.

Διαβάστε τη συνέχεια: 

Ο χλιδάτος γάμος στην Τζια με Ρέμο και θαλαμηγούς! 
Το τετραήμερο γαμήλιο πάρτι-υπερπαραγωγή και το event-έκπληξη στη Μύκονο με το σκάφος δώρο της συζύγου στον εορτάζοντα 

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387 630x387




{{-PCOUNT-}}35{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...