Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Αράχνες κάνουν ομαδικό sex!

Καθηγητής Βιολογίας στις ΗΠΑ απαθανάτισε στην αυλή του δύο αρσενικά και ένα θηλυκό τη στιγμή που έκαναν τρίο! Το «όργιό» τους μπορεί να διαρκέσει μέχρι και τέσσερις ώρες

Το ομαδικό σεξ για κάποιους στον πλανήτη δεν είναι θέμα σεξουαλικής προτίμησης αλλά επιβίωσης. Οι αρσενικές αράχνες-λύκοι συμμετέχουν σε τρίο που μπορεί να διαρκέσει ακόμα και τέσσερις ώρες, με το ένα από τα δύο αρσενικά να περιμένει να μπει στο παιχνίδι αφού το πρώτο πείσει τη θηλυκή αράχνη να συνουσιαστεί.

Αυτή η τακτική έχει πιθανότατα, σύμφωνα με τους ειδικούς, υπαγορευτεί από τη φύση μέσα από την εξέλιξη αυτού του είδους, προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητες επιβίωσης των αρσενικών που κατά κανόνα κατασπαράσσονται από τα θηλυκά μετά το τέλος της αναπαραγωγικής πράξης.

Ο πρώτος που διαπίστωσε αυτήν την πρακτική ήταν ένας καθηγητής Βιολογίας και Οικολογίας του πανεπιστημίου Σουσκουεχάνα στην Πενσιλβανία. Ο Μάθιου Πέρσονς είδε για πρώτη φορά το ομαδικό σεξ στις αράχνες αυτού του είδους στον κήπο του και τις μετέφερε στο τραπέζι του για να διαπιστώσει τι συνέβαινε ακριβώς.

f2

«Επειδή βρίσκονταν στην αυλή μου, τις μετέφερα στο τραπέζι μου και άρχισα να τις φωτογραφίζω και να καταγράφω τις στάσεις τους για τις επόμενες τέσσερις ώρες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δρ Πέρσονς στο Live Science. Η σύνθεση του οργίου περιελάμβανε ένα θηλυκό και δύο αρσενικά, ενώ το ταυτόχρονο ζευγάρωμα είναι εφικτό, καθώς το θηλυκό έχει ζεύγος αναπαραγωγικών οργάνων. Συνήθως οι αράχνες-λύκοι ζευγαρώνουν για 25 λεπτά έως μία ώρα, αλλά τα «όργιά» τους διαρκούν ακόμα και τέσσερις ώρες.

Θα φαγωθούν μεταξύ τους

«Οσο περισσότερο διαρκεί το ζευγάρωμα τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να φαγωθούν μετά» επισημαίνει ο δρ Πέρσονς. Ωστόσο μειώνονται πολύ οι πιθανότητες να φαγωθούν και τα δύο αρσενικά, οπότε το ένα καταφέρνει να συνουσιαστεί και να επιζήσει. Σύμφωνα με τον δρα Πέρσονς, επίσης, ο τρίτος αποφεύγει τη σπατάλη της πολύτιμης ενέργειάς του στο «φλερτ» και αποφεύγει τη διαμάχη με το άλλο αρσενικό, αφού έτσι κι αλλιώς αυτό κάνει ήδη σεξ με τη θηλυκή.

Και πάλι, όμως, το ομαδικό σεξ δεν είναι χωρίς απώλειες. Ο ειδικός αναφέρει ότι έχει δει μία αρσενική αράχνη να χάνει το πόδι της κατά τη διάρκεια του ζευγαρώματος, αν και δεν ξέρει αν αυτό προκλήθηκε από το άλλο αρσενικό ή από τη θηλυκή.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...