Αδειες ταμειακές στο πάτωμα!

Το ασυνήθιστο «κόλπο» από τους ιδιοκτήτες καταστημάτων στην Καλλιθέα για να ενημερώνουν επίδοξους διαρρήκτες ότι δεν θα βρουν χρήματα

Το ασυνήθιστο «κόλπο» από τους ιδιοκτήτες καταστημάτων στην Καλλιθέα για να ενημερώνουν επίδοξους διαρρήκτες ότι δεν θα βρουν χρήματα

Τα όλο και πιο πολλά κρούσματα διαρρήξεων στα καταστήματα της Καλλιθέας υποχρέωσαν τους ιδιοκτήτες να καταφύγουν σε ένα ασυνήθιστο κόλπο για να αποφύγουν τυχόν ανεπιθύμητες «επισκέψεις».

Κάθε βράδυ, προτού κλειδώσουν το μαγαζί, αφήνουν σε εμφανές σημείο κοντά στη βιτρίνα το… άδειο συρτάρι της ταμειακής μηχανής για να ενημερώσουν τους επίδοξους διαρρήκτες ότι δεν θα βρουν χρήματα!

«Η πρακτική αυτή άρχισε από έναν μαγαζάτορα και διαδόθηκε στους υπολοίπους» εξηγεί στην «Espresso» η ιδιοκτήτρια ενός καταστήματος ρούχων επί της λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου, η κυρία Εβελίνα, η οποία έχει πέσει αρκετές φορές στο παρελθόν θύμα διάρρηξης, αν και είχε τοποθετήσει σύστημα συναγερμού και κάμερες ασφαλείας. Το «κόλπο» με την ταμειακή μηχανή αποτελεί πλέον ένα βασικό μέσο ασφαλείας για τους τρομοκρατημένους ιδιοκτήτες των καταστημάτων, που φοβούνται μήπως τα μαγαζιά τους γίνουν στόχοι διαρρηκτών μόλις πέσει το σκοτάδι.

Ρολά ασφαλείας

Αυτή την τακτική ακολουθούν ο κ. Γιώργος και η κυρία Ειρήνη, υπάλληλοι καταστήματος υποδημάτων στον ίδιο δρόμο, το οποίο έχει γίνει στόχος διαρρηκτών δύο φορές μέσα στον ενάμιση χρόνο που λειτουργεί! Μάλιστα, ο κ. Γιώργος αναφέρει ότι τα ρολά ασφαλείας αποτελούν την καλύτερη λύση για προστασία, αν και για τους περισσότερους καταστηματάρχες είναι οικονομικά ασύμφορη.

«Η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί πολύ στην περιοχή τα τελευταία τρία χρόνια» αναφέρει η κυρία Μιρέλλα, ιδιοκτήτρια καταστήματος με ανδρικά ρούχα, το οποίο έχει βρεθεί στο στόχαστρο διαρρηκτών πάνω από πέντε φορές! Μπορεί να έχει τοποθετήσει ρολό ασφαλείας στην πόρτα του καταστήματος, όπως λέει, όμως, δεν της έχει φύγει ο φόβος ότι την επόμενη φορά θα δει το μαγαζί της «ανοιγμένο».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ